Záhadné družice 2005
Záhadné družice 2005
Ahoj když jsem se registroval na H-A tak tenkrát to neznalo Podmoklany(nevím jak je to ted)ale pouze Odraneč to je část Podmoklan.Tak zkus MaG Souřadnice: 49.7186° N, 15.7722° E Jinak dobrá práce.
MaG napsal: Zajímavé je, že podle H-A letěla v době uvedené v EXIFu Frenkových fotek přesně jedna z těchto trojic, ale měla letět v trochu jiné části oblohy a než měla doletět do Plejád, měla už být dávno ve stínu Země..
Tak a co teď s tím.
Hledejte kdyžtak na H-A pro Podmoklany (já hledal pro Ždírec nad Doubravkou) 4.12. 17:31 UT.
Vyšlo mi to pro satelit US číslo 28097
MaG napsal: Zajímavé je, že podle H-A letěla v době uvedené v EXIFu Frenkových fotek přesně jedna z těchto trojic, ale měla letět v trochu jiné části oblohy a než měla doletět do Plejád, měla už být dávno ve stínu Země..
Tak a co teď s tím.
Hledejte kdyžtak na H-A pro Podmoklany (já hledal pro Ždírec nad Doubravkou) 4.12. 17:31 UT.
Vyšlo mi to pro satelit US číslo 28097
49°43'9" N&&15°46'14" E
Skládací dobson 406f4.5
"Drbohlav"dobson 250f6
Skládací dobson 406f4.5
"Drbohlav"dobson 250f6
Záhadné družice 2005
http://nssdc.gsfc.nasa.gov/spacewarn/spx616.html
USA 181 je americký vojenský družice který byl vypuštěný atlas 3B/souhvězdí Kentaur raketa v 07:41 UT od Vandenberg AFB na 3 únor 2005.To hlásili, že být NRO družice určený k oceánský dozor.
USA 181 je americký vojenský družice který byl vypuštěný atlas 3B/souhvězdí Kentaur raketa v 07:41 UT od Vandenberg AFB na 3 únor 2005.To hlásili, že být NRO družice určený k oceánský dozor.
49°43'9" N&&15°46'14" E
Skládací dobson 406f4.5
"Drbohlav"dobson 250f6
Skládací dobson 406f4.5
"Drbohlav"dobson 250f6
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Záhadné družice 2005
Frenku to souhlasí, protože jsem Podmoklany neviděl taky, zvolil jsem si Ždírec, což nebyla prakticky žádná chyba, neb je to pár km od sebe, ne?
Jinak pokud máš Josefe ty družice na videu tři, ani bych se nedivil. Měl by to být vždy stupeň Centaur a dvě družice NOSS..
Jinak pokud máš Josefe ty družice na videu tři, ani bych se nedivil. Měl by to být vždy stupeň Centaur a dvě družice NOSS..
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Záhadné družice 2005
MaG napsal: Frenku to souhlasí, protože jsem Podmoklany neviděl taky, zvolil jsem si Ždírec, což nebyla prakticky žádná chyba, neb je to pár km od sebe, ne?
Jo asi 3km vzdušnou čarou,takže chyba bude asi zanedbatelná
Jo asi 3km vzdušnou čarou,takže chyba bude asi zanedbatelná
49°43'9" N&&15°46'14" E
Skládací dobson 406f4.5
"Drbohlav"dobson 250f6
Skládací dobson 406f4.5
"Drbohlav"dobson 250f6
Záhadné družice 2005
ono sa dá nasimulovať prechod týchto satelitov aj v Cartes du Ciel. je len potrebné si z adresy http://users2.ev1.net/~mmccants/tles/ stiahnuť súbor classified a nakopírovať tento súbor do priečinka satellites programu Cartes du Ciel.
nuž a potom stlačíme tlačidlo kalendár
no a nechať si vypočítať polohu satelitov pre vybraný deň. nesmiete zabudnúť zmeniť magnitúdny limit v tabuľke a na mape nastaviť súbor classfd.tle a stlačiť tlačidlo Obnoviť
Potom si už vyberiete príslušný satelit a kliknete naň a zobrazí sa vám dráha satelitu(tov) na mape. Tak napríklad dnes okolo 17:58 sa môžu obyvatelia Bratislavy tešiť na prelet NOSS 2-1 cez hviezdu Sadr.
nuž a potom stlačíme tlačidlo kalendár
no a nechať si vypočítať polohu satelitov pre vybraný deň. nesmiete zabudnúť zmeniť magnitúdny limit v tabuľke a na mape nastaviť súbor classfd.tle a stlačiť tlačidlo Obnoviť
Potom si už vyberiete príslušný satelit a kliknete naň a zobrazí sa vám dráha satelitu(tov) na mape. Tak napríklad dnes okolo 17:58 sa môžu obyvatelia Bratislavy tešiť na prelet NOSS 2-1 cez hviezdu Sadr.
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Záhadné družice 2005
Výborná práce, ta analýza myslím měla smysl. Už se těším, až se i já podívám. Doufám, že mi to nejdřív někdo nafotíte, tady hned tak jasno nebude.
Martin Gembec, Astronomické události
Záhadné družice 2005
Nechci vm moc kazit radost, ale frenk pozoroval družici s úhlovou rychlostí 1´/s a vy jste spokojení s tím , že jste pozorovali družice s úhlovou rychlostí 25´/s a že to bude podobné. Vzhledem k velmi výstředním drahám ( pokud jde o nosiče na geostacionární dráhu, ) tak je to možné, ale pokud uvažujete vlastní družice, je to velký problém. Pro mě je problém i ta jasnost , co pozoroval frenk, ale proč by nemohla vzniknout třeba prasátka ?
............
Družice USA 181 má výšku kruhové dráhy těsně přes 1000 km. Z toho plyne rychlost do 27´/s takže určitě se nejadná o původní frenkovu družici.
............
Družice USA 181 má výšku kruhové dráhy těsně přes 1000 km. Z toho plyne rychlost do 27´/s takže určitě se nejadná o původní frenkovu družici.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Záhadné družice 2005
Zdravím. trocha odbočím od témy ale ja som raz pozoroval objekt ktorý mal velkosť na oblohe 0,5 stupňa jasnosť okolo 4 mag a medenočervenu farbu. Doteraz neviem čo to je. Pytal som sa na to aj vo hvezdarni ale nevedeli my povedať. Snaď to bude niekdo zvás vedieť.

MiSo

MiSo
Newton 114/900 &&Trieder 8x21&&Digital Olympus C-5060 Wide zoom&&Kamera Sony 0,8 Mpix
Záhadné družice 2005
MiSo napsal: ...ale ja som raz pozoroval objekt ktorý mal velkosť na oblohe 0,5 stupňa jasnosť okolo 4 mag a medenočervenu farbu. Doteraz neviem čo to je....Na presnejšie určenie poskytuješ málo údajov. Viď napríklad...
Pozoroval som objekt, ktorý mal na lúke tri stupne, okrúhly tvar a bielu farbu. Čo to je? No povedal by si, že odkvitnutá púpava pri fotení makra? Alebo lopta?... Keď sa zamyslíš, tak uznáš, že podľa tvojho popisu ti asi neporadí nikto...
Pozoroval som objekt, ktorý mal na lúke tri stupne, okrúhly tvar a bielu farbu. Čo to je? No povedal by si, že odkvitnutá púpava pri fotení makra? Alebo lopta?... Keď sa zamyslíš, tak uznáš, že podľa tvojho popisu ti asi neporadí nikto...
mail to:fun2mas(at)gmail.com
Záhadné družice 2005
Ja viem že málo údajov. viac o tom neviem. akurát čo som si rozpametal tak že som to zazrel v Býkovy a letelo to rýchlosťou 3 stupne za sekundu 
MiSo

MiSo
Newton 114/900 &&Trieder 8x21&&Digital Olympus C-5060 Wide zoom&&Kamera Sony 0,8 Mpix