Spirit
Spirit
osvold napsal: uz to zase jede, parada
Teda, co si jim v tom mailu napsal, že to už jde ;D
Každopádně, mam pocit, že se to může stát kdykoliv. Tak či onak, můžem být rádi, že se díky JPL můžem dívat na tak skvělý obrázky Marsu. Podpora NASA, jak jsi psal, je opravdu výborná. Ale kdo by se nepochlubil, když všechno tak vychází
Teda, co si jim v tom mailu napsal, že to už jde ;D
Každopádně, mam pocit, že se to může stát kdykoliv. Tak či onak, můžem být rádi, že se díky JPL můžem dívat na tak skvělý obrázky Marsu. Podpora NASA, jak jsi psal, je opravdu výborná. Ale kdo by se nepochlubil, když všechno tak vychází
Aleš Knobloch -- Astronomické informace -- AstroVIEW (web ve vývoji)
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Spirit
Pozór .... vztyk! -- A vida Rover už stojí (na všech šesti) 
Jen ty airbagy. Ne a ne se sbalit a brání trochu ve výjezdu. No - za týden už budem ve Sleeping Hollow ne? Nebo tipujete jiný první cíl? Nějaký kámen poblíž Columbia Mem. Station?
Jen ty airbagy. Ne a ne se sbalit a brání trochu ve výjezdu. No - za týden už budem ve Sleeping Hollow ne? Nebo tipujete jiný první cíl? Nějaký kámen poblíž Columbia Mem. Station?
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Spirit
Pozor, ospalá díra je dílo mimozemšťanů ;)
Já jsem docela zvědavý na data z mikroskopického zobrazovače (říkám tomu doufám správně - Microscopic Imager). Jeden testovací snímeček touhle věcičkou je tady http://marsrovers.jpl.nasa.gov/gallery/ ... 00M0M1.JPG. To budou detaily.
to osvold : Jaká akce s kameny?
Já jsem docela zvědavý na data z mikroskopického zobrazovače (říkám tomu doufám správně - Microscopic Imager). Jeden testovací snímeček touhle věcičkou je tady http://marsrovers.jpl.nasa.gov/gallery/ ... 00M0M1.JPG. To budou detaily.
to osvold : Jaká akce s kameny?
Spirit
Tak to si snad zajdu k nám na katedru geotechniky, tam máme dost hornin všeho druhu ;D
Jsem zvědavý, co všechno ještě NASA ve spojení s Marsem vymyslí. Je to ale jen dobře.
Nevim, jestli je to tím, že se zajímám o astronomii narozdíl od mého okolí, ale okolí tuhle misi absolutně nevnímá. Vědí, že něco přistálo na Marsu, ale co, proč, jak, to neví. No nevim, ale já jsem od přistání naprosto chtivý po informacích a určitě bych byl i bez zájmu po astronomii.
Jsem zvědavý, co všechno ještě NASA ve spojení s Marsem vymyslí. Je to ale jen dobře.
Nevim, jestli je to tím, že se zajímám o astronomii narozdíl od mého okolí, ale okolí tuhle misi absolutně nevnímá. Vědí, že něco přistálo na Marsu, ale co, proč, jak, to neví. No nevim, ale já jsem od přistání naprosto chtivý po informacích a určitě bych byl i bez zájmu po astronomii.
Spirit
Uz som si zvykol, ze vacsinu ludi zaulima len to, co maju jest, pit, kedy maju ist do prace a kolko penazi za nu dostanu. Takze neinformovanost o sonde Spirit ma vobec neprekvapuje. :banghead: Este stastie, ze existuje astroforum (a kosmo.cz ;D), inak by som si nemal s kym pokecat.
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Spirit
Tak k tomu nemám co dodat. Zatímco my v rámci časových možností Marsem žijem, jiným ani nedošlo, co se to unikátního kolem rudé planety děje Nebo je snad trojice sond na oběžné dráze a pokus o přistání dalších tří tak nezajímavý a normální?
Ty lidi už to snad berou jako rutinu
Ty lidi už to snad berou jako rutinu
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Spirit
igi napsal: Proste ked sa to nedeje priamo v ich obyvacke, tak ich to nezaujima...Když mohu, tak u nás v obýváku běží tiskovky z JPL Takže nám to pomalu v obýváku běhá, ale jinak pravda nic moc.
Jinak se těším na zítřejší výjezd na povrch. Už jej otočili správným směrem, což je paráda. Nepřekvapilo vás, že raději zkoušeli uvolnit přední cestu než otočit jej. Copak to je tak riziková záležitost otočka na landeru?
Jinak se těším na zítřejší výjezd na povrch. Už jej otočili správným směrem, což je paráda. Nepřekvapilo vás, že raději zkoušeli uvolnit přední cestu než otočit jej. Copak to je tak riziková záležitost otočka na landeru?
Spirit
Na Marse je rizikove vsetko - nieco sa zadrhne a je po parade. Tiez by som to najprv skusal cestou, na ktoru som to testoval.. Momentalne tu sedim a cakam, co to ten Bush vymyslel (nie ze by som bol zvedavy na tu jeho lutostivu grimasu s vysoko zdvihnutym obocim, s akou oznamoval utok na Irak, zaujima ma hlavne ta tlacovka NASA, co ma nasledovat, a na ktorej ma tatko O´Keefe vsetko vysvetlit
)
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Spirit
To se nedivím, tuhle sem se dočet že na 16 - 17. 1. ale přitom říkali na tiskovce už ve čtvrtek ráno (u nás tedy asi odpoledne).
"now stands poised to roll off onto the martian surface early Thursday. The long-awaited 10-foot move is expected to be completed just before dawn East Coast time. If all goes well, a rear-facing navigation camera will take a parting snapshot of the lander as Spirit's surface exploration finally gets underway."
Tak snad se nemýlím ne?
"now stands poised to roll off onto the martian surface early Thursday. The long-awaited 10-foot move is expected to be completed just before dawn East Coast time. If all goes well, a rear-facing navigation camera will take a parting snapshot of the lander as Spirit's surface exploration finally gets underway."
Tak snad se nemýlím ne?