Fomei Classic
Fomei Classic
Vie mi niekto povedať niečo o ďalekohľade Fomei Classic 12x50? Máte s ním niekto skúsenosti?
- Martin Vyskočil
- Věk: 45
Fomei Classic
Nemam. Ale koukal jsem triedrama Fomei 7x50 a 10x50 a oba byly paradni. To byl aspon muj subjektivni pocit.
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)
Fomei Classic
Martin Vyskocil napsal: Nemam. Ale koukal jsem triedrama Fomei 7x50 a 10x50 a oba byly paradni. To byl aspon muj subjektivni pocit.Já mám Fomei Mariner a nic moc, hlavně zkreslení perspektivy je tam docela slušný. Chromatická vada taky žádná sláva. Jediný pozitivum je, že je zářivě žlutej (dobře se hledá po tmě), plněnej dusíkem (rosení) a vodotěsný (může zmoknout příp. se umývat v kýblu
)
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Fomei Classic
Vybíral jsem pro kamaráda Fomei 10x50. Ten byl srovnatelný kvalitou obrazu s dalekohledy za 3 až 3,5 tis. Dále jsem viděl obraz dalekohledu za 9 tis. (Nikon) a byl sice velmi pěkný ale přesto ne tak vzdálený tomu Fomei (tehdy stál 2tis.).
Nemohu soudit co je to Fomei Classic, ale jak psal nade mnou Martin, s ohledem na to, že já jsem byl z Fomei 10x50 nadšen a minulý víkend jsem v ruce držel další 10x50 Fomei stejných kvalit, bude dobré si jej aspoň vyzkoušet a třeba bude stejně dobrý.
Zkoušel jsem tehdy obraz na hranách budov a na Marsu.
Nemohu soudit co je to Fomei Classic, ale jak psal nade mnou Martin, s ohledem na to, že já jsem byl z Fomei 10x50 nadšen a minulý víkend jsem v ruce držel další 10x50 Fomei stejných kvalit, bude dobré si jej aspoň vyzkoušet a třeba bude stejně dobrý.
Zkoušel jsem tehdy obraz na hranách budov a na Marsu.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Fomei Classic
Vlastním triedr Fomei Ranger (9x63,vícenás.antireflex. vrstvy).Při pozorování v přírodě, a to ve dne a hlavně za šera ( to když potřebuju rozeznat divočáka od dědka co krade na poli kukuřici ;D )nemá chybu. Při nočním astr. pozorování je vidět slabá barevná vada( Měsíc), ale procházka např. po Mléčné dráze nemá chybu. Jedná se ale o dražší model od triedru Fomei Classic. Jediná věc, která mi vadí je, že při přechodu z pozorování blízkých objektů na objekty v "nekonečnu" mi nesedí dioptrická korekce očí. Nevím zda to je očima či triedrem ???
KOvář JAROslav
Fomei Classic
Tak, keď to celkovo zhrniem, môžem predpokladať,že sa jedná vdanej cenovej kategórii o celkom dobrý triéder, či nie?
Fomei Classic
putzig napsal: Tak, keď to celkovo zhrniem, môžem predpokladať,že sa jedná vdanej cenovej kategórii o celkom dobrý triéder, či nie? Presne tak. :)V danej cenovej kategorii sa jedna o celkom slušný trieder. Tato rada Fomei, ale nemá moznost uchytenia na statív cez st. zavit co pri 12 x zvacs. moze vadit hlavne pri dlhsom pozorovaní. Fomei na v ponuke este radu Forester. Co sa optiky týka mala by byt rovnaka ako v Classic ma len inu povrch. upravu, ale má zavit na stativ. Inak ja som mal Classic 7x50 a bol to celkom slusny dalekohlad len mi tam chybala ta moznost uchytenia.
Fomei Classic
MilAN jinde napsal
to Beasty : není to česká optika
Takže ve Fomei dělají jenom tu ostatní techniku a optiku dovážejí? Odkud?
to Beasty : není to česká optika
Takže ve Fomei dělají jenom tu ostatní techniku a optiku dovážejí? Odkud?
Fomei Classic
Vlastním FOMEI Poacher 10x50. Má široké zorné pole, podává pěkný, kontrastní obraz, syté barvy ... prostě paráda! V krajích zorného pole je obraz mírně rozmazaný, ale stejně to při pozorování nevnímám.
Hezky se s ním kouká.
Hezky se s ním kouká.
Refraktory achromáty: Celestron C4-R 102/1000mm, Sky-Watcher 80/400mm, Hama 60/700mm. Triedry: Fomei 10x50, Bushnell 8x40
Fomei Classic
Krupp napsal: MilAN jinde napsal
Takže ve Fomei dělají jenom tu ostatní techniku a optiku dovážejí? Odkud? Není to spíš pouze obchodní firma ?
Nenapadá mě, co by ze sortimentu vyráběly.
Takže ve Fomei dělají jenom tu ostatní techniku a optiku dovážejí? Odkud? Není to spíš pouze obchodní firma ?
Nenapadá mě, co by ze sortimentu vyráběly.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Fomei Classic
Podle toho, co jsem viděl v Hradci v prodejně Fomei, tak to vypadalo u astro-dalekohledů na montážích na produkci GS optical, a to kompletně, pouze provedení v bílé barvě a nalepené loga Fomei. Ale ceny tak dvojnásobné oproti GS. Kvalita zřejmě OK, pár kousky (150 a 200mm) jsem se tehdy díval z prodejny po anténách a odlescích po střechách. Jak menší dalekohledy, to nevím.
Jak je to s triedry, to nevím, ale určitě to nevyrábějí. Je to převážně obchodní firma.
Jak je to s triedry, to nevím, ale určitě to nevyrábějí. Je to převážně obchodní firma.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Fomei Classic
SKLP napsal: Vlastním FOMEI Poacher 10x50. Má široké zorné pole, podává pěkný, kontrastní obraz, syté barvy ... prostě paráda! V krajích zorného pole je obraz mírně rozmazaný, ale stejně to při pozorování nevnímám.
Hezky se s ním kouká.souhlasím, nevlastním ho ale před ca 3 lety mě taky zaujal poměrem ceny k tomu jak ukazoval. Časem bylo více druhů ale řekl bych že tenhle tehdy byl za tu cenu nejlepší.
Hezky se s ním kouká.souhlasím, nevlastním ho ale před ca 3 lety mě taky zaujal poměrem ceny k tomu jak ukazoval. Časem bylo více druhů ale řekl bych že tenhle tehdy byl za tu cenu nejlepší.
Fomei Classic
Díky, žil jsem v domnění že něco vyrábí.