NGC 7293 - Helix
NGC 7293 - Helix
33 x 5 min 800ISO - za svitu měsíce
10"NWT, ATC CCF 5A, EQ6 SS, Tvguider, Canon 30Dm
SubRaw, DSS, Photoshop
16°C,
Kunčice pod Ondřejníkem
Jura
- biker.fm
- Věk: 57
- Kontaktovat uživatele:
NGC 7293 - Helix
Cau Juro, nejake info k casum foceni by nebylo ?
Pozorovani hvezd na nocni obloze = prijemny relax v kazdodennim stresu.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
APM 152/1200 nejen na dvojhvezdy a maly triedr Kowa na vylety do hor
Moje fotky na www.astrofotky.cz.
NGC 7293 - Helix
Sem myslel podle posledních (ne)reakcí, že to nikoho nebere...
Už je opraveno.
Jura
Už je opraveno.
Jura
NGC 7293 - Helix
to ccredo: ne, že by nebralo. Snímky (Helix a Orlí mlhovina) jsou hodně hezké (ale to by člověk musel psát tady na fórum za každým druhým). Mimochodem, pro vabru, spolu s vašim snímkem s Chorvatska tady máš docela slušný materiál pro porovnání DSLR+větší dalekohled a nebo WO98+CCD kamera.
ATC82/1670, Telementor, AS80, AS110, FOA-60Q, Tak 100DZ
http://www.fzu.cz/~kupco/astro/
http://www.fzu.cz/~kupco/astro/
NGC 7293 - Helix
Určitě ale není vhodné řešit situaci tak, že sem budeš sypat snímky naprosto beze slova.
Není pak z čeho vyvozovat závěry i když třeba mně je jasné, že je to X x 5 minut, protože tuto sekci sleduji.
Pokud to není ořez, tak jsi asi nějak vyřešil to lehké vyosení, nebo je tomu jinak a snímek je ořízlý? Přišel jsi na to, co způsobovalo problém? Ve snímku jsou trochu viditelné horizontální a slabší vertikální pruhy (lze odstranit zpracováním ve Photoshopu). Slabé vzory v šumu by zmizely po dokonalejší kalibraci dark framy, ale to je s DSLR dost obtížné. To jen aby byla nějaká reakce, není to kritika ;)
Není pak z čeho vyvozovat závěry i když třeba mně je jasné, že je to X x 5 minut, protože tuto sekci sleduji.
Pokud to není ořez, tak jsi asi nějak vyřešil to lehké vyosení, nebo je tomu jinak a snímek je ořízlý? Přišel jsi na to, co způsobovalo problém? Ve snímku jsou trochu viditelné horizontální a slabší vertikální pruhy (lze odstranit zpracováním ve Photoshopu). Slabé vzory v šumu by zmizely po dokonalejší kalibraci dark framy, ale to je s DSLR dost obtížné. To jen aby byla nějaká reakce, není to kritika ;)
Web: http://www.space-walk.info
Technika: FSQ85ED, SW70/500,15×70, QHY9,QHY8L Color,QHY5,
QHY 2"m.FW, 2"L,R,G,B,C,Ha, HEQ5, budka, i7 16gb, SSD&NAS, Nexus S+G.Tab, Wacom 4 L
Cloud: DropBox
Technika: FSQ85ED, SW70/500,15×70, QHY9,QHY8L Color,QHY5,
QHY 2"m.FW, 2"L,R,G,B,C,Ha, HEQ5, budka, i7 16gb, SSD&NAS, Nexus S+G.Tab, Wacom 4 L
Cloud: DropBox
NGC 7293 - Helix
Zdar, musel jsem Vás trochu popichnout... ::)
Jinak Helix je ořez z pravé části snímku. Orlí mlhovina, byla také dělána včera než mí vylezl Helix z poza stromů a je ujetá strašně moc, otočil jsem tubus o 180° a snímek se relatívně zlepšil. Takže se to hýbe někde mezi T kroužkem a tělem foťáku...
Budu opět dále experimentovat. U me je to složitější o to, že nenosím s sebou noťas. kde bych vše mohl ihned překontrolovat.
Vím, že mi to šíleně šumí, ale včera bambula svítila neskutečně intenzivně, dílčí snímky byly v polovině histogramu(mírně za) a vcelku dost velké teplo, smog, .......
I tak jsem spokojen......
Jura
Jinak Helix je ořez z pravé části snímku. Orlí mlhovina, byla také dělána včera než mí vylezl Helix z poza stromů a je ujetá strašně moc, otočil jsem tubus o 180° a snímek se relatívně zlepšil. Takže se to hýbe někde mezi T kroužkem a tělem foťáku...
Budu opět dále experimentovat. U me je to složitější o to, že nenosím s sebou noťas. kde bych vše mohl ihned překontrolovat.
Vím, že mi to šíleně šumí, ale včera bambula svítila neskutečně intenzivně, dílčí snímky byly v polovině histogramu(mírně za) a vcelku dost velké teplo, smog, .......
I tak jsem spokojen......
Jura
NGC 7293 - Helix
tak pridavam spolecny projekt s Vabrou, tentokrat moje zpracovani (nejak zvlast jsem to ale neprozival)...
NGC 7293 - Helix
tak pridavam spolecny projekt s Vabrou, tentokrat moje zpracovani (nejak zvlast jsem to ale neprozival)...
Ahoj Pavle,
moc pekne detaily ti tam vylezly, az se nechce verit ze to je ze stejnych fitu co jsem zpracovaval ja.
Skoda jen toho zbytecne kruteho orezu...
mej se,
Pavel
Ahoj Pavle,
moc pekne detaily ti tam vylezly, az se nechce verit ze to je ze stejnych fitu co jsem zpracovaval ja.
Skoda jen toho zbytecne kruteho orezu...
mej se,
Pavel
Pavel Vabrousek
NGC 7293 - Helix
Vabra: no ja nevim jak Tobe, ale me to neslo orezat min (i kdyz o 15 pixelu asi jo), aniz bych zasahnul do te oblasti, ktera neni slozena spravne - tim jak jsme kamerku pred R filtrem museli vyndat a pak zase vratit a hnula se nam kompozice (to same s Ha) tak ja pri stretchnuti vidim jasne ten overlay a oblast, ktera nema vsechny data odriznu :-/ bohuzel to takhle vyslo. Pak to taky chtelo 1. vice dat 2. slozit tu Ha+Lum na Lum a ne na Ha, pak mam moc barevny hvezdy (moje chyba pri zpracovavani). Ale ja to uz hrotit nebudu, pro me to byl pokus a tim to konci 
NGC 7293 - Helix
Vabra: ten tvuj novy Helix (kompozit s daty z DSLR) je fakt pekny. Helix je celkove "pekna kulicka" takova svitici barevna jestli zopakujeme LH2009 pristi rok tak urcite do nej pujdu jeste 1x (podle toho co budu mit za scope a ohnisko, aby to melo smysl).
NGC 7293 - Helix
Pridavam jedneho Helixa aj ja.
Tech. info na mojich strankach.
Tech. info na mojich strankach.
N 170/1150;N 360/1500; N400/1980; N200/800; Canon 70-200 F4; Canon 300 f4; Canon 350D + "drobotiny"
NGC 7293 - Helix
Zdar Peťo. Kedy sa dozvieme nejaké podrobnosti o novom prístroji? Sľúbil si to už dávnejšie... 
mail to:fun2mas(at)gmail.com
NGC 7293 - Helix
Zdar Peťo. Kedy sa dozvieme nejaké podrobnosti o novom prístroji? Sľúbil si to už dávnejšie... ;)Uz s nim fotim. Aj tato fotka bola s nim robena. Mam novu montaz a pozorovatelnu. Dalekohlad ma 36cm, 1,5m ohnisko. Cakam na kamarata, aby mi vyrobil nejake video z navrhu (troska dlhsie to trva - kopec roboty ma chalanisko), ktore by som rad doplnil fotkami z realizacie. Teraz bude spln a par dni skaredo, tak nieco hodim na stranky.
N 170/1150;N 360/1500; N400/1980; N200/800; Canon 70-200 F4; Canon 300 f4; Canon 350D + "drobotiny"
NGC 7293 - Helix
Expozicia 15x12min Canon 350Da, optika a montaz rovnaka ako v predchadzajucom pokuse.
Tu je vo vyssom rozliseni.
Najde sa nejaka dobra dusa s komentarom, pripadne kritikou?
NGC 7293 - Helix
Ja len taký jednoduchý komentár Mne príde snímok farebne dobre vyvážený /ako väčšina MMys- ovych/ a ľúbivé sú aj viditeľné štruktúry. Asi tak.
...astronómia vraj buduje pokoru a charakter. Neexistuje vraj žiadny lepší spôsob, ako ukázať smiešnosť ľudskej namyslenosti...