Soutěž Moje vánoční kometa...

O astrofotografii všeobecně, metody, postupy zpracování snímků, odkazy na stránky s astrofoto tematikou, rady pro začátečníky...
Odpovědět
shodam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shodam »

Fotografická soutěž "Moje vánoční kometa..."

Předvánoční (a krátce povánoční) fotografickou soutěž „Moje vánoční kometa...“ vyhlásila Společnost pro meziplanetární hmotu a Česká astronomická společnost. Soutěž je určena pro všechny fotografy a výtvarníky-fotografy bez rozdílu věku. Uzávěrka této soutěže je 6.1.2006 a vyhlášení výsledků proběhne po zhodnocení porotou 16.1.2006.

Kategorie snímků:

1) Kometa – součást Sluneční soustavy
Snímky komet získané pro astronomické účely – odborné i popularizační, zde nesmí být použita fotomontáž!

2) Kometa inspirující
Kometa jako znamení a inspirace, vánoční symbol i kýč.

3) Moje vánoční kometa ...
aneb ...co není jasné ze snímku doplňte komentářem!
Váš smysl pro humor ve spojení se symbolem vánoc a vše co je mimo kategorii 1 a 2.

4) Vánoční hvězda dětskýma očima
Kategorie pro děti  – od komety na obloze přes vánoční hvězdy kolem nás až po vlastní výtvor (kresbu, keramiku, výrobek z modelíny,…), výrobek je však třeba nafotografovat.

Každá kategorie bude oceněna na prvních třech místech věcnými odměnami. Snímky zaslané do soutěže budou veřejnosti k nahlédnutí na adrese http://www.astro.cz/galerie/v/projekty/ ... ni_kometa/. Více informací najdete na adrese www.astro.cz pod logem soutěže. Dotazy můžete zasílat na soutez@astro.cz nebo zavolat na telefon 267 103 040.

Pavel Suchan
Frenk

Příspěvek od Frenk »

Tak foták je nažhavenej ,ted sem ještě pošli nějakou tu kometu ;D ;D
49°43'9"   N&&15°46'14" E
Skládací dobson 406f4.5
"Drbohlav"dobson 250f6
MaG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

No já mám jednu "kometu vánoc 2000" tak jí asi pošlu, ale je to vážně trapná fotka :-)
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
Odpovědět