Koliminátor
- chylodusan
Koliminátor
Zdravím skúsenejších kolegov, chcem sa spýtať, či mi niekto vie poradiť alebo ma odkázať na nejakú stránku. Hľadám informácie o nastavení Newtona koliminátorom a kde by som niečo také kúpil. Ďakujem
Koliminátor
Dosti podrobný přehled o laserovém kolimátoru a způsobu kolimace najdeš na: http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz v oddílu: Vybavení - Zrcadlové dalekohledy Newtonova typu na webových stránkách.Kolimátor je k sehnání ve specializovaných prodejnách astrotechniky v Praze, Přerově a jestli
se nemýlím i v Banské Bystrici.
Habl
se nemýlím i v Banské Bystrici.
Habl
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
Koliminátor
Doporucuji podivat se sem: http://www.andysshotglass.com/Collimating.html
Velmi nazorny animovany navod na kolimaci.
Velmi nazorny animovany navod na kolimaci.
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Koliminátor
Něco o seřízení (ne ale kolimaci) Newtona je i tady, jinak o kolimaci Newtona je i na stránkách tu nebo tu, případně i tady.
e-mail: vokope(at)cmail.cz
Koliminátor
Pokud nechces utracet prachy, tak dobre poslouzi i krabicka od filmu. Do jejiho stredu se vypichne otvor a skrz nej se kolimunuje
Koliminátor
Duk napsal:
No s tím Přerovem nevím, nevím.
Sic na webových stránkách k dispozici je, ale Pan majitel, pokud se Ti s ním podaří navázat kontakt, Tě upozorní, že není k dispozici a prý je to tam jasně dáno.
No nevím, já to tam také nikde nenašel, pouze jen nabídku za sto.
Pokud je mne známo, tak v Praze se kolimátor nechá sehnat. V Přerově se nechal sehnat také, ale prodejce by měl zájemce informovat, že třeba zboží musí objednat. Odpověděl jsem pouze na dotaz.K vyjadřování majitele firmy ti nepomohu.
Habl
No s tím Přerovem nevím, nevím.
Sic na webových stránkách k dispozici je, ale Pan majitel, pokud se Ti s ním podaří navázat kontakt, Tě upozorní, že není k dispozici a prý je to tam jasně dáno.
Pokud je mne známo, tak v Praze se kolimátor nechá sehnat. V Přerově se nechal sehnat také, ale prodejce by měl zájemce informovat, že třeba zboží musí objednat. Odpověděl jsem pouze na dotaz.K vyjadřování majitele firmy ti nepomohu.
Habl
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
Koliminátor
Duk napsal:
pokud se Ti s ním podaří navázat kontakt, Tě upozorní, že není k dispozici a prý je to tam jasně dáno.
Asi zřejmě nejsem sto pochopit vyjadřování, pokud se to tak dá říci, majitele firmy.
http://web.quick.cz/atc-astro/Laser/index.html
pokud se Ti s ním podaří navázat kontakt, Tě upozorní, že není k dispozici a prý je to tam jasně dáno.
Asi zřejmě nejsem sto pochopit vyjadřování, pokud se to tak dá říci, majitele firmy.
http://web.quick.cz/atc-astro/Laser/index.html
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Koliminátor
Skúste byť prosím vecnejší a vyjadrovať sa k téme. Chylodusan chcel vedieť, kde "nájde" informácie a kde "kúpi" kolimátor, tak zbytočne nevŕtajme na mieste kde tomu tak nie je. Info, kde sa kolimátor kúpiť dá zaznela v prvých príspevkoch rovnako ako spôsob jeho použitia. Ak vie niekto o ďalších možnostiach, sem s nimi.
mail to:fun2mas(at)gmail.com
Koliminátor
Děkuji všem za přínosné informace, omlouvám se za vymazání svého příspěvku, nikdy více bych to už neudělal.
Ještě jednou dík!
Zdraví D.
Ještě jednou dík!
Zdraví D.