Ahojte,
nemate nekdo link na nejaky informace o CG-4 montazi, nemuzu vubec nic najit. Zajimala by me nostnost vaha a pod.
Mate tu nekdo tuto montaz? Jaka je?
CG-4 info?
CG-4 info?
Mak 102/1300 SKW EQ3-2&&150/750 Newton&&7x50 SKW FMC BAK 4 Triedr
CG-4 info?
Jedná se o shodnou montáž se SkyWatcher EQ-3-2. Běžně se na ní dodávají zejména Newton Celestron C-6N (#31053) a refraktor C-4R (#21016). Tam bych ai hledal i informace o montáži - www.celestron.com.
Refraktor Baader 95/580mm CaF2, LZOS 180/1260mm, Celestron C-9.25/C-14 Hyperstar, 10Micron AZ-2000, Dobson LZOS 457/2025mm a spousta železářství.
CG-4 info?
CG-4 mám, dostal jsem ji jako součást k refraktoru Celestron C4-R (102/1000mm). Je možno ji doplnit o polární hledáček, doplnit o motory.
Celestron ji osazuje již zmíněným R102/1000 a nebo newtonem 150/750.
U těchto přístrojů je na vizuální pozorování dostačující. Při větších zvětšeních se při doteku trochu klepká, ale není to strašný. Ostatně aby se Ti dalekohled neklepal, tak by jsi musel koupit montáž o třídu výše .. (H-EQ5, EQ6 apod).
Takže závěr: Já jsem s ní naprosto spokojenej!!!
Myslím, že Eryn má tu samou montáž, jelikož tam má Celestrona 150/750.
Pokud chceš tuto montáž na toho Maka 102, pak určitě doporučuji!!! (je kratší než můj refraktor a tak to bude ještě příjemnější - nebude se klepat)
Celestron ji osazuje již zmíněným R102/1000 a nebo newtonem 150/750.
U těchto přístrojů je na vizuální pozorování dostačující. Při větších zvětšeních se při doteku trochu klepká, ale není to strašný. Ostatně aby se Ti dalekohled neklepal, tak by jsi musel koupit montáž o třídu výše .. (H-EQ5, EQ6 apod).
Takže závěr: Já jsem s ní naprosto spokojenej!!!
Myslím, že Eryn má tu samou montáž, jelikož tam má Celestrona 150/750.
Pokud chceš tuto montáž na toho Maka 102, pak určitě doporučuji!!! (je kratší než můj refraktor a tak to bude ještě příjemnější - nebude se klepat)
Refraktory achromáty: Celestron C4-R 102/1000mm, Sky-Watcher 80/400mm, Hama 60/700mm. Triedry: Fomei 10x50, Bushnell 8x40
CG-4 info?
Diky,
urcite na toho Maka,... furt zvazuju ty montaze a kdyz to vyjde mel bych ji mit z druhy ruky,... ostatne novou sem ani nevidel prodavat.
Jak snadno se prenasi?
urcite na toho Maka,... furt zvazuju ty montaze a kdyz to vyjde mel bych ji mit z druhy ruky,... ostatne novou sem ani nevidel prodavat.
Jak snadno se prenasi?
Mak 102/1300 SKW EQ3-2&&150/750 Newton&&7x50 SKW FMC BAK 4 Triedr
CG-4 info?
Já měl EQ 3-2 a i s dalekohledem Newtonem 150/750 jsem to vše odnesl najednou. Závaží jsem si hodil do batohu, abych to neměl zbytečně těžké do levé ruky a šel jsem. Přenášel jsem to asi 70 metrů a v pohodě. Nové mají na již zmíněných stránkách www.celestron.cz
Martin, eastman(at)centrum.cz, tel.:608515309
CG-4 info?
Já to taky přenáším komplet, cca neco maličko přes 15 kg. Ani protizávaží nesundávám, nic ....
Nosím to většinou 300 metrů, člověk se sice zadýchá, je to těžký a špatně se to nese, ale jak vidíš, dá se to ...
Nosím to většinou 300 metrů, člověk se sice zadýchá, je to těžký a špatně se to nese, ale jak vidíš, dá se to ...
Refraktory achromáty: Celestron C4-R 102/1000mm, Sky-Watcher 80/400mm, Hama 60/700mm. Triedry: Fomei 10x50, Bushnell 8x40
CG-4 info?
CG-4 mam (aj ked ju uz nepouzivam) a na nej refraktor 102/1000. CG-4 je vcelku vydarena vec. Pokial na tom ma "sediet" refraktor, tak 100/1000 povazujem pre tuto montaz za maximum, rovnako aj Newton 150/750. S mensimi pristrojmi (svetelne refraktory, svetelne Newtony s priemerom okolo 120mm) je CG-4 pouzitelna. Montaz je sice mozne doplnit o el. pohony, ale to povazujem za vyhodene peniaze. CG-4 je montaz pre zacinajuceho jedinca, ktory sa orientuje len na vizualne pozorovanie skor mensimi pristrojmi. Takto orientovany pozorovatel bude s CG-4 spokojny.
CG-4 info?
SpaceMan napsal: Montaz je sice mozne doplnit o el. pohony, ale to povazujem za vyhodene peniaze. CG-4 je montaz pre zacinajuceho jedinca, ktory sa orientuje len na vizualne pozorovanie skor mensimi pristrojmi.
Nebyl bych tak kategoricky s odmitanim motoroveho pohonu. Sam jsem si vybavil motorkem i montaz z Lidlscopu a bylo to celkem pouzitelne na foceni pomoci teleobjektivu (a to je montaz jeste o tridu nize). I na pozorovani planet ci Mesice, zvlaste pokud se sejde par lidi, je hodinovy strojek k nezaplaceni. Navic pres toho maka by sly planety dobre fotit i s jednoduchou webkamerou...
Nebyl bych tak kategoricky s odmitanim motoroveho pohonu. Sam jsem si vybavil motorkem i montaz z Lidlscopu a bylo to celkem pouzitelne na foceni pomoci teleobjektivu (a to je montaz jeste o tridu nize). I na pozorovani planet ci Mesice, zvlaste pokud se sejde par lidi, je hodinovy strojek k nezaplaceni. Navic pres toho maka by sly planety dobre fotit i s jednoduchou webkamerou...
Pavel Vabrousek