Viděl jsem neidentifikovaný úkaz na obloze (UFO)
Viděl jsem nevysvětlitelný úkaz na obloze (UFO)
Ja som sa vtedy nachádzal vo výške 1432 m n.m a tam nie su ani stromy, ani vlaky.
SW - Dobson 8"/1200 ok. výtah Crayford 2", hladáčik 9x50, okuláre Super Plössl 52° 1,25" 25mm a 10mm, Celeston X-Cel 5mm, GSO moon filter
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Z mého pohledu je to s dodanými informacemi skutečně UFO, tedy nevysvětitelný jev. Jestli se někdy podaří vysvětlit asi není reálné, leda by někoho napadlo něco revolučního.
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
-
ahoj, vcera vecer-kolem 22:30 jsem sel s kamaradem z hospody, fakt je ten, ze jsme sosli kazdy pet dvanactek, nicmene vozrali jsme v zadnem pripade nebyli,,, obloha dovolila videt kus Pegase smerem k Perseovi, chvilku jsme se zastavili a ja se kochal, najednou jsem si vsiml neceho, co tam nepatrilo, byly to do trojuhelniku serazene tri svetelne body ktere staly na jednom miste a velmi pomalicku se tocily kolem pomyslneho stredu, uhlovou vzdalenost mezi jednotlivymi body bych odhadl na 20'a jejich jas tak 3 Mag vysku nedokazu odhadnout, objekt nevydaval zadny hluk, trvalo to pomerne dlouho, kamos to nejdriv nemohl nalezt-mozna dve minuty, nasledne rotace ustala a trojuhelnik zacal jakoby poskakovat ze strany na stranu, ty tahy byly cim dal delsi a ve vyssi rychlosti, potom se prihnal mrak a bylo po koukani, kdyby tam nebyl ten muj znamy, tak si skocim hnedle za chocholouskem, ale on to videl taky, cele dopoledne hledam ruzna videa ale nic podobneho jsem nikde nenasel, neni zde nekdo, kdo by mel podobnou "vidinu"
- denis.marc
Tady jsou: https://lh3.googleusercontent.com/-QjMH ... pion4X.jpg
Někteřá asi měla vypito: https://lh5.googleusercontent.com/-lpoJ ... pion01.jpg
A jedno se dokonce zřítilo: https://lh3.googleusercontent.com/-Cj_K ... ails_1.jpg ;D
Někteřá asi měla vypito: https://lh5.googleusercontent.com/-lpoJ ... pion01.jpg
A jedno se dokonce zřítilo: https://lh3.googleusercontent.com/-Cj_K ... ails_1.jpg ;D
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvky byly vymazány, toto je sekce Pozorování a nemůžete od nás očekávat, že vám tu budeme tolerovat diskuze o mimozemském životě a jeho aktivitách na Zemi. Máte-li nějaký pozorovaný nevysvětlitelný úkaz na obloze, není problém se pokusit jej tu společně vysvětlit.
Pokud to myslíte vážně, pište. Vtipálky upozorňuji, že to tu kvůli nim nehodlám zamykat.
Pokud píšete o nějakém jevu, popište přesně datum, čas, okolnosti pozorování (vzhled, trvání, jiné projevy), ale podrobně a přesně, ať nevznikají zmatky.
Buďte prosím tak laskavi a přečtěte si o kus výše ještě příspěvek č. 484 od MilAna. Děkuji.
Pokud to myslíte vážně, pište. Vtipálky upozorňuji, že to tu kvůli nim nehodlám zamykat.
Pokud píšete o nějakém jevu, popište přesně datum, čas, okolnosti pozorování (vzhled, trvání, jiné projevy), ale podrobně a přesně, ať nevznikají zmatky.
Buďte prosím tak laskavi a přečtěte si o kus výše ještě příspěvek č. 484 od MilAna. Děkuji.
Bylo to tuším v roce 1996 nebo 1997 a to v létě.
Večer při západu slunce sem si všíml jak na obloze svítí jasná tečka prakticky stejná jako svit Venuše, která však po jedné nebo dvou minutách zmizela.Pozoroval sem schválně těsně vedle el. sloupu a bylo jasné, že se vůči zemi nehýbe. Zvláštní je, že jsem asi o dva dny později ve stejnou dobu videl to samé. Napadla mě geostacionární družice, ale to byla blbost, protože se to světýlko objevilo vždy někde v oblasti malého vozu a polárky. Potom sem to už nikdy neviděl, což neznamená, že to tam nebylo. ;D
Co si o tom myslíte, co to mohlo být? Já mám takovou svojí teorii, ale rád bych nejprve názor někoho jiného. ;)
Večer při západu slunce sem si všíml jak na obloze svítí jasná tečka prakticky stejná jako svit Venuše, která však po jedné nebo dvou minutách zmizela.Pozoroval sem schválně těsně vedle el. sloupu a bylo jasné, že se vůči zemi nehýbe. Zvláštní je, že jsem asi o dva dny později ve stejnou dobu videl to samé. Napadla mě geostacionární družice, ale to byla blbost, protože se to světýlko objevilo vždy někde v oblasti malého vozu a polárky. Potom sem to už nikdy neviděl, což neznamená, že to tam nebylo. ;D
Co si o tom myslíte, co to mohlo být? Já mám takovou svojí teorii, ale rád bych nejprve názor někoho jiného. ;)
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
Příspěvky byly vymazány, toto je sekce Pozorování a nemůžete od nás očekávat, že vám tu budeme tolerovat diskuze o mimozemském životě a jeho aktivitách na Zemi. Máte-li nějaký pozorovaný nevysvětlitelný úkaz na obloze, není problém se pokusit jej tu společně vysvětlit.
Tak tedy dobře.
Jen bych rád věděl kdo tedy má vlastně blíž k mimozemským civilizacím než astronom????? A ten samý astronom to považuje za bláboly.
Mé poslední a nejnovější pozorování se odehrálo v listopadu 2011(přesné datum bych musel pečlivě vyhledávat) a bylo sledováno dalšími třemi lidmi. V cca 19hod. mne zavolala manželka ať se jdu rychle podívat k domu na terasu. Od západu přiletělo nad náš dům velmi silně zařící světlo. Žijeme na samotě a kolem jsou jen samé pole, louky,lesy. Zůstalo to stát cca 300 metrů od domu a v odhadované výšce tak 1000 - 1500 metrů. Samozřejmě se to strašně špatně odhjaduje.Intezita světla převyšovala vše co jsem kdy zvyklí vidět na obloze.První co jsem udělal bylo že jsem běžel pro dalekohled. V hledáčku dalekohledu bylo vidět jen silné světlo řezající do očí.Objekt stál přibližně 10 - 12 minut pořád na stejném místě a je zajímavé že neustále jakoby kmital ve velmi malém čtverci ze strany na stranu.Něco podobného dělá když pouštíte draka ale tohle bylo strašně rychle a menší úseky.Viděla to celá naše rodina. Po cca 12ti minutách ta věc naprosto bezhučně a dost rychle odlétla na sever kde se zhruba mezi tím kde stála a kopcem Kopanina naprosto zdematerializovala. Těsně před zmizením velmi výrazně modro-šedě zazářila(1 - 2 vteřiny) a v tu chvíli byl patrný velký kuželový tvar objektu. Všichni jsme se shodli že z objektu šel strašný strach a ta věc si vyloženě mapovala okolí. Pro zaryté odpůrce ,,zelených mužíků,, ZDURAZŇUJI !!!!! že přiblblé lampiony pouštíme a i kolem nás běžně létají od sousedů !!!!!!!
Jedna velmi cenná rada na závěr. Celá rodina jsme již roky ve svém domově obtěžovány těmito a ještě horšími jevy. Vy jako astronové v žádném případě nepřispějete lidstvu tím že budete vždy a za každých okolností vyhledávat jakási rádoby racionální vysvětlení.Tím že vlastníte techniku a získali jste roky zkušeností by jste toho naopak měli využít a přispět k odhalení toho co se tady momentálně na světě čím dál častěji děje.
I to je vlastně důvod proč se začínám vybavovat technikou.
Jsem běžnej chlap, byl jsem na vojně, neléčím se na psychiatrii,mám řidičák, žiju 25 let v manželství, a proboha nemám zapotřebí se zvyditelňovat. Jen mně strašně vadí jak dokonce i odborníci strkají ,,hlavu do písku,,.
Tak tedy dobře.
Jen bych rád věděl kdo tedy má vlastně blíž k mimozemským civilizacím než astronom????? A ten samý astronom to považuje za bláboly.
Mé poslední a nejnovější pozorování se odehrálo v listopadu 2011(přesné datum bych musel pečlivě vyhledávat) a bylo sledováno dalšími třemi lidmi. V cca 19hod. mne zavolala manželka ať se jdu rychle podívat k domu na terasu. Od západu přiletělo nad náš dům velmi silně zařící světlo. Žijeme na samotě a kolem jsou jen samé pole, louky,lesy. Zůstalo to stát cca 300 metrů od domu a v odhadované výšce tak 1000 - 1500 metrů. Samozřejmě se to strašně špatně odhjaduje.Intezita světla převyšovala vše co jsem kdy zvyklí vidět na obloze.První co jsem udělal bylo že jsem běžel pro dalekohled. V hledáčku dalekohledu bylo vidět jen silné světlo řezající do očí.Objekt stál přibližně 10 - 12 minut pořád na stejném místě a je zajímavé že neustále jakoby kmital ve velmi malém čtverci ze strany na stranu.Něco podobného dělá když pouštíte draka ale tohle bylo strašně rychle a menší úseky.Viděla to celá naše rodina. Po cca 12ti minutách ta věc naprosto bezhučně a dost rychle odlétla na sever kde se zhruba mezi tím kde stála a kopcem Kopanina naprosto zdematerializovala. Těsně před zmizením velmi výrazně modro-šedě zazářila(1 - 2 vteřiny) a v tu chvíli byl patrný velký kuželový tvar objektu. Všichni jsme se shodli že z objektu šel strašný strach a ta věc si vyloženě mapovala okolí. Pro zaryté odpůrce ,,zelených mužíků,, ZDURAZŇUJI !!!!! že přiblblé lampiony pouštíme a i kolem nás běžně létají od sousedů !!!!!!!
Jedna velmi cenná rada na závěr. Celá rodina jsme již roky ve svém domově obtěžovány těmito a ještě horšími jevy. Vy jako astronové v žádném případě nepřispějete lidstvu tím že budete vždy a za každých okolností vyhledávat jakási rádoby racionální vysvětlení.Tím že vlastníte techniku a získali jste roky zkušeností by jste toho naopak měli využít a přispět k odhalení toho co se tady momentálně na světě čím dál častěji děje.
I to je vlastně důvod proč se začínám vybavovat technikou.
Jsem běžnej chlap, byl jsem na vojně, neléčím se na psychiatrii,mám řidičák, žiju 25 let v manželství, a proboha nemám zapotřebí se zvyditelňovat. Jen mně strašně vadí jak dokonce i odborníci strkají ,,hlavu do písku,,.
Maser: Já kdysi podobně ale na jihu, pozoroval podobnou věc, taky 2x. Po pár dnech znovu a to jsem už vytáhnul refrák 80/1200 a při zvětšení 120x jsem rozeznal balol a trochu i lano co z něj viselo. I při tak velkém zvět. se to skoro ani nehlo. Tedy asi meteo. balon.
Refraktor achromát VOD Turnov 172/1654 refraktor TS ED 102/714 triedr Nikon Monarch 7/ 8x30, triedr VIXEN Foresta 8x56 WP, triedr Kowa BD 8x32 XD Prominar achro 120/1000
http://planety.g6.cz/
http://planety.g6.cz/
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Tak tedy dobře.
Jen bych rád věděl kdo tedy má vlastně blíž k mimozemským civilizacím než astronom????? A ten samý astronom to považuje za bláboly....
Vyvaruj se psát, že ti tu někdo ubližuje a nechce poslouchat tvé nářky, že nám vadí diskuze o mimozemšťanech. V tom případě jsi si spletl sekci, nebo možná i fórum. Jasně to bylo řečeno a jsem rád, že ve zbytku příspěvku se držíš při zemi a píšeš hlavně o pozorovaném úkazu.
Co mi vlastně vyloženě vadí? Za prvé třeba ten popsaný úkaz, který pro tebe je projevem mimozemské civilizace, tak ten se dá vysvětlit naprosto obyčejně, ale pomalu aby měl člověk odvahu ti to sem napsat, aby ses nezačal hádat, že si myslíme, že to nebyli mimozemšťané. Popis sedí třeba na vrtulník se zapnutým reflektorem mířícím zrovna na vás, tudíž i dost vzdálený, aby nebyl slyšet. A jistě by se toho našlo víc.
Dále mi vadí, že si myslíš, že astronom by měl být prvním v řadě, kdo si podobné úkazy vysvětlí tak jako ty, tedy že tu kolem nás někdo létá a není to něco vysvětlitelného běžnými prostředky. Naopak, astronom díky svým zkušenostem viděl už tolik věcí, že ho jen tak nějaký jev nezaskočí a umí si jej narozdíl od jiných vysvětlit s chladnou hlavou. Ale píšu to zde naposledy, tohle sem nepatří. Vyvarujme se psát mimo téma.
Tak to byl jediný odstavec, který hodlám ještě ztratit a teď očekávám jen rozumnou diskuzi na téma, co jsi viděl a co si myslíš, že to mohlo být. Žádné plky okolo, klidně to zase zmizí.
Maser: Já kdysi podobně ale na jihu, pozoroval podobnou věc, taky 2x. Po pár dnech znovu a to jsem už vytáhnul refrák 80/1200 a při zvětšení 120x jsem rozeznal balol a trochu i lano co z něj viselo. I při tak velkém zvět. seto skoro ani nehlo. Tedy asi meteo. balon.
Tak to si mě dostal! To je právě to co mě napadlo.
Ano, s velkou pravděpodobností to byl meteo balon, který shodou okolností na mě házel "prasátko".
Dlouhá léta sem to měl za UFO, ale když sem se dozvědel o těchto balonech, tak mě to trklo a z UFO ja rázem IFO. :D
Tak to si mě dostal! To je právě to co mě napadlo.
Ano, s velkou pravděpodobností to byl meteo balon, který shodou okolností na mě házel "prasátko".
Dlouhá léta sem to měl za UFO, ale když sem se dozvědel o těchto balonech, tak mě to trklo a z UFO ja rázem IFO. :D
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
Celá rodina jsme již roky ve svém domově obtěžovány těmito a ještě horšími jevy.Jestli je to tak často, tak si připrav kameru nebo foťák a vyfoť to, nebo to celá rodina namalujte každy sám a pak nám to sem dej ať si to prohlédneme.
V popisu úkazu je vždy problém se správnou interpretací toho co vidíš. To co tobě připadá jako 1500 metrů, může být třeba 15km.
Nebo když něco připomíná kuželový tvar tobě, jinému se může zdát válcovitý, a tak podobně.
Nikdo přeci nechce zpochybńovat tvé duševní zdraví jen kvuli tomu co si viděl, ale zase pochop, že se všichni snaží v první řadě o vysvětlení logické a racionální, čili že ukaz způsobila lidská činost, potom že jde o přírodní jev třeba i z vesmiru. Když však všechny pokusi o vysvětlení selžou, pak jde skutečně o UFO, ale tím mi tady označujeme Neidentifikovatelný Létající Objekt. ;)
V popisu úkazu je vždy problém se správnou interpretací toho co vidíš. To co tobě připadá jako 1500 metrů, může být třeba 15km.
Nebo když něco připomíná kuželový tvar tobě, jinému se může zdát válcovitý, a tak podobně.
Nikdo přeci nechce zpochybńovat tvé duševní zdraví jen kvuli tomu co si viděl, ale zase pochop, že se všichni snaží v první řadě o vysvětlení logické a racionální, čili že ukaz způsobila lidská činost, potom že jde o přírodní jev třeba i z vesmiru. Když však všechny pokusi o vysvětlení selžou, pak jde skutečně o UFO, ale tím mi tady označujeme Neidentifikovatelný Létající Objekt. ;)
Hele lidi v pohodě.
Mag si myslí že se s někým budu hádat ale to je přeci nesmysl. Upřímně nemám ani zájem abych tady byl zdrojem pozornosti. Jenom udělejte jedno. Mějte oči otevřené.
Vrtulník to být samozřejmě nemohl protože dělá strašný kravál a lítá nám nad barákem skoro každý druhý den.A rychlost odletu by taky vrtulník nezvládl.
To víte že by mne zajímalo co to bylo. To bych snad nebyl chlap.
Zavírat oči ale přeci taky nemůžem??!! Třeba se to podaří někomu natočit. Zkoušel jsem to natočit ale jak dlouho nepoužívám kameru tak byla vybitá baterka.
Tyhle věci se u nás dějí hlavně v zimě a vždycky po tmě. Ve dne ani ň.
Mag si myslí že se s někým budu hádat ale to je přeci nesmysl. Upřímně nemám ani zájem abych tady byl zdrojem pozornosti. Jenom udělejte jedno. Mějte oči otevřené.
Vrtulník to být samozřejmě nemohl protože dělá strašný kravál a lítá nám nad barákem skoro každý druhý den.A rychlost odletu by taky vrtulník nezvládl.
To víte že by mne zajímalo co to bylo. To bych snad nebyl chlap.
Zavírat oči ale přeci taky nemůžem??!! Třeba se to podaří někomu natočit. Zkoušel jsem to natočit ale jak dlouho nepoužívám kameru tak byla vybitá baterka.
Tyhle věci se u nás dějí hlavně v zimě a vždycky po tmě. Ve dne ani ň.
Jestli je to tak často, tak si připrav kameru nebo foťák a vyfoť to, nebo to celá rodina namalujte každy sám a pak nám to sem dej ať si to prohlédneme.
Prúšvih je že to přijde vždycky když už si myslíš že to dalo pokoj. A taky se to poprvé ukázalo na tak dlouho. No a když brzo ráno venčíš psa tak s sebou těžko budeš brát půl roku v kuse kameru.
Jen pro doplnění.
Stalo se to 20.10.2011
Stalo se to 20.10.2011
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý večer, Vás to opravdu nezajímá o co jde?Mě se tohle co Vám stát tak s tou kamerou chodím třeba rok i se stativem a se psem.Teď mi řekněte to je vážně pech,že klekne kamera když je zrovna ten jev pozorovatelný,že?
Myslím to bez urážky, promiňte.
Můj názor je vrtulník,dokážete to porovnat s těmi co nad Vámi tak často létají?
Myslím to bez urážky, promiňte.
Můj názor je vrtulník,dokážete to porovnat s těmi co nad Vámi tak často létají?
Lectorem iustus...