Oops...tolik příspěvků jsem nečekal, ale za všechny jsem rád! Zkusím každému odpovědět...
To Elon254:
Nahoře to tak strašné není, pokud se netančí tak vibrace vůbec nejsou téměř patrné. Sklenice jsem měl položeny hned vedle sebe na podlaze, mnohdy zvoní stejně doma ve skříni, když se kolem chodí.
To Mike888:
Někdy je dobrý odhad lepší než přesný výpočet

. (StarTrek 4)
To TH:
Díky za optimistickou předpověď, každý by byl za ni rád. Hlavní cestu mám od sebe asi 150 metrů a řekl bych, že je to dost velká vzdálenost na utlumení vibrací. Co se focení týče...uvidíme do budoucna, zatím mám dost času na "sešroubování" všeho potřebného a naštěstí plusový bod pro vesmír...nic mi velice neuteče. Samozřejmě, že nějaké pokusy plánuju, ale nic převratného. Spíš jen pro radost...
To Homer:
Četl jsem mnoho Vašich příspěvků, s Vašimi zkušenostmi a radami se nedá jinak než souhlasit, nicméně jak má žena říká, a doufám, že mi dáte taky za pravdu, že jsem tvrdohlavec a co si umanu to si dokážu okecat. I když v případě Vašich řečnických zkušeností...raději budu potichu držet krok. Ale i přes to všechno do kuří nožky nekopnu

.
To Stanislavxyz:
Xko mám zepředu, mělo by být na fotce vidět, ale popravdě daleko pevněji působily obyčejné desky do X zavrutované vruty 4x60...až jsem z toho jelen, pak to fungovalo opravdu tak, že se vrch ani nehnul. Ještě budu vyztužení vylepšovat a doplňovat. Za rady s velkoplošnými deskami taky díky, zase bych něco udělal špatně. Použil bych jen palubky, i když zaklesnuté do sebe. Je fakt, že plocha dělá svoje. Každopádně jak to ve finále bude fungovat napíšu, přinejhorším to bude odstrašující příklad

...
To Karell:
Ono jedno vypoví možná za vše, jsem Valach a ještě k tomu tvrdohlavec. Jen si plním sedmnáctiletý sen, i když s mírnými vylepšeními k horšímu. Ono každé zlepšení je krok zpět, proto nezlepšovat, kopírovat, jak pravíme v práci. Obrovské úsilí na stavbu je zároveň i koníčkem, barák už mám za sebou a tohle je jen takový tréning, třešnička na dortu. Nerad sedím u televize anebo u počítače, toho mám dost v práci. I přesto, že mnoho mých mimopracovních aktivit není příliš logických, anebo je dost netradičních, mě prospívají alespoň fyzicky. Jak už zde Honza.ho psal...není nad to zaklapnout střechu a za 5 minut být v posteli - u mě i přes všechny ty kompromisy. A jak už jsem psal já...pokud budu chtít opravdu pozorovat mám kde, ale doma to není. Proto pro mne A i B je správné. Převozná dobsonova bedýnka je v pánu po dokončení pozorovatelny, pak si budu moct užívat kdekoliv.
Petr
N 254/1200; N 130/900; R 102/500; okuláry, hvězdárnička a montáže vlastní konstrukce