Pristali Američania na Mesiaci ?

Rakety, sondy, mise....zkrátka dobývání vesmíru a vše kolem!
Odpovědět
dvader
Věk: 58

Příspěvek od dvader »

To Artaban:
Trefil jsi hřebík na hlavičku, jak se tak říká ;)
Pokud bude existovat vlákno s tímto názvem, tak bude lákat k diskuzi...
Máme 2 možnosti:
1. buď jej ponechat a akceptovat diskuzi na toto téma
- samozřejmě ve slušné formě (plantážníky samozřejmě ven)
2. vlákno zrušit

Já osobně nemám problém s 1. Vždyť je to i určitá osvěta...
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis :D
Maser
Věk: 45

Příspěvek od Maser »

Začnu tímto.
-Jak to, že když Sověti poslouchaly komunikaci mezi Houstonem a Měsícem, tak nic podezřelého nezaznamenali?-
Byla to akce studené vojny. Nebyt této dohody tak tu jsme měli třetí ,ale již nukleární válku. Ta dohoda byla asi tajná viď, že o ní nikdo nic neví. Každopádně musela být pro Sověty výhodná. Dohodnout se s velmocí která prosazuje opačnou ideologii na tom, že budou mlčet o podvrhu století a hrát tak roli země, jejíž ideologie je tak špatná, že se ani nezmůže na to poslat člověka na Měsíc. No nevim co by Rusy přimělo mlčet.

Vlado, nevím co si o tobě myslet. Tvé argumenty jsou jak výkřik do tmy, nic neříkají. Nemáš nějaké podrobnější přesvědčivější argumenty dokazující nepřistání na Měsíci?
Buď si zarytý zastánce konspiračních teorií, nebo si znás děláš srandu.  :-/

Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
Vlado

Příspěvek od Vlado »

Děkuji  za každou připomínku,či dotaz( až na ty zoufalé a trapné ,mimo téma), který musím zpracovat. Pomáhá mi to ,pro přípravu finálního materiálu.
Chápu ,že moje poznámky k danému tématu ,se zdají být nesrozumitelné, ale můžu jenom naznačovat.
Co já vím, tak nám to sem padá z nebe respektive z vesmíru, ale to nejsou Měsíční kameny a už vůbec né regolit.
A tuny?
To že některé meteority nalezené v Antarktidě jsou z Měsíce se zjistilo až porovnáním se vzorky přivezenými astronauty na palubách Apolla.
Při každém dopadu nějakého tělesa na povrch Měsíce (viz.impakty) je udělena vyvržené hmotě rychlost, vetší než  2,4 km/s. a nejbližší těleso  svou gravitací část hmoty přitáhne.

ALE : tady jsme začali řešit neodfouknutý prach spod LM.
Mor byl vypnut  0,4m nad povrchem. Jako pomůcku, si vemte  představu , výstřel z hlavně o ráži 1,3m .
No prostě . Na  vzdálenosti 0,4m  se plyn, vytékající rychlostí 3300m/s moc do boku nestačí rozepnout . tj. čas  0,00012s
Maser

Příspěvek od Maser »

ALE : tady jsme začali řešit neodfouknutý prach spod LM.Tady hlavně řešíme to, jestli Američané jménem celého lidstva přistáli na Měsíci a nebo jestli to byl jen z inscenovaný podvod a na Měsíci zatím žádní lidé nebyly.

Já a spousta dalších lidí tvrdíme, že na Měsíci lidé byly a oháníme se argumenty typu fotografie, výpovědi zúčastněných a tichý souhlas Sovětského svazu s úspěchem Američanů.

Ty a tobě podobní tvrdíte že lidsvo jsou jen ovce s jejíž míněním si vlády velmocí prostřednictvím tajných služeb (CIA) dělají co chtějí.
Nemáš však pro toto jedíný přesvědčivý argumen.

Řešit dílčí drobnosti, jako neodfouknutý prach, je zavádějící. Důležité a základní argumenty ukazující na přistání, jsem vyjmenoval výše, tak se bavme o nich.

Jinak nechápu, proč si myslíš, že se prach pod LM při přistávacím manévru nedfoukl?  Na tomto záběru hned na začátku, je jasně vidět, jak se prach rozlétá do všech stran díky proudu plynů s trysky. ;)
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
Maser

Příspěvek od Maser »

No prostě . Na vzdálenosti 0,4m se plyn, vytékající rychlostí 3300m/s moc do boku nestačí rozepnout . tj. čas0,00012sJěště mě tak napadlo, jestli víš co se stane, když plyny vztékající z trysky narazí na měsíční povrch. Podle mě už nemohou pokračovat směrem dolů, a tak jediné kam plyny mohou je do všech stran.
Sajri
Věk: 46
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sajri »

Na  vzdálenosti 0,4m  se plyn, vytékající rychlostí 3300m/s moc do boku nestačí rozepnout . tj. čas  0,00012s

Na povrch Měsíce neustále dopadá "plyn" v podobě slunečního větru rychlostí několika stovek km/s. Jakto, že prach na celém povrchu Měsíce není rozfoukán??? Odpověď je jednoduchá - nestačí neustále argumentovat rychlostí, ale dívat se taky na hustotu plynu...
Což jsem měl na mysli i v doporučení o několik stránek dříve. Na zemi, v atmosféře, uvádějí zplodiny z motoru do pohybu okolní vzduch. Vzniká proudění velkého množství plynu, které sice nemá takovou rychlost jako samotné zplodiny, ale především má hustotu rovnou hustotě vzduchu při zemském povrchu. Na Měsíci ve vakuu jsou veškerým plynem, který se pohybuje, jen a pouze zplodiny z motoru. Jejich hustota klesá s druhou mocninou vzdálenosti od trysky, a velice brzo klesne natolik, že na ně můžeme nahlížet ne jako na proudící plyn, ale jako na letící izolované molekuly/atomy (tedy totéž, co je např. onen sluneční vítr).

BTW, toto fórum není o naznačování, ale o věcné diskuzi. Naznačovat si můžeš až u výslechu u CIA  ;D, ale ne tady.
Artaban

Příspěvek od Artaban »

Taky si Vlado všimni, jak se chová prach při tom Měsíčnim Dakaru. Skoro hned padá na povrch Měsíce a to i při malé přitažlivosti jakou Měsíc má. Tohle na Zemi jen tak neuvidíš. Jde i o to, že prach je prostě jinej než na Zemi. Je trochu podobnej prachu ze sopek. Dobré brusivo! Pro let a přistáni na Měsíci stači slabší motory než je třeba na Zemi. Dej si to dohromady a máš skoro bezprašné přistání na Měsíci.
Refraktor achromát VOD Turnov 172/1654   refraktor TS ED 102/714 triedr Nikon Monarch 7/ 8x30, triedr VIXEN Foresta 8x56 WP, triedr Kowa BD 8x32 XD Prominar achro 120/1000
http://planety.g6.cz/
Homer
Věk: 70

Příspěvek od Homer »

Já bych snad ani přesvědčováním nepřesvědčitelného neztrácel čas. Buď je programově hluchý k názorově odlišným argumentům, nebo se jen popichováním dobře baví. I tací zde byli :-).
Karell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karell »

Nebo se jedná o jednoho ze stáda těch, kteří si myslí, že podá důkaz usilovným tvrzením.
Maser

Příspěvek od Maser »

Já bych snad ani přesvědčováním nepřesvědčitelného neztrácel čas.Já bych to nebral jako přesvědčování. Pokut věří v konspiraci a klam, tak k tomu asi má důvod. Tak ať ho zdělí, třeba bude tak závažný a přesvědčivý, že změní náš názor.  :o
Zatím sem však četl jen otřepané fráze, které se dají snadno vyvrátit.
MilAN
Věk: 76

Příspěvek od MilAN »

Pokud chcete znát všechny jeho neotřelé nápady, začtěte se tady

http://www.kosmo.cz/modules.php?op=modl ... t=0&page=1

a můžete na tomto fóru a ve Vladově vlákně dále pokračovat
Tady na AF bych doporučoval skončit - je opravdu pro lidstvo velká škoda, kdyš se tříští jeho velké úsilí na mnoha frontách a plýtvá se zbytečně energií velikánů.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Artaban

Příspěvek od Artaban »

Na jednu stranu má Milan pravdu. Tento případ je asi opravdu mimo naše možnosti Tak snad to čte taky jinej nevěřící a možná se i díky nám dá na stranu vědy a pokroku. Určitě je lepší se zajímat o lety na Měsíc a techniku k tomu potřebnou. Třeba už jen skafandr pro Měsíční procházky je přímo fascinující technická zaležitost Nebo třeba samotní astronauti. Jejich odvaha, rozvážnost, velký um atd. je na samotné hranici lidských schopností. Je lepší o těchto věcech umět zajímavě vyprávět, než hledat důkazy proti přístaní na Měsíci.

To Vlado: Co myslíš, je možnost že jednou uvěříš na přistáni na Měsíci?
Jestli jsi ale přesvědčenej že tam Američaní nepřistáli a máš pro to důkaz tak prosím předlož jasnej důkaz.
Refraktor achromát VOD Turnov 172/1654   refraktor TS ED 102/714 triedr Nikon Monarch 7/ 8x30, triedr VIXEN Foresta 8x56 WP, triedr Kowa BD 8x32 XD Prominar achro 120/1000
http://planety.g6.cz/
MilAN
Věk: 76

Příspěvek od MilAN »

Opravdu doporučuji projít si to celé vlákno- každému, kdo by chtěl tady s Vladem  diskutovat. Záhy zjistí, že to tam je probráno x -krát.  Vlado nevěří na Gagarina, na Apollo, na pristání sond na planetách a pod...Vše má vyřešeno ve svém vláně.  Každý si má možnost si to tam přečíst nebo se toho i zúčastnit. Budete-li s ním diskutovat, na váš argument nikdy nepoužije relevantní aergument, na vámi položenou otázku nikdy neodpoví jasně a přímo, ale  vždy si vede jen svou.  Považujete to za diskuzi? Pokud ano,  účastněnte se tam, nechte tady to vlákno na diskuzi kosmonautika/astronomie.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Maser

Příspěvek od Maser »

nechte tady to vlákno na diskuzi kosmonautika/astronomie.  Tady to vlákno je ale, Přistáli Američani na Měsíci?

Jinak teda s Milanem souhlasím. Říkal sem si že je Vlado nějak mimo.
Dám si tu práci a přečtu si to vlákno. ;)
TH

Příspěvek od TH »

ALE : tady jsme začali řešit neodfouknutý prach spod LM.
Motor byl vypnut 0,4m nad povrchem. Jako pomůcku, si vemte představu , výstřel z hlavně o ráži 1,3m .
No prostě . Navzdálenosti 0,4m se plyn, vytékající rychlostí 3300m/s moc do boku nestačí rozepnout . tj. čas0,00012s
Zdravím. Udělal jsem si chvilku čas a procházel jsem si fotky na http://www.apolloarchive.com/apollo_gallery.html

a musím říci, že je evidentní rozdíl mezi strukturou i barvou povrchu pod lunárním modulem a mimo místo přistání. Jasně je patrný vliv vytékajících žhavých plynů. Možná, že bych předpokládal větší erozi, ale zřejmě zde hraje nějakou roli to vakuum, dále směr horizontálního pohybu, vytvoření mikroskopické spečené kůry na povrchu prachové vrstvy atd. Před mnoha lety, ještě za komančů, když jsem studoval na ČVUT, tak jsem chodíval na Petřín na hvězdárnu, kde promítali filmy o misích Apolla. Pamatuji si také různé záběry proudícího prachu snímané zevnitř lodi při přistáních. Např. http://www.hq.nasa.gov/office/pao/Histo ... anding.mpg
Pro mě osobně ty fotografie hovoří jasně o realném prostředí měsíčního povrchu. Argument o prachu pod modulem jako důkaz o nepřistání na Měsíci tím padá.
TH

PS. Ještě mě napadlo zda opravdu je tah přistávacího motoru tak velký, když je měsíční gravitace 6x menší (pokud se pletu, tak sorry). Určitě by se charakteristiky tahu použitého motoru daly někde najít.
Dalekohled + bino Baader = obraz viděný oběma očima současně, je fakt lepší ...
Odpovědět