Mléčná dráha - širokoúhle
Na mém monitoru vypadá toto rozlišení tak akorát. Co je pro Lkamarada v pr..., tak může leckomu udělat radost. Já myslím, že i tak je to docela dobrý. Chtělo by to vyjet pod tmavší oblohu.
Planetoskop (konečně hotový dobson 200/2000), Dal (Schmidt-Newton 203/812)
Polární ustavovač PARot ke stažení
Vďaka 
Foto je pre mňa hlavne povzbudením do ďalšieho fotenia...

Foto je pre mňa hlavne povzbudením do ďalšieho fotenia...
Co je pro Lkamarada v pr..., tak může leckomu udělat radost. Já myslím, že i tak je to docela dobrý. Chtělo by to vyjet pod tmavší oblohu. Nechci leckomu brát tu radost, ale teď když jsem ten snímek viděl ve větším rozlišení, tak je to opravdu v pr...!
Místo té tmavší oblohy by to spíš chtělo více kvalitních expozic a pak dobré zpracování, aby to vypadalo pěkně i ve velkém rozlišení. ;)
Místo té tmavší oblohy by to spíš chtělo více kvalitních expozic a pak dobré zpracování, aby to vypadalo pěkně i ve velkém rozlišení. ;)
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
Nechci leckomu brát tu radost, ale teď když jsem ten snímek viděl ve větším rozlišení, tak je to opravdu v pr...!
Místo té tmavší oblohy by to spíš chtělo více kvalitních expozic a pak dobré zpracování, aby to vypadalo pěkně i ve velkém rozlišení.Wink
Měli bychom si ale uvědomit čas,jakým je snímek pořízen.. Je pravdou,že to není na žádný formát 40x30 a pod..,ale mě se snímek líbí..je to taková příjemná náladovka a jak říkám.. s ohledem na expoziční čas si myslím,že taková tregédie to není..
Místo té tmavší oblohy by to spíš chtělo více kvalitních expozic a pak dobré zpracování, aby to vypadalo pěkně i ve velkém rozlišení.Wink
Měli bychom si ale uvědomit čas,jakým je snímek pořízen.. Je pravdou,že to není na žádný formát 40x30 a pod..,ale mě se snímek líbí..je to taková příjemná náladovka a jak říkám.. s ohledem na expoziční čas si myslím,že taková tregédie to není..

EQ6 SynScan,Astrograf 200/800 Carbon,Canon EOS 400D, Canon EOS 1000D modifikovaný + CLS CCD
Snímky koukatelné v rozlišení 1:1 nemá ani hirocun s objektivy za desetitisíce pod téměř dokonalou havajskou oblohou. Na rixově snímku je samozřejmě velký prostor pro zlepšení po technické stránce, ale i tak se mi na něj pěkně dívá. Za jeho největší nedostatek považuji odečtení nepřesného modelu gradientu oblohy. Takže to chce zkusit si s ním ještě pohrát, nebo příště fotit pod tmavší oblohou, nebo použít filtr.
Abych tu jen tak neřečnil, tak sem hodím obrázek temných mlhovin v Orlu:
Pentax 6x7, Takumar 105mm, f/4, 1x48 min, film Kodak E200. Snímek je loňský, letos jsem ještě neměl možnost fotit. Tady je snímek ve vyšším rozlišení (taky to nemám stoprocentní).
Abych tu jen tak neřečnil, tak sem hodím obrázek temných mlhovin v Orlu:
Pentax 6x7, Takumar 105mm, f/4, 1x48 min, film Kodak E200. Snímek je loňský, letos jsem ještě neměl možnost fotit. Tady je snímek ve vyšším rozlišení (taky to nemám stoprocentní).
Nechci leckomu brát tu radost, ale teď když jsem ten snímek viděl ve větším rozlišení, tak je to opravdu v pr...!
Místo té tmavší oblohy by to spíš chtělo více kvalitních expozic a pak dobré zpracování, aby to vypadalo pěkně i ve velkém rozlišení. ;)Chápem to správne, že je treba vyfotiť čo najviac snímkov (100+), s čo najkratšou expozíciou (dosť dlhých na to, aby na histograme niečo bolo)!
Tento postup som už skúsil, ale svetelné znečistenie sa mi nasčítalo do takej miery, že som ho už nedokázal v post-procese odstrániť...
Neviem v čom robím chybu, práve preto som si skúsil exponovať a spracovať iba jeden snímok...
Chápem to správne, že je treba vyfotiť čo najviac snímkov (100+), s čo najkratšou expozíciou (dosť dlhých na to, aby na histograme niečo bolo)!
Čti zde, hlavně bod 13. a dále: http://www.astro-forum.cz/cgi-bin/yabb/ ... 1221076549
Čti zde, hlavně bod 13. a dále: http://www.astro-forum.cz/cgi-bin/yabb/ ... 76549Vďaka Michale!
vcera/dnes v noci som nasnimal oblohu cctv kamerou, trocha sa tam ukazuje mliecna draha:
http://www.youtube.com/watch?v=VFj8-ghX1gw
http://www.youtube.com/watch?v=VFj8-ghX1gw
teleskop: achromat skywatcher 90/900 + az4, bino: vixen ultima 8x56, cctv: watec lcl-903k, hitron hcb-f5sa
- Karell
- Kontaktovat uživatele:
[split] [link=http://www.astro-forum.cz/cgi-bin/yabb/ ... /1556#1556][splithere][/link][splithere_end]
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Jedna taká zábavka zo včera - 323x5 sekúnd zo statívu fotené Samyangom 35/1.4 @f2 v Nitre za sídliskom
.

- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
No pokud je to ze sídliště a ze stativu jak píšeš tak je to megaúspěch!
Lectorem iustus...
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Sám som bol prekvapený z výsledku, zrejme bola aj veľmi dobrá viditeľnosť. Pre predstavu, miesto fotenia bolo presne tu.
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Je vidět, že ti tam toho od jihu namá moc co svítit a taky že bylo průzračno, ale to nijak nesnižuje výsledek. Skoro bych se pokusil to i dole potlačit, ale i takto je to moc pěkné na to odkud to je.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
- Honza Ebr (honza42)
To je opravdu složený jenom v DSS? Jaks to přinutil, aby to složilo tolik expozic z pevnýho stativu, aniž by v nějaký části snímku byly rozmazaný hvězdy?
Taurus 500/2100, Paracorr, 24 a 14 mm ES 82 st., Nagler 9, Radian 6, Kasai 4, UHC, OIII a Hbeta. 200D a 250D, Canon 10-18/4.5-5.6, 24/2.8, 50/1.8, 85/1.8, 70-200/4L, 400/5.6L, SW MAK 127 a 90, TAL MT-3S