Mimozemské civilizace

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
Odpovědět
Uživatelský avatar
MIZ
Příspěvky: 353
Registrován: 13. 08. 2004, 18:40

Mimozemské civilizace

#91

Příspěvek od MIZ »

resenmut napsal: Tzv. vedecké top špičky z USA a následne pochlebovači z Európy sa zarputilo držia osnovy: Neexistuje Boh, anieli, UFO, mimozemšťania, nie je Planéta X-Nibiru, neexistovala vyspelá Atlantída a ani iná rozvinutá technická ...civilizácia pred nami... Hoci napr. o UFO už Rimania napísali celé knihy: Julius Obsequinus-Liber Prodigorum 4. stor. n. letop., Domesday Chronicle-Anglicko, zač. . stor.,Tuliho rukopis-Egypt 16. st. pred letopočtom...aj s podrobnými opismi UFO korábov, či mimozemšťanov... O Nibiru hovorí napr. Enuma Elish, Texty z pyramíd, Dendersý zverokruh, Senmutova astronomická mapa, Narmerova paleta, americké indiánske codexy, pohreb. zástava markízy Tai,...
Pozrite si napr. maľby známych autorov zo stredoveku,...sú tam ufo koráby veľmi pekne znázornené.Všechny tyto tzv. historické "důkazy" jsou diskutovány dle základního kamene úrazu: jejich interpretace! O ničem jiném to zatím není. A čím déle se to zkoumá, tím více pochybuji, že někdy bude.

resenmut napsal: Alebo chce tiež ešte niekdo tvrdiť že to videli len preludy, tak ako sa to oficiáli snažia nahovoriť súčastným pozorovateľom??!!!Dnešní pozorovatelé mají mnohem lepší prostředky.
Pokud něco existuje [reálně, mimo něčí hlavu], lze to dokázat. Pokud jde o nyní existující objekt, není nic snažšího. Takže vzhůru do toho!
Mé distribuované výpočty: BOINC, nonBOINC
Uživatelský avatar
MP
Příspěvky: 2920
Registrován: 20. 05. 2003, 00:06

Mimozemské civilizace

#92

Příspěvek od MP »

MIZ napsal:
Pokud něco existuje [reálně, mimo něčí hlavu], lze to dokázat. Pokud jde o nyní existující objekt, není nic snažšíhoNo zrovna dneska jsme s kolegy po celem svete fotili letajici talir, ktery se malem srazil s kometou. Takze, jak jsi spravne napsal :
MIZ napsal:
dle základního kamene úrazu: jejich interpretace!
e-mail : mpec(at)cce(dot)cz&&
Jan
Příspěvky: 307
Registrován: 10. 05. 2003, 15:58

Mimozemské civilizace

#93

Příspěvek od Jan »

Nedá mi to, abych nepřispěl svou troškou...

Rád bych upozornil a s dovolením i doporučil účastníkům tohoto fóra k přečtení dvě zajímavé knihy z pera tří předních českých vědeckých kapacit:
S.Ramešové, M.Grüna a J.Grygara:

TRIALOG O ŽIVOTĚ VE VESMÍRU
Vydalo nakladatelství EMINENT roku 2001

a volně navazující (a částečně tematicky se překrývající)

TRIALOG O MIMOZEMŠŤANECH
Vydalo nakladatelství PASEKA roku 2006

Autoři si rozdělili své role v trialogu zajímavým a originálním stylem: každý z nich vystupuje z jiných pozic, zastává protichůdné názory a hájí či atakuje přednesené argumenty. Připomíná mi to trochu formu chatu na I-netu, pouze úroveň argumentů se mi jeví řádově zasvěcenější a přitom dostupná i laické veřejnosti. Nebudu prozrazovat detaily, když tituly samy o sobě jsou dostatečně vypovídající. Ujišťuji však, že se to čte jedním dechem a že na přečtené se tak snadno nezapomíná.

Obsah knih přímo souvisí se zde diskutovaným tématem. Domnívám se, že mnohé příspěvky na tomto fóru by byly formulovány poněkud jinak, kdyby jejich autoři předem přečetli citované knihy..

Ale přece - nikdy není pozdě..

P.S.
Zkusíte-li zadat do Google výše uvedené tituly, dozvíte se více a asi mi dáte za pravdu, že se jedná o zajímavá díla.

Jan
3J

Mimozemské civilizace

#94

Příspěvek od 3J »

resenmut napsal: Tak ako za komunizmu sa všetci funkcionári, kariéristi museli hlásiť k tzv. vedeckému materializmu, podpisovať prehlásenia, že neexistuje Boh a že len tá sovietska pravda je nadovšetko platná a svätáKvůli Vaší osobě zde byla vytvořeno samostatné téma. Můžete prosím příspěvky tohoto typu dávat tam http://www.astro-forum.cz/cgi-bin/yabb/ ... rt=150#150
i když by se mělo jmenovat " KONSPIRAČNÍ TEORIE p. RESUNMETA aneb RESUNMET PROTI CELÉMU SVĚTU "
Uživatelský avatar
Duk
Příspěvky: 2539
Registrován: 23. 01. 2005, 11:09

Mimozemské civilizace

#95

Příspěvek od Duk »


pozri
http://seangriffin.coolfreepages.com/co ... orical.htm

http://www.crystalinks.com/ufohistory.html

http://r90666.9.forumer.com/a/ufo_post156.html
Pozorně jsem si prohlédl všechny odkazy a nutno podotknout, že by zde jistá pravděpodobnost UFO mohla být.
Co mě však překvapuje, že v mnoha případech, kde je na obloze několik ( létajících talířů ???), společnost na obrazech to nikterak nevzrušuje, naopak je zde náznak jistého, jakoby "přirozeného" jevu. Dost zarážející ::)
Uživatelský avatar
Habl
Příspěvky: 2872
Registrován: 29. 05. 2004, 18:05

Mimozemské civilizace

#96

Příspěvek od Habl »

Dobře jsem si prohlédl sbírku historických artefaktů připomínajících UFO (Unidentified Flying Objekt), ale
pro Condonovu komisi Coloradské univerzity sestavené
z odborníků různých profesí, která provedla pečlivý rozbor
zpráv o 10 tisících případů UFO ukázal, že šlo o různé atmosferické jevy, oblaky,halové jevy,kulové blesky,fatu morgánu,helikoptéry,vyhořelé stupně nosných raket apod.
Závěr této komise je že UFO jsou přírodní úkazy, které s
mimozemskými civilizacemi nemají nic společného a pro vědu jen (s vyjimkou sociologie a psychologie) další výzkum UFO je bezúčelný.
Habl
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
Lukas.m
Příspěvky: 150
Registrován: 18. 03. 2005, 20:38

Mimozemské civilizace

#97

Příspěvek od Lukas.m »

Neda mi aby som pri mimozemskych civilizaciach nespomenul Star Trek. Niekedy ked tak rozmyslam nad mimozemstanmi zelam si aby to bolo tak ako v Star Treku: v kazdom druhom hviezdnom systeme je nejaka rasa (vo vyvine od doby kamennej az po super vyspele) a existuje par dominantnych ras ktore spolu superia ci uzatvaraju spojenectva, a najma ma fascinuju tie kozmicke lode: niekolkonasobne vedia prekrocit rychlost svetla, a navyse su vyzbrojene ohromne silnymi zbranami a inymi systemami...no proste krasa ;D
Uživatelský avatar
resenmut
Příspěvky: 9
Registrován: 16. 03. 2006, 14:30

Mimozemské civilizace

#98

Příspěvek od resenmut »

Niekoľko ďalších stránok kde historickí, známi autori opisujú zážitky z pozorovaní UFO. Vtedy žiadne moduly našich rakiet, helikoptéry, podivne tvarované lietadlá ľudskej známej výroby nemohli lieteť, takže,...

http://www.mendhak.com/paranormal/ufo/show.php?id=34

http://www.mystae.com/restricted/stream ... menon.html

http://www.rense.com/general7/ages.htm

http://istina.rin.ru/eng/ufo/text/23.html

V dnešnej Pravde sa objavil článok, že britská vláda,...nemá žiadne dôkazy o UFO.
Je to smiešne, keď sa dobre vie o tom čo sa píše v ich Domesday Chronicle z 13.st,...keď sa dobre vie o prípade z GB kde boli privolané 2 patroly, autá s policajtmi k pozorovanému UFO, ktorého sa aj jeden policajt pred odletom dotkol,...obrovské neskutočne zložité kruhy v obilí z rôznych miest Anglicka, objavujúce sa v priebehu minút, hodiny so zvlášt. svetelnými útvarmi deprevádzajúcimi ich vznik im tiež nič nehovoria,...http://www.cropcircleconnector.com/2005/2005.html
Ešte si stále myslíte, že vlády, vedecké a vojenské ustanovizne nás pravdivo a nezavádzajúco informujú?!
Klamstvo nad klamstvo vládne svetom. Vládnuci si k sebe priberajú zas len takých sebe podobných, aby klamstvá a svinstvá nevyšli najavo.
3J

Mimozemské civilizace

#99

Příspěvek od 3J »

>:( Někdo letí desítky světelných let , pak se tu před náma skrývá tak úspěšně, že o něm nevíme, ale čmárá si do obilí, asi z nudy ne ?
Nehodlám diskutovat, zda to tak je, nebo ne , ale ptám se
CO TO MÁ ZA LOGIKU ? PROČ BY TO EMZÁCI DĚLALI ? >:(
Uživatelský avatar
KaPr
Příspěvky: 264
Registrován: 06. 07. 2004, 15:50

Mimozemské civilizace

#100

Příspěvek od KaPr »

>:( Někdo letí desítky světelných let , pak se tu před náma skrývá tak úspěšně, že o něm nevíme, ale čmárá si do obilí, asi z nudy ne ?
Nehodlám diskutovat, zda to tak je, nebo ne , ale ptám se
CO TO MÁ ZA LOGIKU ? PROČ BY TO EMZÁCI DĚLALI ? >:(
Ty si nevidel sci-fi film "SIGNS" ? Tam cmarali do obili, aby si udelali orientacni body, podle kterych navigovali!!!! Logicke ! 1, Ten, co urazi notne vzdalenosti mezihvezdneho prostoru se prece nechce na cizi planete ztratit !!!! Navic, je takove znaceni jednoduche, ucinne, viditelne z ptaci perspektivy, dlouhodobe a stale (minimalne do sklizne). 2, Zaroven snizuje vynosy kukurice, obili a jinych podobnych plodin s cilem oslabit a znicit civilizaci na Zemi. 3, Tim, ze se mimozemstani nepriznavaj k tomu, ze to udelali a drzi lidstvo v nejistote, vytvari ovzdusi schizofrenie, kdy cast populace veri v existenci mimozemstanu a cast ne. Vrazi klin mezi nas lidi a vytvari ovzdusi konfrontace s cilem vyvolat obcanskou valku a znicit nas. Protoze pana Smutneho nepresvedcime o tom, ze symboly v obilich delaji vyrostkove ci duchodci, zbyva jedinna sance jak se valce vyhnout: musime uverit vsichni. Navrhuji vyjit do poli a valcovat a valcovat. Jen zatim nevim jak, abych jim ten system navigacnich znacek nejak nenaboural ..... :-[
KaPr
Uživatelský avatar
TomasN
Příspěvky: 221
Registrován: 19. 01. 2005, 20:37

Mimozemské civilizace

#101

Příspěvek od TomasN »

Nedá mi to zde opět necitovat klasika.


"Ale jak ses tam vůbec dostal?"
"Jednoduše, svezl mě jeden vtipálek."
"Vtipálek?"
"Jo."
"Jaký vtipálek?"
"Vtipálci jsou obvykle bohatí hošíci, co nemají nic na práci. Křižují vesmírem a pátrají po planetách, které dosud nenavázaly kontakt s jinými civilizacemi, a pak je straší."
"Straší?"
Arthurovi začalo připadat, že se mu Ford schválně snaží zamotat hlavu. "Jo, straší. Vyhlídnou si nějaké odlehlé místo, kde žije jen málo lidí, a pak přistanou přímo před nějakým nic netušícím chudákem, kterému nikdy nikdo neuvěří, poskakují před ním s praštěnými anténkami na hlavě legračně pípají. Dost dětinská zábava."
astrofoto.unas.cz

Na každou otázku existuje jednoduchá snadno pochopitelná nesprávná odpověď.
Uživatelský avatar
css94381672
Příspěvky: 260
Registrován: 08. 11. 2005, 19:03

Mimozemské civilizace

#102

Příspěvek od css94381672 »

Tzv. vedecké top špičky z USA a následne pochlebovači z Európy sa zarputilo držia osnovy: Neexistuje Boh, anieli, UFO, mimozemšťania, nie je Planéta X-Nibiru, neexistovala vyspelá Atlantída a ani iná rozvinutá technická ...civilizácia pred nami... Já mám na zahradě jednorožce. Nevěříte mi? Pošlu vám jeho fotku !!!

otázka zní: až tu fotku uvidíte, uvěříte, že mám opravdu na zahradě jednorožce? Tak nějak tuším, že asi ne... Kdybych vám ale řekl, že mám na zahradě ovci a poslal vám její fotku, pravděpodobně by jste mi uvěřil, není-liž pravda... Proč? No protože mít na zahradě ovci....není nic moc zajímavého --- ovce tu jsou, byly, budou...všichni je známe a pořídit si ovci není nic zas až tak nemožného... Ale jednorožec? Pravděpodobně by vám tento ''důkaz'' nestačil --- protože prostě jednorožci nejsou v odborném ani v veřejném povědomí.
Uživatelský avatar
css94381672
Příspěvky: 260
Registrován: 08. 11. 2005, 19:03

Mimozemské civilizace

#103

Příspěvek od css94381672 »

Pravděpodobně by jste ho chtěl vidět na vlastní oči a ani pak by jste mi nevěřil - určitě byste si ho chtěl ošahat, hezky prorentgenovat, vyfotit, ustříhnout mu chlupy a provést rozbor DNA a plno dalších věcí...a až pak by následovala vědecká senzace...

Připadáte mi, jako by jste tvrdil, že máte na zahradě jednorožce. Možná ho tam máte...ale nidko vám prostě nevěří a to, že to budete opakovat stále dokolečka vám nepomůže. Věda není o víře, ale o faktech... Pokud nebudete dodržovat postupy, které platí všude na světě, nepřesvědčíte nás, protože prostě nemáme důkaz, že nám nekecáte... Je to tvrdé, je to smutné..., ale bohužel se s tím budete muset smířit - tak jest.
Uživatelský avatar
css94381672
Příspěvky: 260
Registrován: 08. 11. 2005, 19:03

Mimozemské civilizace

#104

Příspěvek od css94381672 »

jo - a ty fakta....to, co předkládáte, je napadnutelné z mnoha stran a mnoha způsoby. Pokud tvrdíte něco tak převratného, jako že byl atlantída, jsou tu ufo, planeta X apod., nestačí podat jen tak nějaký důkaz --- musíte podat naprosto přesvědčivý a nijak nenapadnutelný důkaz, lépe - mnoho důkazů...a hlavně DŮKAZŮ - nikoliv pseudodůkazy, jako že někdo někde něco -cosi- divného, zářivého viděl....že kdesi je zvohýbaných pár klasů, což mohl udělat kdokoliv apod. Až uvidíte ufona, tak ho chńapnete, lapněte, chytněte ho pod chřtán a doveďte nám ho do laboratoří --- my s ním dáme řeč a USA se může stavět klidně na hlavu...

---> to ThomasN
...fakt super :D :D
Uživatelský avatar
resenmut
Příspěvky: 9
Registrován: 16. 03. 2006, 14:30

Mimozemské civilizace

#105

Příspěvek od resenmut »

Napadnúť sa dá všetko, aj nenapadnuteľné.
Ono aj keď Kristus chodil po Zemi tak mnohí neverili kým nevideli na vlastné oči jeho zázraky a mnohí aj keď videli zázraky, tak aj tak ho dali ukrižovať.
Niektorým nestačí nič. Ani dôkazy, lebo oni skrátka nič nechcú vidieť počuť, lebo by to narušilo ich pohodlie, materiálne pozície, postavenie,...Keby matematici uvažovali ako neprajníci UFO,...tak stále by sa ešte len preli o to či 1+1=2, a v matematike by sme sa nedostali nikdy ďalej.
UFOnauti majú lepšie koráby ako tie naše a techniku o tisícročia pokročilejšiu. Myslíte si že nám ich výdobytky len tak predhodia aby sme sa skorej s nimi vyvraždili, prípadne zaútočili na nich. Veď pozemšťania stále ešte len vedú vojny, aj tí tzv. tech. naajvyspelejší ale duchom často mdlí.
Vojenské, politické mašinérie si neželajú aby sa info o ufo šírili, veď tým by sa spochybnilo ich mocenské postavenie, patent na rozum. Ono keď boli ufo havárie ako v 1947 v Roosweli, v 1989 v JAR, tak rýchlo sa zahladzovali stopy. Vojaci obsadili územie, izolovali ho a všetko odpratali, svedkov umlčali hrozbami,...Pár aj vysokopostavených ľudí hoci boli zastrašovaní, ohrozovaní ale prehovorilo,..Takisto artefakty, úlomky sú rýchlo likvidované aby si snáď niekto o nich nevytvoril vlastný názor,....
Tí dobrí z ufo taktiež nikdy nebudú jednať s ofic. politikmi,...lebo tamtí by to rýchlo zneužili na upevnenie vlastnej moci,...A tak politici radšej tvrdiaže ufo nie je.
Kontakty s tými horšími z ufo boli,...ale tí nepotrebujú aby sa o ich zámeroch, experimentoch vedelo,...
Odpovědět