Viděl jsem neidentifikovaný úkaz na obloze (UFO)

Pozorovací techniky, odkazy na stránky s pozorováním, umělé družice, ufo a vůbec veškerá pozorování, která se jinam nehodí
Odpovědět
Artaban
Věk: 58

Viděl jsem nevysvětlitelný úkaz na obloze (UFO)

Příspěvek od Artaban »

dyfi08: Názor astropozorovatelů jsi dostal a určitě to je tak. Jenže Ty máš stejně svůj názor, tak nechápu,proč se tady ptáš.
Refraktor achromát VOD Turnov 172/1654   refraktor TS ED 102/714 triedr Nikon Monarch 7/ 8x30, triedr VIXEN Foresta 8x56 WP, triedr Kowa BD 8x32 XD Prominar achro 120/1000
http://planety.g6.cz/
MilAN
Věk: 76

Příspěvek od MilAN »

Poslyš Milane.... Navrhuju: zkus to natočit a do té doby ze mě nedělej pomatence  ;)Já z tebe ?
Kdo tomu videu dal nadpis :
UFO nad Českem, bez legrace!
A už víš, proč to nemáš ostré?
........
PS: takových UFO ti můžu předvést stovky, většina UFOnů má i přistávací padáčky. Pokusím se někde sehnad ještě funkční VHS, abych to mohl převést na digitál.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
dyfi08

Příspěvek od dyfi08 »

ten dovětek "bez legrace" měl divákům spíš říct to, že si z nich nechci dělat legraci... Tu senzaci v tom vidíš jen ty... Nazval jsem to UFO, protože si nemyslím, že je to hmyz, ani prach, ani chmíří (UFO = Unidentified Flying Object) a né ufouni jak navrhuješ ty (malý zelený mužíčci, nebo jaká je vlastně definice). A btw.: Takhle vypadá statický obrázek toho, co jsem nazval UFO: http://theshadow.ucoz.com/photo/5-0-99
Přesně takovýto tvar byl i na mém videu když jsem zkoumal jednotlivé obrázky. Mě to vážně jako hmyz nepřijde. čau čau
MilAN

Příspěvek od MilAN »

Přestaň nás zásobovat různými odkazy a cizími obrázky. Řeč je o tvém videu. Ukaž svůj obrázek, co je na něm.
MMys
Věk: 52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MMys »

Já nevím co řešíš neidentifikovatelného. Je úplně jedno, jestli jsou to smítka, chmýří, hmyz. Jakýkoli drobný světlý z části průsvitný objekt, co rozptyluje světlo, se bude chovat v silném prostisvětle takhle.

Vybodni se na rozklepanou kameru, a podívej se na to někdy očima, dalekohledem, triedrem, a hlavně si ty objekty zaostři, v nějaké vzdálenosti několika jednotek až desítky metrů od sebe. Pak i uvidíš, co všechno v tom vzduchu lítá. Kamerou to bude vždycky rozmazaná šmouha, protože každý kus je jinak daleko a většina jich je nezaostřená, a hlavně přeexponovaná. Kamera určí nějakou optimální expozici podle jasu modré oblohy, a ty sluncem rozzářené objekty jsou pak přeexponované.

Pozoroval jsem mnohokrát ve dne Měsíc i Venuši, a takovýchhle smetí jsem viděl...

A chmýří a různý bordel lítá i v zimě.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Miloš Hroch

Příspěvek od Miloš Hroch »

Přesně takto vypadá při vhodném osvětlení poletující prach.
Lanďour

Příspěvek od Lanďour »

Pokud mu nevysvětlíte všechny optické jevy na tomto videu, tak Vám stejně neuvěří.
http://www.youtube.com/user/norroy08?feature=watch

To je uživatel na kterého odkazuje.
SW 254/1200 flex tube, Plössl 10mm, Plössl 25mm, Hyperion 13mm, Planetary 4mm, SW barlow 2x, astronomik UHC profi 1,25
http://desmond.imageshack.us/Himg593/sc ... res=medium
viktormt

Příspěvek od viktormt »

..alebo chyba vo fotaku?
dnes ako vacsinu jasnych noci nechavam fotak fotit nocnu oblohu, pri prezerani fotiek som si vsimol akesi dva stojace body, ktore najprv zjasnili a nasledne zhasli, trvalo to asi 20 minut. divne je, ze stali na mieste, pricom rotacia zeme je patrna.. fotievam takto pravidelne, toto je prvy krat, co som si to vsimol. fotak nie je za oknom, nema pred sebou ziadne sklo, ani prekazku, takze odraz vylucujem.

DSLR eos 450d, 25s, iso 1600, f4

video:
http://www.youtube.com/watch?v=kxfoXMnLw54

edit 22:56 - je to aj na dalsich 5tich snimkoch, no uz nie tak intenzivne.. dufam, ze mi neodchadza fotak :/
MilAN

Příspěvek od MilAN »

Tohle vypadá na stacionární družice. K zjasnění dochází při určité pozici Slunce vůči satelitu. U obou skupin dochází ke zjasnění při stejné poloze vůči hvězdám, takže je vždy i stejná poloha Slunce vůči nim
viktormt

Příspěvek od viktormt »

cize ona stoji na mieste a otaca sa, resp. ide spolu so zemou? ale na tom videu su dva take body. dokonca tri (prvy vlavo na zaciatku videa)
MilAN

Příspěvek od MilAN »

Jo přesně o tom píšu, o obou skupinách + té jenotlivé na konci, Vůči zemi jsou v ideálmím případě  na jednom místě. Jejich jasnost je obvykle někde mezi 1l. - 13.mag., v případě odlesku Slunce může ale být i dost vysoká. Všimni si, že zjasňují v  době, kdy je míjí stejná hvězda.= ve stejné poloze vůči hvězdám = ve stejné poloze vůči Slunci
....
já tam vidím celkem 5 objektů
viktormt

Příspěvek od viktormt »

a vsimol si si aj ten prvy bod, vlavo, hned na zaciatku videa? zhasne a v strede hore sa objavi ten druhy bod.
-karneades-

Příspěvek od -karneades- »

Presne toto jsme videli pri foceni nocni oblohy pred cca 7mi dny s Vla, ja na to cumel jako z jara a Vladu to nechalo celkem v klidu.

pouhym okem to melo neco kolem 2 mag, ve predu dve tesne vedle sebe a v zavesu jeste jedna, zajimave bylo, ze i kdyz byla naprosto cista obloha, tak ty objekty po zjasneni ubraly na sile a zmizely z dohledu, prelet probihal ze severu na jih, mijel zenit od zapadu
MilAN

Příspěvek od MilAN »

No jo, jenže v tom případě to bylo něco jiného. Protože se to pohybovalo, nemohlo jí o stacionární družice, ale o "normální " družice (co se po obloze pohybují) a o odlesk Slunce od jejich konstrukce. V případě viktora šlo evidentně o stacionární družice
viktormt

Příspěvek od viktormt »

zeby dve vedla seba?
Odpovědět