MMys píše:Po těch snímcích , co sem dal pavelseb, jsou všechny úvahy jinak- v textu ten výsledek byl popisován jinak.
Nevím jak myslíš to, že jsem jsem se vyjádřil jinak? Pokud ano, omlouvám se za mystifikaci, ale psal jsem že ta montáž čas od času uskočí. To že to jsou kuličky bude způsobeno tím, že jsem vypl/zapl pointaci. Ale pořád tu vidím problém že to vůbec uskočí. Ještě jsem narychlo vyplodil galerii snímků snímaných hodinu za sebou bez mého zásahu. Jsou to kropy jen částí aby to nebylo tak velký. Rozostřeno je to schválně, na prvním snímku je vidět kolimace.
http://cdsez.wz.cz/CG5Test/index.html
Je pravda že jsem nenapsal, že žádných z těchto snímků není v té chvíli , kdy jsem testoval pohyb bez pointace (
MMys píše:...Asi jednu minutu jsem to nechal, pak mi "ruply nervy" a zabalil jsem to.
). To jsem snímek ani nedělal.
MMys píše:A ta jedna 120min expozice co zdvojená není, vypadá celkem dobře, jen hvězdy jsou nějaké nezaostřené a trojúhelníkové (moc utažené zrcadlo, rozkolimovaný dalekohled).
Tak zrovna pře tímto focením jsem dalekohled zkolimoval (laser kolimator), zrcadlo utáhl decentně a celkem dost přesně zaostřil (bahtinova maska)
GSO 150/750, EQ6 Pro, SW 70-500 + QHY5L-II, QHY 294MM, Canon 450D, TS Comacorrector 0.95x