Program Guide 8 je astronomickým software s funkcemi, které ve spoustě jiných počítačových planetárií chybí(např. zobrazení stínu slunečního zatmění, přesná pozice GRS či zobrazení oblohy z jiných planet sluneční soustavy).
Aby měl užiatel stále aktuální data, musí neustále brouzdat po internetu a hledat efemeridy těles a následně je "ručně" stahovat do svého PC. :-[
Zakládám tuto diskuzi za účelem shromažďování odkazů na externí data, dotazů či různých tipů a triků týkajících se programu Guide8.
Abych nebyl tak OT, tak dám příspěvek do správného tématu.
Ještě přináším další obrázky z GUIDE 8. Design je poněkud strohý, nicméně program je tak obrovsky rychlý, stačí nenáročný notebook a funkcionalita je velmi povedená.
Mám skúsenosti s ver. 6 a 7 a vážne uvažujem o kúpe ver.8,je to presný a spoľahlivý softwear hlavne kto sa zaujíma o kométy a asteoridy.Mám otázku na vlastníkov v.8 - jedná sa mi o podporu ASCOM protokolu, v upgrade som niečo také videl,funguje vám to?
...jedná sa mi o podporu ASCOM protokolu, v upgrade som niečo také videl,funguje vám to?Pouzivam Guide8 na riadenie montaze CG5Adv cez ASCOM protokol, uplne bez problemov aj po poslednom update.
Orion N200/900, NEQ6Pro, CG5Adv, CCD Astropix 1.4+, Astropix 4.0, Canon 5D a 600D, Ivan Majchrovič, ivan(bodka)bpu(slimak)chello(bodka)sk
Pouzivam Guide8 na riadenie montaze CG5Adv cez ASCOM protokol, uplne bez problemov aj po poslednom update.
Ďakujem za potešujúcu odpoveď, chcem si nechať na počítači iba jedno planetárium a Guide to vyhrava na celej čiare...
Ahoj, chtěl bych se jen tak yeptat, jestli má někdo zkušenosti s nákupem Guide 8 software přímo přes jejich domovskou stránku? Nebo, kde jinde je ho možné zakoupit?dík
Není tak špatné knihy, aby alespoň v něčem nebyla prospěšná(Nullus est liber tam malus, ut non aliqua parte prosit)
V souvislosti se změnou licenční politiky by možná bylo zajímavé si koupit Guide 9 a poté si vzájemně vypomoci, přesně podle nových podmínek. Autor by dostal nějaké peníze a my bychom mohli mít SW za rozumnou cenu.
Neuvažovalo by nás o tom víc? Pokud chápu ty podmínky správně, klidně mi napište a nějak to domluvíme.
Licensing change: Previous versions of Guide had a "traditional" proprietary license. Guide 9.0 will be released under the GPL (General Public License). This means that you can copy the DVD freely (buy one copy, install everywhere, give it to friends, schools, etc.)
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Tak já si myslím, že nějaké peníze autorovi snad poslat můžem, když vyděláváme, ale nerad platím za SW nad 500 Kč. Asi je to někde hluboko zakořeněné. Takže jediné co jsem licencoval jsou Windows koupené s PC, program k TV kartě apod. záležitosti v řádu stokorun, ale Guide za 1000 už mi přijde najednoho člověka trochu moc. Nechť každý zváží sám.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod