Vysílač Žižkov aneb vzdálené foto
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Boubín z Ještědu je reálný, jen je potřeba asi mírně zakřivit dráhu paprsků atmosférou. Mně podle toho generátoru vyšlo, že Boubín a dokonce kousky Šumavy za ním jsou vidět jen z Ještědu + 100 metrů. Tím pádem za inverze to snad reálný bude a určitě to někdy chce zkusit. Vzdálenost Boubína mi ale v tom programu vyšla kolem 212 km pokud se nepletu.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
Mag: To, jak jsem to napsal bylo zavadejici, 212 z Jestedu, 230 z Krkonos. Z Jestedu jsem pouzil opakovane (2x) zoom, je to teda o fous. ale vrsek Boubina je tam.
Půlmetr (10'') Dobson, 16'' Dobson ...
- Miloš Hroch
Dnes byla u nás viditelnost jako už dlouho nepamatuju. Potřeboval jsem testnout novou webovou kameru upravenou pro IR snímání, tak jsem zkusil cvaknout pár objektů v Krkonoších. Proti tomu co je zde prezentováno je to jen slabý odvar, nicméně je to první pokus, tak to snad bude příště lepší i co se týče dosahu ve vzdálenosti. Závěr je takový, že co nezvládla optika v IR oblasti, to dokonal seeing
.
Pořízeno modifikovanou kamerou Logitech QuickCam Pro 400 s IR filtrem (Astronomik Planet Pro 810) přes Pentax SDHF (75/500 mm)

Pořízeno modifikovanou kamerou Logitech QuickCam Pro 400 s IR filtrem (Astronomik Planet Pro 810) přes Pentax SDHF (75/500 mm)
Také se podělím se svým výhledem z mého příbytku :)
Dnes byla dobrá viditelnost,tak jsem zkusil 40km vzdálený Ještěd. V popředí snímku je 5km vzdálená vyhlídka Hrádek ve Varnsdorfu,467 m n.m.
foceno Canonem 350D v primárním ohnisku 8" CPCčka za polojasné oblačnosti.
http://johny72dc.rajce.idnes.cz/nove/#I ... _Multi.jpg
Dnes byla dobrá viditelnost,tak jsem zkusil 40km vzdálený Ještěd. V popředí snímku je 5km vzdálená vyhlídka Hrádek ve Varnsdorfu,467 m n.m.
foceno Canonem 350D v primárním ohnisku 8" CPCčka za polojasné oblačnosti.
http://johny72dc.rajce.idnes.cz/nove/#I ... _Multi.jpg
CPC 800 XLT GPS, SW 80/400 na AZ3,okuláry VIXEN VLW 13 a 8mm, OMNI 40mm, SUPER PL. 10 a 25mm, triedr 10x50
Honzo, máš parádní výhled. 
Teď už jen sleduj, kdy bude Měsíc vycházet přibližně na azimutu 128° a můžeš mít tento pohled o něj zajímavější. :D

Teď už jen sleduj, kdy bude Měsíc vycházet přibližně na azimutu 128° a můžeš mít tento pohled o něj zajímavější. :D
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
Tak když bylo dnes tak hezky, zkusil sem z kopce Klíč vyfotit panorama Krkonoš. Foceno pžez IRpro filtr, protože ve vizuálu byl tak daleký výhled už poměrně zakalený. 

Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
To je naprosto fantastický záběr, když jsem si na mapě prohlédl kde je vrch Klíč. Nejdřív mě dokonale zmátlo, jaktože je z české strany Ještěd napravo od Krkonoš, a teď vidím, že pod vhodným úhlem to skutečně jde.
Akorát je to moc úzká nudle. Příště si to ještě zopakuj, dej ještě jednu řadu mraků nahoru a jednu řadu krajiny dolů, a uřízni to hned nalevo u toho hradu, nalevo od té větrné elektrárny. Pak už to bude mít použitelný formát.
Akorát je to moc úzká nudle. Příště si to ještě zopakuj, dej ještě jednu řadu mraků nahoru a jednu řadu krajiny dolů, a uřízni to hned nalevo u toho hradu, nalevo od té větrné elektrárny. Pak už to bude mít použitelný formát.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Díky, jsem rád, že se to líbí. 
Chtěl sem to vše na jednom snímku, proto ta nudle.
Můžu toho nafotit víc, ale pak budu stejně nucen to prezentovat po částech, protože by ta mozaika byla obrovská.
Mám jěště další panorama, zatím nespracované. ;)

Chtěl sem to vše na jednom snímku, proto ta nudle.
Můžu toho nafotit víc, ale pak budu stejně nucen to prezentovat po částech, protože by ta mozaika byla obrovská.
Mám jěště další panorama, zatím nespracované. ;)
Jakým sklem je to focený (že zvládá CA v infra oblasti) ?
Jinak co se týče skladby obrazu, tak je tam poněkud obráceně podaná tonalita popředí a pozadí (popředí by mělo bejt pokud možno tmavší a pozadí laděný více "High Key", aby nedocházelo k "inverzi prostoru".
Chce to nad tím trošku popřemejšlet (ikdyž ten Woodův efekt dostat do tmavší tonality není zcela triviální záležitost) ...
Jinak co se týče skladby obrazu, tak je tam poněkud obráceně podaná tonalita popředí a pozadí (popředí by mělo bejt pokud možno tmavší a pozadí laděný více "High Key", aby nedocházelo k "inverzi prostoru".
Chce to nad tím trošku popřemejšlet (ikdyž ten Woodův efekt dostat do tmavší tonality není zcela triviální záležitost) ...

Jakým sklem je to focený (že zvládá CA v infra oblasti) ? No, je to obyčejný achromát R80/400, přicloněný krytkou na půměr 42mm. 

- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Pěkný snímek. Od pátku byl mimořádně průzračný vzduch a byly vidět Krušné hory a Krkonoše i z 15km D1 u Prahy. To bývá ale opravdu jednou za čas, takže další kvalitní snímek si myslím jen tak nebude.
Trošku jsem si s tím OBRÁZKEM pohrál, pokud neva.
Trošku jsem si s tím OBRÁZKEM pohrál, pokud neva.
Trošku jsem si s tím OBRÁZKEM pohrál, pokud neva.Nevadí, ale je to hodně komprimované, takže ti tam vylezly ty artefakty. 

- Psion
- Věk: 62
- Kontaktovat uživatele:
Měla to být jenom ukázka co se s tím dá třeba udělat.
Honzo, pěkná práce! Evidentně muselo být za Šebrem lepší počasí než u nás? Já takový dohled neměl. To nalevo od Ještědu je předpokládám Černá hora, takže nějakých 80km.. Jinak dodatečně všechno nejlepší k svátku. 

CPC 800 XLT GPS, SW 80/400 na AZ3,okuláry VIXEN VLW 13 a 8mm, OMNI 40mm, SUPER PL. 10 a 25mm, triedr 10x50
Tak sem poskládal snímky focené z Luže 22.6.
Zde je panorama celých Krušných hor od Děčínského sněžníku až po vysílač na Bukové hoře. Líbí se mi, jak dobře je vidět Klínovec na vzdálenost 129km.
Dál je potom pohled do Českého vnitrozemí, kde je mimo jiné pěkně vidět vysílač Cukrák a i vysílač na Žiškově v Praze.
pan1
pan2
pan3
pan4
Všechny panorama jsou zmenšená na polovinu a doostřená ve Photoshopu.
Pokud by to chtěl někdo zkoumat pomocí generátoru panorama, tak je to focené z pozice N50.84912° E14.64684°

Zde je panorama celých Krušných hor od Děčínského sněžníku až po vysílač na Bukové hoře. Líbí se mi, jak dobře je vidět Klínovec na vzdálenost 129km.
Dál je potom pohled do Českého vnitrozemí, kde je mimo jiné pěkně vidět vysílač Cukrák a i vysílač na Žiškově v Praze.
pan1
pan2
pan3
pan4
Všechny panorama jsou zmenšená na polovinu a doostřená ve Photoshopu.
Pokud by to chtěl někdo zkoumat pomocí generátoru panorama, tak je to focené z pozice N50.84912° E14.64684°