Kuriozity
Kuriozity
Já měl pro změnu podobý zážitek s lesníky, či myslivci, nebo kdo to byl. Podél polní cesty jsem byl schovaný za balíky slámy, v té době jsem zkoušel svoje první fotky. Naprosto potichu, což mě překvapilo, se objevilo auto (typická lesnická terénní Lada). Samozřejmě si mě všimli a evidentně jsem pro ně byl pytlák, co se schovává za slámou Pustili na mě dálková světla, okamžitě se mi zrychlil tep a docela jsem se bál, protože myslivci mívají čím střílet ... Nakonec jsem si poodstoupil, aby byl jasně vidět stativ a foťák a upřeně se díval na oblohu. Naštěstí jim to došlo ...
Aleš Knobloch -- Astronomické informace -- AstroVIEW (web ve vývoji)
Kuriozity
To svícení by se policejním a dalším jednotkám mělo zatrhnout! Stres škodí zdraví a co si oni mají co tohleto dovolovat. Mimochodem jestlipak víte, že lidský organismus při takovémhle stresovém ataku "spálí" 2 až 3 gramy (!) vitamínu C? Pak ho musíte doplňovat v potravě - ovšem pozor! Běžné léky v lékárnách jsou vyráběny chemicky a náš organismus je neumí metabolisovat, takže je z větší části (asi 90%) odmítne - projdou organismem bez užitku. Čili musíte použít buď opravdu kvalitní potravinové doplňky, které jsou cenově někde jinde, nebo skutečně syrovou zeleninu, ve které vitamín C je. No nic, to jsem odbočil. Ale mně, kdyby tohle nějací myslivci udělali, to bych jim ještě ukázal!
Jenom se při tom potvrzuje, že když budete totéž dělat na jiné úrovni, nebudete muset nikomu nic vysvětlovat vy, ale naopak policie a myslivci (a ti ještě budou muset nejprve zazvonit, pak říci aspoň dobrý večer).
V. K.
Jenom se při tom potvrzuje, že když budete totéž dělat na jiné úrovni, nebudete muset nikomu nic vysvětlovat vy, ale naopak policie a myslivci (a ti ještě budou muset nejprve zazvonit, pak říci aspoň dobrý večer).
V. K.
Kuriozity
VK napsal: ...
vitamínu C? Pak ho musíte doplňovat v potravě - ovšem pozor! Běžné léky v lékárnách jsou vyráběny chemicky a náš organismus je neumí metabolisovat,
...
Neodbočil jste až příliš? Chcete naznačit, že snad neumíme vyrobit vitamín C?
Ale to už je opravdu dost OT.
vitamínu C? Pak ho musíte doplňovat v potravě - ovšem pozor! Běžné léky v lékárnách jsou vyráběny chemicky a náš organismus je neumí metabolisovat,
...
Ale to už je opravdu dost OT.
Kuriozity
MIZ napsal:
Ale to už je opravdu dost OT.V tematu "Kuriozity" to klidne byt muze
Ja osobne si ode dneska na kazde nocni pozorovani/foceni budu misto kafe brat sklenici kysaneho zeli.
Ale to už je opravdu dost OT.V tematu "Kuriozity" to klidne byt muze
Ja osobne si ode dneska na kazde nocni pozorovani/foceni budu misto kafe brat sklenici kysaneho zeli.
e-mail : mpec(at)cce(dot)cz&&
Kuriozity
MP napsal:
Jestli snis na posezeni sklenici kyseleho zeli, tak to te probere zarucene ;D
Jestli snis na posezeni sklenici kyseleho zeli, tak to te probere zarucene ;D
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Manětínská oblast tmavé oblohy
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Kuriozity
Spomenul som si na dalsiu kuriozitu z pozorovania. Raz ked sme boli pozorovat na poli pri meste v zostave rovnakej ako som spomenul vyssie poriadne sme vyhladli. Dostali sme vsak vyborny napad- objednat si pizzu a ako inak ako dovoz priamo na pole ;D. Bratranec zavolal mobilom, detailne im popisal cestu a o asi pol hodinu sme mali pizzu. Zrejme sa chceli poistit proti nejakemu pripadnemu napadnutiu (predsa len dovoz pizze na pole ???), tak poslali dvoch a jeden z nich bol teda riadne urasteny ;D
Kuriozity
Aj ja som zažila jednu vtipnú príhodu. Bola som na rodinnej oslave na vidieku a bola pekná, jasná, bezmesačná noc, tak som sa rozhodla, že si trochu zapozorujem. Aby som sa vyhla svetelnému znečisteniu, ďalekohľad som si rozložila na tmavej lúke oplotenej elektrickým plotom (našťastie vypnutým).
Zamierila som ďalekohľad na dvojhviezdu Albireo. Keď som ju videla v ďalekohľade, bola taká pekná, že som ju musela niekomu ukázať. A tak som sa vrátila do domu a išla presviedčať svojich podnapitých príbuzných o krásach vesmíru. Keď som sa asi po 15 minútach vrátila, môj ďalekohľad oňuchávali dve kravy! Podarilo sa mi ich odohnať a ďalekohľadu sa našťastie nič nestalo, len bol trochu oslintaný
. Zvyšok pozorovania som mala spestrený tým, že som každých 10 minút odháňala zvedavé kravy. ;D
Zamierila som ďalekohľad na dvojhviezdu Albireo. Keď som ju videla v ďalekohľade, bola taká pekná, že som ju musela niekomu ukázať. A tak som sa vrátila do domu a išla presviedčať svojich podnapitých príbuzných o krásach vesmíru. Keď som sa asi po 15 minútach vrátila, môj ďalekohľad oňuchávali dve kravy! Podarilo sa mi ich odohnať a ďalekohľadu sa našťastie nič nestalo, len bol trochu oslintaný
Kuriozity
Ja som zažil niekoľko kurióznych stretnutí. Pri pozorovaní zatmenia Slnka ráno prišlo nejaké auto a chlapík sa vyzvedal čo sme, čo chceme. Potom z neho vyšlo, že je policajt a ide zo služby (pekné vidieť, že ani po službe sa nevykašlal na podozrivé indivíduá).
Od Bratislavského Volkswagenu ma raz vyprevadila ochranka s tým, že sa tu nesmie fotografovať, Bol som pritom otočený na úplne opačnú stranu a čakal som na možnú polárnu žiaru.
Niekoľko krát som zažil, že pri pozorovaní pri rieke Morave pri mne zastavillo nejaké terénne auto vyskákali z neho po zuby ozbrojení colníci a pýtali sa wo-co-go. Keď pozreli obrovským ďalekohľadom na Mesiac, skonštatovali, že tak ho vidia aj v triédri a odišli. Také stresy so 4 chlapmi ovešanými samopalmi a pištoľami a svietiacimi rovno do očí ale nepotrebujem, takže tam už nechodím. Čo keby niektorý nemal práve náladu a pošmykol sa mu prst?
Od Bratislavského Volkswagenu ma raz vyprevadila ochranka s tým, že sa tu nesmie fotografovať, Bol som pritom otočený na úplne opačnú stranu a čakal som na možnú polárnu žiaru.
Niekoľko krát som zažil, že pri pozorovaní pri rieke Morave pri mne zastavillo nejaké terénne auto vyskákali z neho po zuby ozbrojení colníci a pýtali sa wo-co-go. Keď pozreli obrovským ďalekohľadom na Mesiac, skonštatovali, že tak ho vidia aj v triédri a odišli. Také stresy so 4 chlapmi ovešanými samopalmi a pištoľami a svietiacimi rovno do očí ale nepotrebujem, takže tam už nechodím. Čo keby niektorý nemal práve náladu a pošmykol sa mu prst?
mail to:fun2mas(at)gmail.com
Kuriozity
Tak to se mi stalo něco podobného jako Grygarovi.Při předchozí opozici Marsu jsem pozoroval na kraji pole kousek nad Žluticemi (30km od Karlových Varů).Bylo nějak půl hodiny po půlnoci když kolem projeli policajti a všimli si mého auta parkujícího na kraji pole.Okamžitě zpátečka,vyskočili s baterkami a ke mně,co tam jako dělám.Nakonec z toho byla asi 40minutová přednáška s koukáním po obloze.Jeden z cajtů i pár souhvězdí znal.Pak z přáním příjemného zbytku noci odfrčeli.Mimochodem to bylo poprvé,co jsem svým dobsonem 130/900 viděl M 51.Od té doby ani ťuk.Bob. :-/
Orion Optics UK 500/2000
Kuriozity
Aj ja si dovolím pridať jeden kuriózny zážitok. Raz pršli za mnov dve osemnástky, či by nemohli so mnov pozorovať hviezdičky. Súhlasil som . Rád sa predvediem. Samozrejme moju polovičku asi začalo trápiť, či miesto na hviezdičky nehľadím na čierne diery a prišla ma potichúčku skontrolovať. Ja v tme sústredený na hviezdičky, ona v bielej nočnej košeli vyšla asi po špičkách zo svetla do tmy. Ona ma nevidela a postavila sa odo mňa asi na dva metre. Ja som len zaregistroval vedľa mňa bielu mátohu. Zreval som od strachu a vyskočil zo stoličky. Srdce som mal niekde v krku a bilo mi ešte asi pol hodiny ako zvon. Táto kontrola od mojej manželky bola ale na niečo dobrá. Urýchlila výstavbu mojej pozorovateľne. Teraz pozorujem hviezdičky z plošiny 4 x 4 m asi 3 m nad zemou. A prístup je mnov kontrolovaný. Ak by sa tam teraz zjavila mátoha, už by to nebola moja manželka, ale skutočná. S pozdravom.
- Vlastimil Vojáček (máčka)
- Kontaktovat uživatele:
Kuriozity
Jednou jsem pozoroval na takovem peknem miste v polich. Asi v jednu rano u me zastavilo auto, vylezl z nej myslivec a podezrivave se dival na muj dalekohled.. Pak mi ironicky podekoval, ze diky me mu neprisla zadna zver a navic me upozornil na to, ze v okoli jsou i jeho kolegove:"Strili se sice na jistotu, ale nikdo nevi co se muze stat." No vickrat jsem se tam radsi neukazal. 
NWT 256/1200, NWT114/900, Malokuk, Skymaster 15*70
http://www.vlastimilvojacek.cz
http://www.vlastimilvojacek.cz
Kuriozity
macka napsal: Jednou jsem pozoroval na takovem peknem miste v polich. Asi v jednu rano u me zastavilo auto, vylezl z nej myslivec a podezrivave se dival na muj dalekohled.. Pak mi ironicky podekoval, ze diky me mu neprisla zadna zver a navic me upozornil na to, ze v okoli jsou i jeho kolegove:"Strili se sice na jistotu, ale nikdo nevi co se muze stat." No vickrat jsem se tam radsi neukazal. 
Strilejici myslivci nastesti davaji prednost nocim kolem uplnku, kdezto vetsina astronomu pozoruje kolem novu, takze si prilis nevadime
Strilejici myslivci nastesti davaji prednost nocim kolem uplnku, kdezto vetsina astronomu pozoruje kolem novu, takze si prilis nevadime
UL 16" F/4 a spousta drobotiny.
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS
Světelné znečištění
Západočeská pobočka ČAS