Rád bych nechal podrobit kritice a "připomínkovému řízení" svoji internetovou stránku, resp. její zárodek, jakýsi astronomický rozcestník, http://sweb.cz/vladimir.kocour/
Především mě zajímá, které odkazy jsou tam podle vás zbytečné, které byste tam rádi viděli, ale nejsou tam, případně jak byste to (jinak) strukturovali.
Kritizovat můžete dle libosti (kritikou člověk roste).
V. K.
Astronomický rozcestník
-
3J
Astronomický rozcestník
Znám ,už jsem ti po nich několikrát brousil. Po obsahové stránce bez připomínek. PO grafické dvě poznámky
1) když máš na jedno téma víc odkazů tak bych je pro přehlednost rozřádkoval . Sice bude stránka delší ale přehlednější.
2) pro zvýraznění odkazů by to chtělo trochu kontrastnější barvu s podkladem . Takle je to trochu hůř čitelné.
Po obsahové jak říkám super . Našel jsem tam pár věcí co mě zaujali .
Například http://www.orednet.org/~jgarlitz/observ.htm
Vtipné řešení jak udělat kopuli svépomocí.
1) když máš na jedno téma víc odkazů tak bych je pro přehlednost rozřádkoval . Sice bude stránka delší ale přehlednější.
2) pro zvýraznění odkazů by to chtělo trochu kontrastnější barvu s podkladem . Takle je to trochu hůř čitelné.
Po obsahové jak říkám super . Našel jsem tam pár věcí co mě zaujali .
Například http://www.orednet.org/~jgarlitz/observ.htm
Vtipné řešení jak udělat kopuli svépomocí.
Astronomický rozcestník
;D Normalne jsem tam nenasel odkaz na http://www.skymaster.cz, takze je to spatny rozcestnik ;D
Celestron CGE1400 SC355mm,Celestron C11GPS SC280mm,Televue TV-NP127 127mm APO FlatField refraktor,SW-80ED 80mm ED refraktor SBIG-ST2000XM CCD kamera, StellaCamII TV kamera, 100mm H-alfa refraktor....
-
3J
Astronomický rozcestník
SKYMASTER zná už dneska každý ;D
Tak že ho uvádět, je jako nošení dříví do lesa! ;D
Tak že ho uvádět, je jako nošení dříví do lesa! ;D
Astronomický rozcestník
Ten důvod, proč tam není například Skymaster, je, že na Skymaster a další stránky je odkaz z astro.cz (Seznam astronomických institucí). Neboli já tam odkazuji na jiný seznam stránek. Pouze jsou-li stránky zaměřeny speciálně třeba na Slunce (jako Úpice), tak jsou tam v příslušné sekci uvedeny.
Ale můžeme se třeba dohodnout na vzájemném prolinkování.
Určitě ten rozcestník neobsahuje všechno, co by mohl, proto rád uvítám náměty.
V. K.
Ale můžeme se třeba dohodnout na vzájemném prolinkování.
Určitě ten rozcestník neobsahuje všechno, co by mohl, proto rád uvítám náměty.
V. K.
Astronomický rozcestník
Většinu odkazů znám, jen mne zaujaly odkazy na seznam hvězdáren v německy mluvících zemích a seznam velkých světových observatoří. 
Habl
Habl
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
Astronomický rozcestník
;D No ja jen, ze na tech dobrejch jsme a ja zatim linkovnik nemam, bude na novyë verzi
Celestron CGE1400 SC355mm,Celestron C11GPS SC280mm,Televue TV-NP127 127mm APO FlatField refraktor,SW-80ED 80mm ED refraktor SBIG-ST2000XM CCD kamera, StellaCamII TV kamera, 100mm H-alfa refraktor....
Astronomický rozcestník
SKYMASTER napsal: ;D No ja jen, ze na tech dobrejch jsme ;) a ja zatim linkovnik nemam, bude na novyë verzi
No, ... tak to nějak uděláme.
Pro vysvětlení: rozcestník vznikal postupně od r. 2001, co existuje tato stránka a poslední aktualisace byla začátkem r. 2005. Při volbě, co tam dát a co tam nedat, jsem se řídil užitečností odkazů především pro amatérského konstruktéra dalekohledů, případně amatérského pozorovatele.
Podle mě má být na internetu (jen) to, co přinese někomu druhému užitek. Proto jsem toho tam dal poměrně málo.
V. K.
No, ... tak to nějak uděláme.
Pro vysvětlení: rozcestník vznikal postupně od r. 2001, co existuje tato stránka a poslední aktualisace byla začátkem r. 2005. Při volbě, co tam dát a co tam nedat, jsem se řídil užitečností odkazů především pro amatérského konstruktéra dalekohledů, případně amatérského pozorovatele.
Podle mě má být na internetu (jen) to, co přinese někomu druhému užitek. Proto jsem toho tam dal poměrně málo.
V. K.