Astrofotografie mobilem

O astrofotografii všeobecně, metody, postupy zpracování snímků, odkazy na stránky s astrofoto tematikou, rady pro začátečníky...
Odpovědět
Giftmacher

Astrofotografie mobilem

Příspěvek od Giftmacher »

No já bych řekl, že ten Mars je lepší, než ten můj poslední z cmos webkamery lifecam HD-3000.
AntonPike
Věk: 40

Astrofotografie mobilem

Příspěvek od AntonPike »

Ze vcerejska, melo by to byt i spravne natoceno ... jen by to chtelo jeste o chlup lepsi pocasi :)

AZ-GTi
SW ED72
-------------
EOS600D
Asi120mc-s
Howking

Astrofotografie mobilem

Příspěvek od Howking »

Ze vcerejska...Máš to parádní. Můj pokus:
Howking

Astrofotografie mobilem

Příspěvek od Howking »

Nudím se a není počasí na nová data, tak jsem se pustil do starých.
Remake Jupitera.

Původně stack Lykeos a filtry Lynkeos, nyní stack Autostakkert 2 a čistě Photoshop.
No opravdu to byl asi životní seing.
AntonPike

Astrofotografie mobilem

Příspěvek od AntonPike »

Na telefon je to fakt pecka. Jen me vzdycky udivujou ty tvoje barvy. Je to telefonem nebo postprocessingem (pripadaji mi docela mimo, nez maji vsichni ostatni, at uz kamerou nebo telefonem) ?

AZ-GTi
SW ED72
-------------
EOS600D
Asi120mc-s
Howking

Astrofotografie mobilem

Příspěvek od Howking »

Těžko říct. U Jupitera jsem to udělal asi já. U Marsu a vůbec nepoužívám autolevel v jednotlivých barevných složkách, ale na jas. Něco udělá asi i telefon. Má různou citlivost na slabé tony.
Můžeš zkusit. Tady jsou data toho Jupitera a Marsu se Saturnem pod ním.

(ps: ostatní si všimněte kam dávám odkaz - a je spousta i jiných alternativ odkud lze stahovat rychle i zadarmo - nechápu ten blbý zvyk dávat velká data k stažení na uloz.to - nebudu platit za rychlost, která je jinde zadarmo)
Howking

Astrofotografie mobilem

Příspěvek od Howking »

Včerejší:

Šel jsem ještě za světla, chtěl jsem udělat minimálně dvouhodinovou animaci Marsu - po půl hodině se zatáhlo Klasika.

ps: Nějak se mi stále nedaří zopakovat taková břitva jako s tím Jupiterem. Možná je to i polohou a měl bych zauvažovat nad ADC, ale pořád si říkám, že na mé možné rozlišení je to zbytečné.
Cztwerec
Kontaktovat uživatele:

Astrofotografie mobilem

Příspěvek od Cztwerec »

Jen pro tvoji inspiraci :)

Včera s Newtonem 300 mm a citlivou kamerkou :D

Takhle u mě vypadá seeing, při kterém je lepší to zabalit. Opravdu ti fandím!
Lectorem iustus...
Howking

Astrofotografie mobilem

Příspěvek od Howking »

Jen pro tvoji inspiraci :) - dík potěšil jsi mě Holt to chce vyčíhnout seing. Mrzí mě, že se mi nechtělo ve středu - na večer se roztáhlo, bylo chladno a i při pohledu z okna ve městě hvězdy až k obzoru - mohl být dobrý seing, ale byl jsem moc unavený. Třeba jsem to propásl.
Cztwerec
Kontaktovat uživatele:

Astrofotografie mobilem

Příspěvek od Cztwerec »

No inspirace měla být hlavně v tom, že svojí technikou toho dokážeš celkem dost. A ty podmínky prostě u mě nevyšli Ale každé (i to negativní) pozorování má vždycky svojí cenu.
Lectorem iustus...
Howking

Astrofotografie mobilem

Příspěvek od Howking »

No inspirace měla být hlavně v tom, že svojí technikou toho dokážeš celkem dost. - ale jo, já to pochopil. Jen bych si přál ještě aspoň na poslední chvíli k "vzdalujícímu" se Marsu seing jaký jsem měl na Jupitera. Věřím, že je v silách s dobrým seingem čtyřnásobné (minimálně dvojnásobné) reálné rozlišení. Sranda je, že ten Jupiter se mi dokonce takhle podařil na 60 fps a na Mars dávám 120 fps (i tak jde iso 200, takže šum to nekazí). Kdo ví, jak by dopadl ten Jupiter na 120 fps, ale já tehda ještě nevěděl jak při fullhd rozlišení videa docílit 120 fps.
Jirka V.

Astrofotografie mobilem

Příspěvek od Jirka V. »

ahoj,poradite mi nejaky univerzalni drzak mobilu v ceskem obchode? Mam S4mini.
ZWO AM3,SW Evoguide 50ED + rovnač,Samyang 135mm/f2,ASI 294 mc ...
Howking

Astrofotografie mobilem

Příspěvek od Howking »

Obávám, se, že jsme tu celkem dva až tři co fotí mobilem a ani jeden z nás v českém obchodě držák nekupoval. Níže ve vláknu najdeš fotku mého držáku (asi by ti taky fungoval) koupeného na e-bay.
AntonPike

Astrofotografie mobilem

Příspěvek od AntonPike »

Saturn a Mars z 18.6.2016.
Skoda jen, ze ten seeing neni tak dobry, jako byval pred par mesici, mohlo by to byt urcite o dost lepsi.

Dobson + LG G4 (brzo mozna budu fotit S7kou tak jsem zvedav, jestli to bude zmena)
AZ-GTi
SW ED72
-------------
EOS600D
Asi120mc-s
Howking

Astrofotografie mobilem

Příspěvek od Howking »

(brzo mozna budu fotit S7kou tak jsem zvedav, jestli to bude zmena) - to jsem zvědavý - ta LG je už tak daleko lepší jak můj iPhone, nevěřím, že si polepšíš.

Včera jsem zašel na kus řeči s oblohou :-)

Změnil jsem techniku pořizování - předtím jsem 5x prodlužoval ohnisko a 4x digitální zoom na redukci komprese videa a nyní 10x (5x barlow a 2x barlow) a bez digitálního zoomu - na Marsu se to vyplatilo, ale pro Saturn už bylo moc málo světla a tak to bylo kontraproduktivní - vít detailů zabil šum, než jsem získal zvětšením.
Odpovědět