Cituji z videa: "zároveň začali lidé na celé zemi slyšet děsivé zvuky. Jako by samotné Země sténala a kvílela."
Tak tohle můžu potvrdit, ty zvuky jsem skutečně slyšel. Bylo to při sledování toho videa, a byl jsem to já - sténal a kvílel jsem smíchy .
Ja take ! ;D
While the turn-over cart used during the procedure was in storage, a technician removed twenty-four bolts securing an adapter plate to it without documenting the action. The team subsequently using the cart to turn the satellite failed to check the bolts before attempting to move the satellite.[7] Repairs to the satellite cost $135 million; Lockheed Martin took a $30 million charge relating to the incident, after agreeing to forfeit all profit for the project.
Jednou jsem čet takový příběh, měl by snad být i pravdivý!!!
Když posádka Apolla opouštěla měsíc, tak poslední slova z měsíce z úst Niela byla: "Enjoy mr. Gorsky!"
Mnoho lidí z agentury NASA se domnívalo, že větička byla adresována jakémusi ruskému kosmonautickému rivalovi, jenže po prozkoumání všech jmen v sovětském (i americkém) vesmírném programu bylo zjištěno, že se v nich žádný kosmonaut tohoto jména nevyskytuje, a ani nikdy nevyskytoval. Proto byla při nejrůznějších příležitostech po dlouhá léta Armstrongovi kladena otázka, co vlastně svým nevysvětleným a nevysvětlitelným pozdravem mínil. Armstrong se však namísto opovědi vždy jen tajemně usmál.
5. června 1995 ve městě Tampa Bay na Floridě opět přednesl Armstrongovi tuto, tehdy již 26 let starou, otázku jakýsi reportér a astronaut konečně odpověděl. V té době již byl skutečný pan Gorsky po smrti a Armstrong mu již pravdou ubížit nemohl.
Niel: víte když jsem byl mladší hráli jsme s kamarádem u nás před domem baseball. Odpálený míček doletěl až k oknu ložnice sousedů, Gorských. když jsem míček zvedal z okna se ozvalo: "orální sex? ty si se zbláznil!!! To by dřív musel sousedic mladej chodit po měsíci, abych ti ho .....!!"
Tento příběh jsem před léty slyšel také, ale po použití googlu jsem se dočetl, že ve skutečnosti jde o hoax (falešné zprávy rozesílané řetězovými maily), který se rychle ujal a psalo se o tom v novinách jako o skutečném příběhu.
Z přepisu audio nahrávek z přistání je však jasné, že větu “Good luck, Mr. Gorsky” Armstrong nikdy neřekl, což i on sám potvrdil. ;)
SW 254/1200, SW ED-80, SW 80/400, SW NEQ-6, SW AZ-4, QHY-5L II, filtry Baader 1,25" L R G B IR, Canon 40Dmod., 500D a 300Dmod.
jakub.sepela(a)gmail.com
Ahoj,
Koupil jsem si v patek v Praze v Luxoru ve sleve knihu o Egypte a Dejiny astronomie ( za 150kc a 100kc z nejakch 500 a 700kc to byla prijemna cena, rikal jsem si v pondeli volno z prace tak abych se nenudil), a pri cteni knihy Staroveky Egypt jsem si hledal nejake dalsi obrazove materialy prez google. To ze velke pyramidy v Gize nejspise predstavuji orinuv pas uz jsem tusil, ale pri hledani jsem narazil na tyto stranky. Jaky na to mate nazor, jsou to hledaci senzaci, a nebo by na tom mohlo neco byt? Popravde mi to trochu vyrazilo dech.