zdruzenie SOLAR

Pozorování Slunce, Měsíce, planet, planetek, komet, meteorických rojů, atd.
kiskopec76

zdruzenie SOLAR

Příspěvek od kiskopec76 »

To mnady muz si nechaj pre niekoho ineho.

ivanmsk napsal:

Super. Clovek (ceres) mu ponukne konkretnu pomoc vo forme testov s kvalitnou kamerou, ponukne skusenosti so spracovanim snimkov a mlady muz nam dobre ze nevynada, ze sme ho nepotlapkali po pleci s gratulaciou. Kristian, ak povazujes odovzdanie skusenosti a pomoc s technikou za mudrovanie, tak sorry, ale naozaj tomu nerozumiem...
ivanmsk

zdruzenie SOLAR

Příspěvek od ivanmsk »

kiskopec06 napsal: Vobec sa nebranim ziadne kritike, skor naopak. Len to mi vie pomoct sa zlepsit. ALE

Kde je konstruktivita vo vete,ja by som to nezverejnoval. A v podobnych vetach.

Na snimke je napisana technika. K tomu mozem napisat len tolko, ze sa jednotlive snimky cca 600 stracuvu programom RegiStax a potom zaostruje ako sa len da klasickym programom.

Este raz pisem, ze sa nebranim k kritike.

Ale necitim z odpovedi pozitivny pristup a to mi vadi.

Ale urcite mate vsetci pravdu.

Vela uspechov.

Prepac, ale ja ked nieco povazujem za zle, tak nepoviem, ze je to takmer perfektne, len to ma drobny nedostatok a este drobnejsiu chybicku krasy.
Tiez som niekedy robil ine snimky ako teraz. Na jednom seminari o digitalnej technike v astronomii som to aj tak povedal: Tato sme to robili, ked sme to este nevedeli. A takto to robime, ked si myslime, ze to uz vieme, ale este stale je priestor na zlepsovanie.
Ponuka zdielania nasich skusenosti a vedomosti trva. Len predychaj emocie a v pripadne zaujmu sa ozvi.
Orion N200/900, NEQ6Pro, CG5Adv, CCD Astropix 1.4+, Astropix 4.0, Canon 5D a 600D,  Ivan Majchrovič, ivan(bodka)bpu(slimak)chello(bodka)sk
ivanmsk

zdruzenie SOLAR

Příspěvek od ivanmsk »

kiskopec06 napsal: To mnady muz si nechaj pre niekoho ineho.
Ospravedlnujem sa. Netusil som, ze si taky urazlivy...
Orion N200/900, NEQ6Pro, CG5Adv, CCD Astropix 1.4+, Astropix 4.0, Canon 5D a 600D,  Ivan Majchrovič, ivan(bodka)bpu(slimak)chello(bodka)sk
ceres

zdruzenie SOLAR

Příspěvek od ceres »

kiskopec06 napsal:
Kde je konstruktivita vo vete,ja by som to nezverejnoval. A v podobnych vetach.

Kristian, neber to osobne, napisal som ved, ze ja by som take cosi nezverejnoval. Nic viac, nic menej. Nechapem, ako chces citit pozitivny pristup, pozitivom uz je, ze sme si dali tu namahu, preklikali sme sa celym webom (obrovskym, esteze mam ADSL ;)), posudili a napisali svoj nazor. To by si mohol ocenit :-/ To, ze ten nazor Ti nie je po chuti, to uz musis brat ako vis major, nemohol si predsa ocakavat, ze vsetci budu hikat od nadsenia.

K tym snimkam: Ak stackujes avi, je to v poriadku, nechapem ale, preco vysledok zvacsujes? Viem, ze chromosfera sa z principu zle ostri, a pri tej sirke filtra je to este narocnejsie, ale co sa da robit - ak chces snimky aspon trochu pouzitelne (ozaj, na co?), musis sa s tym este viac popasovat. To je vsetko. Nam trvalo, kym sme sa naucili s kamerou urobit pekne a pouzitelne snimky Slnka v bielom svetle a cez koronograf asi 1,5 roka, odsedeli sme si to za pocitacom i za dalekohladom. To sa proste nijako obist neda.

Myslel som, ze chces radu, pripadne pomoc. Ponukol som Ti oboje. Ty si ale asi cakal len oslavne choraly. Zial, nebol dovod :-/

Tak, prave som Tebe a Tvojmu webu venoval dve hodiny. Myslim, ze to by si mal brat ako dost pozitivny pristup ;)
Vixen VC200L, EQ-6 Pro SynScan, Scopos ED 66/400, Celestron 102/500, Konus MC 90/1200, Sonnar 2,8/180, CCD astropix 1.4, Nikon D300, DMK 21AU04.AS, Creative NX Ultra, Watec 902H, ceres(slimak)astrofoto(bodka)sk
kiskopec76

zdruzenie SOLAR

Nepamatam sa, ze som niekde pisal, ze cakam chvalu.

Kedze, ma oslovujes menom, mozem ta poprosit aj o tvoje, nepodarilo sa mi to najst. dakujem.

To zvacsenie som docielil tak, ze som v programe Ulead Photo Express klikol na zvacsenie dpi a dostal som tieto fotky.

Len pre informaciu, uvedeny dalekohlad vlastnim od 05.06.2006 cize viac ako mesiac. Nikde som netvrdil, ze robim dokonale fotky, len som si myslel, ze Vas vsetkych zaujima ak sa najde blbec, ktory sa snazi nieco pozorovat a uverejnovat.

Mozno nie dokonalo, mozno s chybami, mozno nie najlepsie.

Pisal som o zalozeni zdruzenia a poziadal som o moznu spolupracu.

Kolko z Vas sa nam ozvalo? Dostal som len jeden mail.

Necitim potrebu odkladat emocie. Je mi skor luto toho ako funguje amaterska astronomia na Slovensku.

ceres napsal:

Kristian, neber to osobne, napisal som ved, ze ja by som take cosi nezverejnoval. Nic viac, nic menej. Nechapem, ako chces citit pozitivny pristup, pozitivom uz je, ze sme si dali tu namahu, preklikali sme sa celym webom (obrovskym, esteze mam ADSL ;)), posudili a napisali svoj nazor. To by si mohol ocenit  :-/ To, ze ten nazor Ti nie je po chuti, to uz musis brat ako vis major, nemohol si predsa ocakavat, ze vsetci budu hikat od nadsenia.

K tym snimkam: Ak stackujes avi, je to v poriadku, nechapem ale, preco vysledok zvacsujes? Viem, ze chromosfera sa z principu zle ostri, a pri tej sirke filtra je to este narocnejsie, ale co sa da robit - ak chces snimky aspon trochu pouzitelne (ozaj, na co?), musis sa s tym este viac popasovat. To je vsetko. Nam trvalo, kym sme sa naucili s kamerou urobit pekne a pouzitelne snimky Slnka v bielom svetle a cez koronograf asi 1,5 roka, odsedeli sme si to za pocitacom i za dalekohladom. To sa proste nijako obist neda.

Myslel som, ze chces radu, pripadne pomoc. Ponukol som Ti oboje. Ty si ale asi cakal len oslavne choraly. Zial, nebol dovod  :-/

Tak, prave som Tebe a Tvojmu webu venoval dve hodiny. Myslim, ze to by si mal brat ako dost pozitivny pristup ;)
Pavuk_

zdruzenie SOLAR

Příspěvek od Pavuk_ »

kiskopec06 napsal: Nepamatam sa, ze som niekde pisal, ze cakam chvalu.

2ceres: Kedze, ma oslovujes menom, mozem ta poprosit aj o tvoje, nepodarilo sa mi to najst. dakujem.

...

It isn't my business, BUT .... myslim, ze to nie je tajne. (som zvedavy na reakciu ;D )
4 riadok zvrchu http://www.szaa.sk/rada.htm ;)

to all: (sorry nevydrzal som )
---
sorry, ale to sorry patrilo vsetkym, ale hlavne ceresovi
kiskopec76

zdruzenie SOLAR

dakujem Pavuk,

to sorry bolo smerovane mne, tak ;)

Naozaj neviem co mam na to napisat, dufam, ze sa mne bude darit lepsie predsedovat ako uvedenemu panovi.

Ale to zistim len ked sa budem snazit pre nasich clenov amaterov astronomov aj nieco robit.

Prepac Roman, len moj nazor.

Pavuk_ napsal:

It isn't my business, BUT .... myslim, ze to nie je tajne. (som zvedavy na reakciu ;D )

(sorry nevydrzal som )
ceres

zdruzenie SOLAR

Příspěvek od ceres »

kiskopec06 napsal: Kedze, ma oslovujes menom, mozem ta poprosit aj o tvoje, nepodarilo sa mi to najst. dakujem.
Roman Piffl, ceres@global.sk, +421903221593

kiskopec06 napsal: To zvacsenie som docielil tak, ze som v programe Ulead Photo Express klikol na zvacsenie dpi a dostal som tieto fotky.
Takto sa teda ale s fotkami narabat neda, ked ich zvacsis, viac informacii nedostanes a ked ich navyse este aj prevzorkujes (teda zvacsenie nie je 2x2, 3x3, 4x4...), casto o informacie skor prides. Nehovoriac o jpg kompresii, ktora pri necitlivom pouziti obraz celkom degraduje. Ale o tom tu pisal obsirne a fundovane napr. MMys...

kiskopec06 napsal: Pisal som o zalozeni zdruzenia a poziadal som o moznu spolupracu.

Kolko z Vas sa nam ozvalo? Dostal som len jeden mail.
Ak si cital moje prispevky, hned v prvom som Ti ponukol pomoc...

To Pavuk_:
No, no, no... ;)
Vixen VC200L, EQ-6 Pro SynScan, Scopos ED 66/400, Celestron 102/500, Konus MC 90/1200, Sonnar 2,8/180, CCD astropix 1.4, Nikon D300, DMK 21AU04.AS, Creative NX Ultra, Watec 902H, ceres(slimak)astrofoto(bodka)sk
ceres

zdruzenie SOLAR

Příspěvek od ceres »

kiskopec06 napsal: Naozaj neviem co mam na to napisat, dufam, ze sa mne bude darit lepsie predsedovat ako uvedenemu panovi.
Ked nevies co napisat, nepis nic Dakujem za otvorenu kritiku, mam vsak pocit, ze toto sem nepatri. Ale ak chces, pokojne si s Tebou (aj druhymi) podebatujem aj na tuto temu - ale najprv asi poprosim Pavuk_a, aby nam vytvoril nejake forum o cinnosti SZAA na nasich strankach www.szaa.sk...
ceres

zdruzenie SOLAR

Příspěvek od ceres »

To all:
Ospravedlnujem sa vsetkym za trochu scestnu diskusiu, netusil som, co moze jeden vecny prispevok sposobit :(
MaG
Kontaktovat uživatele:

zdruzenie SOLAR

Příspěvek od MaG »

Zdar kiskopec06!

Pokud vidím dobře, pánové mají z tvého pohledu vysoké nároky. Z toho si nic nesmíš dělat, z toho si maximálně můžeš mnoho užitečného odnést. Vem si jen toto:

Ukázali nám, jak se dá vylepšit tvůj web (pozn. k vel. obrázků je klíčová! ta tě musí upozornit - popros kdyžtak někoho, kdo s webem umí ať ti pomůže)

Ukázali taky lepší snímky z PST, to je poučné nejen pro tebe, ale i pro mně a další. Já jsem zjistil, že fotit přes PST je těžké a vidím, že tvé snímky jsou lepší než naše pokusy, byť nás ospravedlňuje horší technika.
(http://udalosti.astro.cz/coronado.htm)

Takže už to prosím nerozvádějte ani ostatní ani ty Kiskopec a hurá do vylepšení. Přeci jen, jsme v tématu pozorování a já ti za odkaz na tvá pozorování děkuji, ale ta diskuze je nadměrně velká Snad není třeba mazat.(!)
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
SKYMASTER

zdruzenie SOLAR

Příspěvek od SKYMASTER »

1. reklamy mam na danÿch strankach take a jsou docela nerozumne zakomponovane (mohu pripadne poslat na email printscreen obrazovky)

2. nehadejte se tu :-)
Celestron CGE1400 SC355mm,Celestron C11GPS SC280mm,Televue TV-NP127 127mm APO FlatField refraktor,SW-80ED 80mm ED refraktor SBIG-ST2000XM CCD kamera, StellaCamII TV kamera, 100mm H-alfa refraktor....
SKYMASTER

zdruzenie SOLAR

Příspěvek od SKYMASTER »

Pavuk_ napsal:

to all: (sorry nevydrzal som )
---
sorry, ale to sorry patrilo vsetkym, ale hlavne ceresovi
Hehe, takhle bonzovat :-)

Roman Piffl - neznam
Pavol A. Dubovský - znam roky, skvely pozorovatel, myslim, ze se od nej lidi maji co ucit
Ivan Majchrovič - neznam
Pavol Rapavý - znam z mladi z Cingova
Miloš Socháň - neznam
Celestron CGE1400 SC355mm,Celestron C11GPS SC280mm,Televue TV-NP127 127mm APO FlatField refraktor,SW-80ED 80mm ED refraktor SBIG-ST2000XM CCD kamera, StellaCamII TV kamera, 100mm H-alfa refraktor....
ivanmsk

zdruzenie SOLAR

Příspěvek od ivanmsk »

MaG napsal: a hurá do vylepšení.Ja si myslim, ze z toho PST sa bude dat vytlacit viac. Ak bude dobra vola (po cesky vule, nech si tu niekto nemysli, ze nadavam ;D
tak na to pri nejakej prilezitosti navesime CCD kameru, spravime nejakych tisic obrazkov a skusim z toho nieco vycucnut.
Velmi vela spravi sposob vizualizacie nasnímaných dat.
VK

zdruzenie SOLAR

Příspěvek od VK »

ceres napsal: To VK:
ja tam nemam ziadne reklamy, skus si nainstalovat najnovsi Firefox, ten Ti tych vyskakovacich certikov istotne odstrani... Ale ked som pozrel teraz stranky v IE6, tam tiez nic nevyskakuje  :-/

Tohle by bylo dobré. Mám Internet Explorer 6, v něm jsem to taky poprvé prohlížel, a ta reklama se tam vyskytuje. A skutečně v každém rámu je jedna reklama a zakrývá část menu. V Mozille Firefox jsou ty reklamy také. Nepomohlo ani, když jsem si zakázal většinu cookies.

V. K.
Odpovědět