Úplné zatmění Slunce 29.3.2006

Pozorování Slunce, Měsíce, planet, planetek, komet, meteorických rojů, atd.
Odpovědět
QQ

Příspěvek od QQ »

Zjistil jsem take, ze zajezd za zatmenim porada rovnez nejaka CK Carabus, viz. http://www.carabus.cz/?idzajezd=128
mira

Příspěvek od mira »

Vzkaz těm, kteří přišli pozdě jako já, a již nebylo volné místo v autobuse na zatmění v Turecku:

Podobnou akci organizuje hvězdárna v Pardubicích a mají ještě volno!!
Možná to není jediná příležitost.

http://astro.kamaradi.cz/
mdivis

Příspěvek od mdivis »

Ahoj,

píšu na poslední chvíli, ale odřeklo mi několik zájemců, takže:

Pokud se mi podaří do konce tohoto týdne sehnat 5 lidí, mohli bysme jet do Antalye Fordem Transit v 8 lidech. Pokud nás nebude dohromady aspoň 7, Transit nebude a já si budu muset jít koupit proklatě drahou letenku :-((

Transit totiž patří řidiči, který podniká a potřebuje si s dostatečným předstihem naplánovat obchodní aktivity.

Takže pokud bude mít někdo zájem, bude velice vítán! (schopnost řídit Transit výhodou).

Teď už k podrobnostem:

Odjezd ze Znojma v sobotu 25. 3. (dle domluvy možno zajet do Brna, popř. např. do Blavy - to by se ještě vidělo; kdo dorazí dřív, může přespat u mě ve Znojmě) přes Rakousko, Slovinsko, Chorvatsko - nocleh v Dubrovniku. Proč zrovna tudy? Prakticky až do Dubrovniku se dá dojet po dálnici, takže to bude rychlé. A ve Slovinsku se da natankovat plna nadrz o poznani levnejsi nafty.

Druhý (neděle) den přejezd z Dubrovniku přes Albánii (ale tu bychom možná radši objeli) a Makedonii do Řecka přes Soluň k tureckým hranicím - nocleh. Tímto způsobem se elegantně vyhneme Bulharsku.

Třetí den (pondělí) přívozem přes Dardanely a kolem pobřeží (Trója, Izmir) do Antalye. Neznáme Turecké cesty a hustotu benzinek, proto se tímto způsobem rádi vyhneme turecké vysočině.

Čtvrtý den (úterý) příjezd do Antalye, vyhledání levného ubytování, rozkoukání se ve městě - vytipování pozorovatelny, prohlídka památek (bude-li čas a nálada).

Pátý den (středa) - dopoledne sledování počasí, pohotovost k případnému přesunu za lepším počasím, kolem poledne pozorování, ještě odpoledne pak odjezd nazpátek. Předpokládaný návrat do Česka v sobotu. Cestou se můžeme stavit třeba v Tróji apod., dle domluvy na místě.

O trase je samozřejmě možné diskutovat.

Při obsazení 8 lidmi bude v Transitu velmi málo místa, malý dalekohled by se ale vešel - ideálně v nějaké dřevěné bedně, kterou by si dotyčný mohl hodit pod nohy.

Cenu celého výletu (nafta, dálniční známky, mýto, noclehy, přívoz atd.) odhadujeme (při 8 lidech) na 6 až 10 tisíc. S takovouto cestou nemáme žádné zkušenosti, přesněji si cenu tudíž odhadnout netroufám. Kdoví, co nás cetou potká, že? Ale nechci nijak strašit...

Ok, doufám, že se najdou včas zájemci a že to celé nebudeme muset "odpískat"!

Závěrem ještě kontakt na mě: Martin Diviš, divis_martin@centrum.cz, do práce divis@kreativa.cz, mobil 608 004 156 (Oskar), ICQ (spíše sporadicky) 61219835.
vah

Příspěvek od vah »

Kde se dá prosím koupit letenka? Nemám bohužel čas na dobrodružnou cestu :-)
mdivis

Příspěvek od mdivis »

http://letenky-1.zajezdy.cz/

nebo

www.letenky.cz

nebo

www.kralovna.cz

atd.

Bohužel asi zjistíte, že levné tarify jsou již vyprodané, drahé jsou moc drahé a ty cenově mezi tím stejně mají minimální pobyt v délce několika dní.
vah

Příspěvek od vah »

Díky za info, ale nějak se mi nedaří najít letenku aby to nebylo s nějakýma šílenýma přestupama. Kolem 20 tisíc by to šlo, jenže strávit v letadle 8 nebo více hodin se mi nechce :-(
mdivis

Příspěvek od mdivis »

Zde je odkaz na přímé lety PHA - AYT:

http://letenky-1.zajezdy.cz/lety.asp?A= ... LXTTPXU1V1

A 8 hodin v letadle je pohoda (alespoň co lítám do Kanady) - s dobrou knížkou to uteče jako voda, pokud přitom člověk sedí u kukaně, tak ani nemluvě).

Možná se nakonec potkáme v letadle :-)
MaG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

No, vidím Martine, žes to nevzdal. Snad se ti cesta vydaří. Už mně začíná jímat cestovní horečka a mám strach o počasí :-)
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
mdivis

Příspěvek od mdivis »

Ahoj,

toto je doplneni k memu pondelnimu prispevku tykajiciho se automobilove vypravy do Antalye. Jelikoz nam odrekl dalsi clovek, museli jsme po vzajemne dohode vypravu zrusit. Timto se jeste jednou omlouvam Igimu, ktery projevil zajem.

Pro informaci uvadim, ze poletime s kolegou letadlem z Phy do Antalye (s prestupem v Istanbulu) - v pondeli tam, v patek zpatky - s Turkish Airlines za 9 283,- (= zpatecni letenka vc. letistnich poplatku). Na rezervaci mi dnes rekli, ze zminene terminy jsou jiz dost plne, misto vsak jeste je.
mdivis

Příspěvek od mdivis »

MaG napsal: No, vidím Martine, žes to nevzdal. Snad se ti cesta vydaří. Už mně začíná jímat cestovní horečka a mám strach o počasí :-)
Cestovni horecka - tak to jsi prede mnou dost napred, ja jsem teprve prekonal stresujici fazi hledani jak se tam vubec dostat. Dneska to ze me spadlo jako obrovskej kamen :-)

Ad. pocasi - psat to sem je asi noseni drivi do lesa, ale znamy, co obcas cestuje po Evrope, si dost pochvaloval predpovedni stranky www.windguru.com. Zkusim to sledovat, abych videl, jak presne jim predpovedi vychazi.
Kaz

Příspěvek od Kaz »

V expedici Manavgat 2006 se z důvodu nemoci uvolnila dvě místa. Zveřejňuji e-mail ktrerý jsem obdržel:
.....Proto bych Vás poprosil, abyste zveřejnil (na fóru či na stránkách expedice) informaci, že dvě místa jsou nyní volná a k dispozici. Děkujeme Vám za pochopení a věříme, že nám vyjdete vstříc a pokusíte se naše uvolněná místa "udat". Srdečně Jan Eliášek ...pokud budte někdo na tento e mail reagovat tak na " eliasek@centrum.cz " nebo na post1@hvezdarna-veseli.cz. Dík.
http://www.hvezdarna-veseli.cz&&post1@hvezdarna-veseli.cz&&Kazík Lubomír
RNT

Příspěvek od RNT »

Uvedená předchozí uvolněná místa jsou již obsazena...

Uvolnilo se však další jedno místo.

Včera mi sdělil švagr Michal Búřil, že ho bohužel neuvolní zaměstnavatel z práce, a tak je k dispozici jedno místo.

Chcete-li někdo jet s námi nebo máte-li ve svém okolí někoho kdo by chtěl s námi, nechť se dotyčný kontaktuje na e-mail: burilm@atlas.cz.
RNT

Příspěvek od RNT »

Expedice Manavgat je opět kompletní a v tento okamžik není žádné volné místo.
Habl

Příspěvek od Habl »

Zájezd do Turecka za pozorováním zatměním Slunce, požádá též
Technická univerzita Liberec. Jsou zde ještě volná místa.
Více na www.astro.cz.
Kontakt: e-mail: Irena.Vlckova@tul.cz tel.485 352 231
"Krása a rozmanitost ve vesmíru je jedinečná, ale proměnná v čase".
N 150/750 EQ MON2, Coronado PST, binokl 10 x 50,TV Panoptik 24 mm,Lumicon UHC
algol
Věk: 45

Příspěvek od algol »

jak sleduju predpoved pro Antalyi, ktera je Side nejbliz, vypada to cim dal lip.
Zitra odjizdim. Snad to vyjde! :)
Odpovědět