Lidlskop
Lidlskop
Risben napsal: To Ohaj:
Nebudeš mít ještě cestu kolem Krčského Lidlu?
Risben
Mohu se tam stavit dneska, budu mít cestu. Oproti mé předchozí 10x50 (a toho jsem si ani ve středu nemohl v hospodě všimnout) kreslí poměrně hodně geometricky zkreslený obraz v krajích zorného pole. (při pohledu na svislou hranu cca takto http://telescopemaking.org/images/ronchi/12f.gif ) Nicméně za tu cenu to je snesitelné a jsem spojojený. Pogumované tělo, nastavitelné očnice, v návodu dále píší široké zorné pole 114m ve vzdálenosti 1km, hranoly ze skla BAK4, na objektivy napařená hliníková vrstva (nevím zda oboustranně, ale modré odlesky při pohledu do objektivu vidět jsou). V balení je řemínek na krk, nepromokavě se tvářící brašna (ikdyž pochybuji) s malou kapsičkou na zip a hadřík na čistění optiky. Ostatně možná jsi ji viděl ve středu. Mám Ti jej koupit?
Nebudeš mít ještě cestu kolem Krčského Lidlu?
Risben
Mohu se tam stavit dneska, budu mít cestu. Oproti mé předchozí 10x50 (a toho jsem si ani ve středu nemohl v hospodě všimnout) kreslí poměrně hodně geometricky zkreslený obraz v krajích zorného pole. (při pohledu na svislou hranu cca takto http://telescopemaking.org/images/ronchi/12f.gif ) Nicméně za tu cenu to je snesitelné a jsem spojojený. Pogumované tělo, nastavitelné očnice, v návodu dále píší široké zorné pole 114m ve vzdálenosti 1km, hranoly ze skla BAK4, na objektivy napařená hliníková vrstva (nevím zda oboustranně, ale modré odlesky při pohledu do objektivu vidět jsou). V balení je řemínek na krk, nepromokavě se tvářící brašna (ikdyž pochybuji) s malou kapsičkou na zip a hadřík na čistění optiky. Ostatně možná jsi ji viděl ve středu. Mám Ti jej koupit?
triedr 10x50, SW N150/1200
Lidlskop
Děkuji za nabídku. Pokud půjdeš kolem Lidlu, tak mi jeden vezmi. Pokud přijdeš ve středu na Astročaj, tak si ho tam převezmu, když ne, dohodneme se jinak. Díky Risben
New 170/1020 i s paralaktickou montáží, vše vlastní výroba&&Rf WO Megrez 90/621 FD APO, CG-5, HEQ-5 SynScan&&Okuláry Tele Vue, Vixen&&Triedr Celestron SkyMaster 12x60&&Canon 300D
Lidlskop
To Risben: tak bohužel, v Krči sice měli tři kousky Bresser 10x50, ale byly poslední a podle toho také vypadaly. Vytahané z balení, chyběly jim krytky a v krabici po originál brašně ani památky... osobně bych si je v tomto stavu nepořídil a tak jsem raději odešel.
triedr 10x50, SW N150/1200
- Countryman
Lidlskop
V Lidlu Hostivice jich ještě pár měli, bylo to v neděli...
254/1200 Newton Dobson Autotrack, triedr 15x70
Lidlskop
Countryman napsal: V Lidlu Hostivice jich ještě pár měli, bylo to v neděli...Nepodíval jsi se jen tak letmo v jakém byly stavu?
Jinde tyhle zbytky nemají již krytky objektivů a okulárů, brašničky a pod. Já jen abych si případně ušetřil cestu. Díky za případnou zprávu
.
Risben
Jinde tyhle zbytky nemají již krytky objektivů a okulárů, brašničky a pod. Já jen abych si případně ušetřil cestu. Díky za případnou zprávu
Risben
New 170/1020 i s paralaktickou montáží, vše vlastní výroba&&Rf WO Megrez 90/621 FD APO, CG-5, HEQ-5 SynScan&&Okuláry Tele Vue, Vixen&&Triedr Celestron SkyMaster 12x60&&Canon 300D
Lidlskop
quaovar napsal: díky za info
Před chvílí jsem v Lidlu v Hostivicích byl a triedr už nemají žádný. JEn prázdná krabice a pár brašen.
Mně šlo samozřejmě jen o ten triedr, jestli nemá brašnu, nebo krytky je mi úplně fuk.
Zítra jedu do Hostinného přes Trutnov, tak se Ti stavím v Lídlu.
Pokud bude k dispozici, tak ho vezmu.
D.
Před chvílí jsem v Lidlu v Hostivicích byl a triedr už nemají žádný. JEn prázdná krabice a pár brašen.
Mně šlo samozřejmě jen o ten triedr, jestli nemá brašnu, nebo krytky je mi úplně fuk.
D.
Lidlskop
Duk napsal:
D.
To bys byl moc hodný! Jsem ale z Prahy, tak bychom se na předání museli pak příp. nějak domluvit, nebo třeba poslat na dobírku apod.
THX!
D.
To bys byl moc hodný! Jsem ale z Prahy, tak bychom se na předání museli pak příp. nějak domluvit, nebo třeba poslat na dobírku apod.
THX!
Lidlskop
quaovar napsal:
THX!
Tak bohužel, triedr nemají.
Co ovšem prodávají a je toho tam dostatek je předvánoční nabídka Bresser Skylux za necelých 2tis. na paralaktice a Meade ETX 70 za necelých pět tisíc.
Takže je mi líto.
Pokud by se tam objevil třeba zase někde po měsíci, dám to sem.
Zdraví Duk
THX!
Co ovšem prodávají a je toho tam dostatek je předvánoční nabídka Bresser Skylux za necelých 2tis. na paralaktice a Meade ETX 70 za necelých pět tisíc.
Takže je mi líto.
Zdraví Duk
Lidlskop
Duk napsal:
Takže je mi líto.
Zdraví Duk
OK, i tak díky moc za ochotu!
Pěkný večer.
Takže je mi líto.
Zdraví Duk
OK, i tak díky moc za ochotu!
Pěkný večer.
Lidlskop
Vcera jsem si kupoval v Lidlu - Praha, Lhotka? (zastavka Hasova) Skylux 70/700. Bylo jich tam na regalu cca 6 a take jeden kus 6'' Newtona LDX 75 za 12 990,-. Prestoze tam byl jediny, tak krabice vypadala pri letmem pohledu neporusene, ale radeji jsem rychle prosel a moc ji nezkoumal - jsem naprosty zacatecnik a bal jsem se, ze bych si ho koupil (kvuli astrofotografii) a pak ho nepouzival.