mkcz napsal:
Psal si o tom, že angličtina je jednodušší než španělština. Psal si též o tom, že španělština používá více časů. Psal si o tom, že ti gymnázium dalo znalost: "španělštiny, němčiny, angličtiny a latiny".
Když jsem Tě poprosil aby si byl více konkrétní v uvádění oněch 15 nebo 16 časů španělštiny, tak si jich uvedl mnohem méně.
Nechci z Tebe dělat člověka, který neví o čem mluví ale španělština používá indikativ a spojovací způsob pro slovesa. Indikativ má 5 časů jednoduchých a pět složených.
Dle Tebou uvedených informacích bych se neodvažoval tvrdit, že je jeden jazyk lehčí (těžší) než ten druhý, tedy máš-li, jak tvrdíš, jejich znalost.
Angličtina není jednoduchá ani snadná, chceš-li se vyjadřovat jako kulturní člověk a ne jako pouliční negramot. Ale to bys měl vědět, když jí znáš, nebo ne ?
S pozdravem mkczMyslím, že od počátku jde o to, zda těmi jazyky mluvím nebo ne. Vyjmenoval jsem zákl. časy ve španělštině, který užívám. Ty blbě prostě nejsou a je mi jedno, jak dál to lingvisticky zpřesníš. Gymnaziální výuka (nikoliv "jazykozpytectví") totiž spočívá v naučení ovládání toho dotyčného jazyka, a to pomocí mnou uvedených časů.
Každopádně asi víš, že to, jaký jazyk je jednodušší, je určitě subjektivní, nicméně jsem podal svůj názor a ty si s ním udělej, co chceš. To, jak se učí jazyk člověku, který se s ním prakticky stále seznamuje (třeba ve srovnání s angličtinou) je daleko relevantnější a směrodatnější, protože to vypovídá o tom, který jazyk se učí snáz úplně od začátku.
Jake umite jazyky?
Jake umite jazyky?
Tomek napsal:
Myslím, že od počátku jde o to, zda těmi jazyky mluvím nebo ne. Vyjmenoval jsem zákl. časy ve španělštině, který užívám. Ty blbě prostě nejsou a je mi jedno, jak dál to lingvisticky zpřesníš. Gymnaziální výuka (nikoliv "jazykozpytectví") totiž spočívá v naučení ovládání toho dotyčného jazyka, a to pomocí mnou uvedených časů.
Každopádně asi víš, že to, jaký jazyk je jednodušší, je určitě subjektivní, nicméně jsem podal svůj názor a ty si s ním udělej, co chceš. To, jak se učí jazyk člověku, který se s ním prakticky stále seznamuje (třeba ve srovnání s angličtinou) je daleko relevantnější a směrodatnější, protože to vypovídá o tom, který jazyk se učí snáz úplně od začátku.
S takto formulovaným příspěvkem ohledně cizích jazyků již souhlasím. Jinak nevím, jestli přijmeš moji zkušenost ale cizí jazyk se dá zvládnout do opravdu vysoké míry ale učíš se v něm neustále, protože vyjma latiny a jiných mrtvých jazyků, obzvláště ty jazyky, kterými se mluví v technicky vyspělých zemích, prodělávají velmi dynamický vývoj a nezbývá než neustále upgradovat
.
Myslím, že od počátku jde o to, zda těmi jazyky mluvím nebo ne. Vyjmenoval jsem zákl. časy ve španělštině, který užívám. Ty blbě prostě nejsou a je mi jedno, jak dál to lingvisticky zpřesníš. Gymnaziální výuka (nikoliv "jazykozpytectví") totiž spočívá v naučení ovládání toho dotyčného jazyka, a to pomocí mnou uvedených časů.
S takto formulovaným příspěvkem ohledně cizích jazyků již souhlasím. Jinak nevím, jestli přijmeš moji zkušenost ale cizí jazyk se dá zvládnout do opravdu vysoké míry ale učíš se v něm neustále, protože vyjma latiny a jiných mrtvých jazyků, obzvláště ty jazyky, kterými se mluví v technicky vyspělých zemích, prodělávají velmi dynamický vývoj a nezbývá než neustále upgradovat
Na vesmíru je nejúžasnější to, že jej můžeme pozorovat.
Jake umite jazyky?
Ano, to je pravda. Jazyky se vyvíjejí - a to různé různě rychle. A v různých směrech různě rychle. Nejvíce ty jazyky, jejichž uživatelů je hodně a jejichž uživatelé rozvíjejí nějakou oblast lidské činnosti (hlavně vědu a moderní technologie).
V. K.
P. S.: linvistika je věc zajímavá sama o sobě - doslova dobrodružství!
V. K.
P. S.: linvistika je věc zajímavá sama o sobě - doslova dobrodružství!
Jake umite jazyky?
Stare prislovi pravi:kolik umis jazyku,tolirat jsi clovekem.Co ale rict o tech,kteri neumi napsat v rodnem jazyce bez hrubych pravopisnych chyb ani dva radky?
-
3J
Jake umite jazyky?
josef01 napsal: Stare prislovi pravi:kolik umis jazyku,tolirat jsi clovekem.Co ale rict o tech,kteri neumi napsat v rodnem jazyce bez hrubych pravopisnych chyb ani dva radky?
Dislexie je dnes již uznávaná a dá se speciálním cvičením téměř úplně eliminovat. Za mých školních let to byl výmysl buržoazní pavědy a děti jí stižení bývaly označovány buď za blbce nebo za vlákače co se neučí.
Někdo má holt buňky na jazyky , někdo na matematiku a fyziku. Osobně dělám hodně chyb a čtouc po sobě příspěvky, jich snad většinu eliminuji.
Dislexie je dnes již uznávaná a dá se speciálním cvičením téměř úplně eliminovat. Za mých školních let to byl výmysl buržoazní pavědy a děti jí stižení bývaly označovány buď za blbce nebo za vlákače co se neučí.
Někdo má holt buňky na jazyky , někdo na matematiku a fyziku. Osobně dělám hodně chyb a čtouc po sobě příspěvky, jich snad většinu eliminuji.
Jake umite jazyky?
NMozna, ze je cas pomalu rekapitulovat. Do ankety prislo k dnesnimu dni 139 hlasu, z toho 47 bylo pro cestinu/slovenstinu. Udelam nyni radu predpokladu. Hlavnim je, ze kazdy, kdo pro tuto moznost hlasoval, tak ucinil pouze 1x a navic, ze se zde nevyskytuji ucastnici ankety, kteri timto jazykem(jazyky) nemluvi a tudiz, ze se zucastnilo 47 lidi. Pokud rozsirim prvni predpoklad i na ostatni moznosti (kazdy volil danou moznost max. 1x), pak musim rici, ze hlasovaci skupina je na tom, co se tyka znalosti jazyku velmi dobre: pro anglictinu hlasovalo 34 ucastniku, tzn. ze krome cestiny/slovenstiny zna 34/47*100=72% ucastniku minimalne 2 jazyky. Pro mne osobne je prekvapenim, ze k nemcine se hlasi lehce vyssi pocet nez k rustine. To je bud tim, ze k rustine panuje obecne vetsi odpor a/nebo tim, ze mezi ucastniky bylo vice tech mladsich, kteri meli ve skole jiz intenzivneji i jine jazyky nez tu rustinu. Take je prekvapujici 2x latina a 3x jiny, vyse neuvedeny jazyk (JAKY ????). Polstina i madarstina zjevne prichazi od ucastniku zijicich v blizkosti hranic a francouzstina a spanelstina je myslim va ramci prumeru obvyklem pro populaci (6-8%).
KaPr