Opportunity
Opportunity
2 Osvold a eMartin: k čemu jsou dobré ty anaglyphy
a Callipygian ?
a Callipygian ?
I think,therefore i am
Opportunity
eMartin napsal: ......................
A.K.: nebylo by skvělé kontaktovat někoho z MUNI kvůli tomu videu? Co vím, tak CESNET má slušnou kapacitu a např. já bych byl rád za archív v kvalitě alespoň 150 kbps. Jinak supr archív, díky němu se člověk může vrátit a vzpomínat jaké to bylo
Ještě bych rád někde splašil video z přistání, to jsem zaspal.
No fakt je, že těch 34kbps je málo, kvalita hrůza.
Přistání jsem bohužel taky zaspal, stihnul sem až tiskovku po tom. Záznam z přistání by měl být časem snad na JPL, ale asi ne celej, protože v případě Spiritu tam bylo jen spojení animace a jednotlivých časových úseků sestupu monitorovaných ve středisku z toho stream videa.
Škoda, že nejde stream video nějak předělat na normální video, když je pomalejší síť je to na .....
A.K.: nebylo by skvělé kontaktovat někoho z MUNI kvůli tomu videu? Co vím, tak CESNET má slušnou kapacitu a např. já bych byl rád za archív v kvalitě alespoň 150 kbps. Jinak supr archív, díky němu se člověk může vrátit a vzpomínat jaké to bylo

Ještě bych rád někde splašil video z přistání, to jsem zaspal.
No fakt je, že těch 34kbps je málo, kvalita hrůza.
Přistání jsem bohužel taky zaspal, stihnul sem až tiskovku po tom. Záznam z přistání by měl být časem snad na JPL, ale asi ne celej, protože v případě Spiritu tam bylo jen spojení animace a jednotlivých časových úseků sestupu monitorovaných ve středisku z toho stream videa.
Škoda, že nejde stream video nějak předělat na normální video, když je pomalejší síť je to na .....
Aleš Knobloch -- Astronomické informace -- AstroVIEW (web ve vývoji)
Opportunity
2 Osvold a eMartin: k čemu jsou dobré ty anaglyphy
a Callipygian ?
Anaglyph je obrazek ze dvou fotek, focenych fotakem (nebo v pripade roveru dvema kamerami) jejichz odstup optickych os je cca 8 cm (odstup lidskych oci) oba obrazky se pak slozi do jednoho, s tim, ze se pro obe slozky pouzije vzdy jiny barevny filtr. Pozoruji se brylemi, kde mas na kazdem oku jinou barvu, standardne se pouziva pro leve oko cervena a pro prave bud cyan/modra nebo zelena. Pokud je vse udelano, jak ma byt, vidis objekty na obrazku trojrozmerne. Callypigian je freewarovej soft, se kterym je mozny obrazky skladat. Bryle se shanej obtizneji, nicmene v soucasne dobe se v Cechach rozdavaji, kdyz si koupis vstupenku na film SpyKids3D coz je dejove opravdu prisernost ale za ty bryle to stoji
a Callipygian ?
Anaglyph je obrazek ze dvou fotek, focenych fotakem (nebo v pripade roveru dvema kamerami) jejichz odstup optickych os je cca 8 cm (odstup lidskych oci) oba obrazky se pak slozi do jednoho, s tim, ze se pro obe slozky pouzije vzdy jiny barevny filtr. Pozoruji se brylemi, kde mas na kazdem oku jinou barvu, standardne se pouziva pro leve oko cervena a pro prave bud cyan/modra nebo zelena. Pokud je vse udelano, jak ma byt, vidis objekty na obrazku trojrozmerne. Callypigian je freewarovej soft, se kterym je mozny obrazky skladat. Bryle se shanej obtizneji, nicmene v soucasne dobe se v Cechach rozdavaji, kdyz si koupis vstupenku na film SpyKids3D coz je dejove opravdu prisernost ale za ty bryle to stoji
Opportunity
Taky bych uvítal lepší přenos,tohle je fakt moc malý.Máte na MUNI někdo kontakty ?
Teď sem sledoval NASA TV,zatim nic moc
2 Osvold: Díky za vysvětlení,brýle si seženu...
Teď sem sledoval NASA TV,zatim nic moc
2 Osvold: Díky za vysvětlení,brýle si seženu...
I think,therefore i am
Opportunity
Elvenking napsal: Taky bych uvítal lepší přenos,tohle je fakt moc malý.Máte na MUNI někdo kontakty ?
Co takhle zkusit někoho z Brněnské hvězdárny ? Tam pracují lidé s MUNI ,pokud teda té zkratce správně rozumím (MUNI = Masarykova Univerzita )
Co takhle zkusit někoho z Brněnské hvězdárny ? Tam pracují lidé s MUNI ,pokud teda té zkratce správně rozumím (MUNI = Masarykova Univerzita )
Opportunity
hele, me prijde, ze opportunity je na landeru nejak nakrivo. Prohlednete si prosim fotku vpravo dole vedle ty velky barevny fotky na ofiko strankach MER (http://marsrovers.jpl.nasa.gov/home/index.html) Ty slunecni baterie jsou proti landeru nejak divne, srovnaval jsem to s obdobnou fotkou spirita a ten je mel v lajne s hranou landeru
Opportunity
2 P.D.: třeba,prostě kontaktovat někoho odpovědného.já však nikoho takového neznám...
Koukáte na NASA TV? ...už to začíná být zajímavější
Koukáte na NASA TV? ...už to začíná být zajímavější

I think,therefore i am
Opportunity
On je cely lander nakrivo ( 5° nahoru a 1.8° vpravo ), takze podvozek roveru to mozna vyrovnava, nebo se naopak naklani. Ale pry je to v norme. Jenom to potvrzuje, ze sonda pristala na svahu.
Ja spis mam pocit, ze sonda pristala omylem na jine planete - ty fotky ukazuji teren, ktery jsme z Marsu jeste nevideli. Zadne "normalni" kameny, ale jemny pisecek a o kus dal zase skaly. Asi jako bychom ze Zeme znali jen vnitrozemi Sibire a najednou pristali na plazi v Tichomori
Ja spis mam pocit, ze sonda pristala omylem na jine planete - ty fotky ukazuji teren, ktery jsme z Marsu jeste nevideli. Zadne "normalni" kameny, ale jemny pisecek a o kus dal zase skaly. Asi jako bychom ze Zeme znali jen vnitrozemi Sibire a najednou pristali na plazi v Tichomori

e-mail : mpec(at)cce(dot)cz&&
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Opportunity
A.K. napsal: Škoda, že nejde stream video nějak předělat na normální video, když je pomalejší síť je to na ..... Kdybych uměl zjistit adresu z níž vysílá NASA TV nebo kde jinde dělám chybu. Mám nainstalovaný program na ukládání stream videa na disk, ale live nasa tv mi v tom nešla. Mám takhle na disku ten příjem snímků ze spiritu z toho serveru Cesnetu.
Zkusím napsat autorovi EAI...
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
Opportunity
eMartin napsal:
......Mám takhle na disku ten příjem snímků ze spiritu z toho serveru Cesnetu.
Takže jestli by vyšla ta větší rychlost z Cesnetu, bylo by to super
Jaký máš na to ten program? (jestli se teda můžu zeptat)
......Mám takhle na disku ten příjem snímků ze spiritu z toho serveru Cesnetu.
Takže jestli by vyšla ta větší rychlost z Cesnetu, bylo by to super

Jaký máš na to ten program? (jestli se teda můžu zeptat)
Aleš Knobloch -- Astronomické informace -- AstroVIEW (web ve vývoji)
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Opportunity
CoCsoft Stream Down. Už mi ale vypršela licence. Musel bych ho nějak zaregistrovat.....
Dřív jsem používal nějaký VCR, ale ten už neexistuje.
------------
Tak jsem napsal D. Hanžlovi ohledně toho videa, uvidíme co nám poradí
Dřív jsem používal nějaký VCR, ale ten už neexistuje.
------------
Tak jsem napsal D. Hanžlovi ohledně toho videa, uvidíme co nám poradí

Opportunity
Došla licence? ...www.serials.ws,je to sice nelegální...ale ve jménu vědy a poznání.... ;D ;)
------------------
TAM SI DÁVEJTE POZOR NA VIRY A SPYWARE !!!
------------------
------------------
TAM SI DÁVEJTE POZOR NA VIRY A SPYWARE !!!
------------------
I think,therefore i am
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Opportunity
Elvenking napsal: ve jménu vědy :hi: používám Mozillu. Proč asi? Nicméně ten Stream Down tam nemaj Asi se na něj složíme ;D
Opportunity
eMartin napsal:
:hi: používám Mozillu. Proč asi?
Nemáš rád Micro$oft ;D Uhodl jsem ??
A složit se snad nemusíme,určitě to najdem jinde,třeba www.astalavista.com
:hi: používám Mozillu. Proč asi?
Nemáš rád Micro$oft ;D Uhodl jsem ??

A složit se snad nemusíme,určitě to najdem jinde,třeba www.astalavista.com

I think,therefore i am