astronómia a manželstvo

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
MilAN
Věk: 76

astronómia a manželstvo

Příspěvek od MilAN »

Jenže ony tam chodí ne kvůli astronomii. ale kvůli astronomům  ;D
Jakmile dosáhnou svého, v dospělém věku  jich většina "vymizí"
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Eryn
Kontaktovat uživatele:

astronómia a manželstvo

Příspěvek od Eryn »

MilAN napsal: Jenže ony tam chodí ne kvůli astronomii. ale kvůli astronomům  ;D
Jakmile dosáhnou svého, v dospělém věku  jich většina "vymizí"
Ako ktoré. Ja na náš krúžok tiež nechodím kvôli astronómom (a to som už prakticky dospelá), aj keď je fakt, že všetci sú tam odo mňa najmenej o dva roky mladší... ;D...ono je to skôr taký detský krúžok...ale naša vedúca sa astronómii venovala od detstva a vydržalo jej to doteraz...a to je už pekne dlho na dôchodku!
VK

astronómia a manželstvo

Příspěvek od VK »

Já jsem znal holky, které chodily do astronomického kroužku z různých důvodů. Ta situace je mnohem složitější. Znal jsem i případ, kdy dotyčná chodila do kroužku prokazatelně z obou důvodů, a přitom měla s většinou lidí velmi napjaté vztahy (protože byla "příliš" chytrá a to "vadilo").

V. K.
Selene

astronómia a manželstvo

Příspěvek od Selene »

ja si myslím že kde je tolerancia vo vzťahu, astronómia by v manželstve nemala vadiť...(síce do témy manželstva nemám aj tak čo ešte kecať, lebo ešte ani zďaleka nie som vydatá ;D)
a čo sa týka dievčat-astronómiek,mňa astronómia začala zaujímať ešte v časoch, keď som o chalanoch ani nepočula---v nejakých 9 rokoch, takže nie všetky dievčatá chodia do krúžkov len kvôli astronómom....i keď, "dobrý" astronóm nikdy nie je zlý ;D
"Verejnosť často nechápe, čo za podujatie je veda. Mne to pripomína, akoby sme kráčali v Kolumbových šľapajách" Tod Lauer&&
VK

astronómia a manželstvo

Příspěvek od VK »

Však dobrá astronomka taky ne ;D
AstronomyGreenHorn

astronómia a manželstvo

Příspěvek od AstronomyGreenHorn »

Dobry den,

paci sa mi ako sa sprava tento thread.
Zacal ako manzelska poradna, potom sa pretransformoval do predmanzelskej poradne a teraz je to uz zoznamovacia agentura...

Ale dost srandy. Astronomiou sa zaoberam skor vsak nezaoberam uz viac ako dvadsat rokov. Za ten cas som mal moznost stretnut situacie kedy opacne pohlavie bolo pricinou nemoznosti vykovat cinnosti spojene s pozorovani m oblohy. Taktiez som poznal situacie ked sa opacne pohlavie stalo pricinou bilzsieho spoznavania neba.

Vsetko zavisi v provom rade od osobnosti a potom od dohody kompromisu. Kedze som o prirody lenivy mna musi moja manzelka niekedy az vyhanat, aby som si siel rozlozit stativ a oci vyocit do rury.

Na zaver si myslim, ze cim dalej su manzelkine konicky vzdialene od astronomie tym lepsie. Neviem si predstavit, ze by som sa musel s manzelkou hadat, kto bude pozorovat cez ktory dalekohlad (Momentalne uz zacinam mat podobny problem s malym synom).
KaoS

astronómia a manželstvo

Příspěvek od KaoS »

Seznamovací agentura ? Tu bych bral, na astronomky nenarážím ;D
Stránka společnosti pro Meziplanetární hmotu, info o kometách, meteorech i planetkách - http://www.kommet.cz
css94381672

astronómia a manželstvo

Příspěvek od css94381672 »

VK napsal: Já jsem znal holky, které chodily do astronomického kroužku z různých důvodů. Ta situace je mnohem složitější. Znal jsem i případ, kdy dotyčná chodila do kroužku prokazatelně z obou důvodů, a přitom měla s většinou lidí velmi napjaté vztahy (protože byla "příliš" chytrá a to "vadilo").

V. K.héhm - se říká ne? že muži chtějí ženy natolik chytré, aby poznaly jak je skvělý a na tolik hloupé, aby se mu obdivovaly...
:-/  ???  :-/
(ale nechápu to - čím chytřejší a vzdělanější, tím větší možnosti - rozmanitost - pochopení - řešení problémů - pestřejší a zajímavější život - obohacení - nápady, fantazie - zábava...)
css94381672

astronómia a manželstvo

(...P.S.

"Skromní lidé mívají štěstí.
Nečiníš velkých nároků.
Někdo ti pomůže nudu tvou nésti,
někdo ti bude hnít po boku." )

Pito

astronómia a manželstvo

Příspěvek od Pito »

Tejto diskuzii sa tieš pridam moja polovička je tak tolerantna že niekedy sa bojim že mi až veľa povoluje veť dnešnej dobe astronomia neje lacna vec a to naše polovičky trpia všetka česť im a sklaniam poklonu Pito
Bresser 127/1200,Newt.200/850,Cass.150/920,Ref.ED 80 PRO ATA&& Canon EOS 300 D,Canon 3000,Canon EOS 400 D&& EQ-5 , Vlast. vyrobená montáž.
3J

astronómia a manželstvo

Příspěvek od 3J »

KaoS napsal: Seznamovací agentura ? Tu bych bral, na astronomky nenarážím  ;D
Včera 11.října 2006 jsem byl na astrokurzu v Planetáriu Praha a napočítal jsem 11 slovy jedenáct
dívek bez mužského doprovodu ve věku od 17 do cca 30 let.
Bylo tam šero , možná jich bylo i víc.
( teda já tam byl s manželkou ::) )
Rudy

astronómia a manželstvo

Příspěvek od Rudy »

Britský astrofyzik Stephen Hawking sa rozvádza

Londýn 19. októbra (TASR) - Britský astrofyzik Stephen Hawking (64), ktorého preslávila okrem iného teória o čiernych dierach, pocítil "jednu z nich" na vlastnej koži.

Ako uviedol londýnsky bulvárny denník The Sun, Hawkingovo druhé manželstvo padlo po 11 rokoch do "čiernej diery".

Podľa rovnakého zdroja sú už príslušné materiály na súde v Cambridge. Manželstvo Stephena a Elaine je minulosťou aj podľa nemenovaného priateľa dvojice.

Údajne stojí za netypickou "čiernou dierou" iná žena v Hawkingovom živote.

Fyzik, ktorý je kvôli amyotrofnej laterálnej skleróze (ALS) pripútaný už roky k invalidnému vozíku a dokáže komunikovať iba s pomocou jazykového počítača, v uplynulých rokoch opakovane dementoval fámy o tom, že jeho druhá manželka, niekdajšia ošetrovateľka s ním narába nie práve v rukavičkách.

ALS je zriedkavé, nevyliečiteľné ochorenie centrálneho nervového systému, pri ktorom postupne ochrnú všetky vedome ovládané svaly.

Copyright © TASR 2006
Rudy BASE ( Bojnice Amateur Space Ear ) "To invent, you need a good imagination and a pile of junk" - Thomas Alva Edison
VK

astronómia a manželstvo

Příspěvek od VK »

Tohle je vůči Stephenu Hawkingovi od toho bulvárního časopisu poněkud nefér. Všechny vyspělé státy mají nějakou podobu zákona na ochranu osobních dat. Co je například komu po tom, jakým onemocněním S. Hawking trpí?

V. K.
css94381672

astronómia a manželstvo

VK napsal: Tohle je vůči Stephenu Hawkingovi od toho bulvárního časopisu poněkud nefér. Všechny vyspělé státy mají nějakou podobu zákona na ochranu osobních dat. Co je například komu po tom, jakým onemocněním S. Hawking trpí?

V. K.to je známo...on sám o tom píše v některých svých knihách.
Maser
Věk: 45

astronómia a manželstvo

Příspěvek od Maser »

Přítel/přítelkyně, manžel/manželka. Řikejte tomu jak chcete, ale většinou je to první osoba které se chlubíte jaké krásné nové snímky se vám podařilo nasnímat či zpracovat a snadšením říkáte jak je to krasné. Ale když je vám odpovězeno že jo, ale že ji/jeho to vůbec nezajímá, tak nezbývá než se uchýlit třeba na fórum, kde najdeme pochopení a i třeba uznání.
;D
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
Odpovědět