Viděl jsem neidentifikovaný úkaz na obloze (UFO)

Pozorovací techniky, odkazy na stránky s pozorováním, umělé družice, ufo a vůbec veškerá pozorování, která se jinam nehodí
Odpovědět
Karell
Kontaktovat uživatele:

Viděl jsem nevysvětlitelný úkaz na obloze (UFO)

Příspěvek od Karell »

Gskubo, co vlastně potřebuješ vysvětlit? Poslední video vysvětluje vše dostatečně. Jsou tam natočeny helikoptéry, které ve velkém počtu vulkán oblétají, perspektiva potom vykoná své. No a v posledním videu jde skutečně jen o hejno tažných ptáků, opět z hlediska perspektivy to působí, že prolétají přímo tím mrakem. To však ale zcela určitě ne.
gsokuba

Příspěvek od gsokuba »

tos mi toho moc nevysvětlil, mluvíš dvakrát o poslednim videu přitom řikáš že to jsou helikoptéry a potom že hejno ptáků, tak jak? to by museli bejt sakra velký ptáci aby je takhle z toho záběru natočily, taky jsem si to myslel, ale logicky jsem přišel na to že to prostě ptáci nejsou a ani bejt nemůžou.
Takže všechny ty zařící objetky na prvnim videu jsou teda helikoptéry? nebo jak jsi na to přišel?
MY TELESCOPES & MONTAGE: TS Newton gso 750/150mm / Skywatcher 80/400mm / HEQ-5-Synscan
EYEPIECES: Plössl 20 mm /University Optics Ortho 9mm /Zeiss Genuine Ortho 5mm
FILTERS: UHC / Moon / Yellow / UV/IR block
CAMERAS: Canon 450D / QHY5 autoguider
Hajs

Příspěvek od Hajs »

První video hlikoptera, podle me nevletela do mraku jen letela zleva doprava pak se otáčí směrem k pozorovateli, tak je vidět reflektor, další video bud prach, hmyz, helikoptera a hejno ptáků. Nic nevysvětlitelného
gsokuba

Příspěvek od gsokuba »

no dobře tak teda helikoptéry to ještě beru, ale to poslední video kde je ta formace bych chtěl vysvětlit jak mohli natočit z takový dálky formaci ptáků, proč tam těch formací teda neletí víc nebo i jiný ptáci a proč letej tak blízko sloupce kouře když maj tak výborný smysly, neměli by letět jinym směrem?

ještě si dovolim jedno video od jiný sopky kde právě taky prolítává podobnej objekt, ale tady už se nedá tvrdit že jde o vrtulník, tak by mě zajímalo jestli to jsou opravdu vrtulníky jak řikáte, a kde by se to dalo ověřit.

http://www.youtube.com/watch?v=iAJmuWvF7U4
MY TELESCOPES & MONTAGE: TS Newton gso 750/150mm / Skywatcher 80/400mm / HEQ-5-Synscan
Karell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karell »

Čti pozorněji, píšu, že tam létají helikoptéry v hojném počtu. Ne, že jsou natočeny v posledním videu. Poslední video ale dokazuje to, že tam létají helikoptéry. A že jsou to tažní ptáciv natočení v nějaké výšce vyšší než je ta helikoptéra, skrz ten mrak, o tom je snad zbytečné diskutovat... ;)
Edit: a ještě k tvojí poznámce, cituji: " kde je ta formace bych chtěl vysvětlit jak mohli natočit z takový dálky formaci ptáků " dodávám zoom zoom zoom :)
gsokuba

Příspěvek od gsokuba »

tak dobře asi máte pravdu :)
Hajs

Příspěvek od Hajs »

No proč ne to hejno může být klidně několik stovek metrů od toho mraku i více. Takže v tom nevidím nic divného. No proč jich tam není vic ? třeba zrovna sedeli nekde na zemi No a poslední video bych bral spiše s nadhledem. Na první pohled se mi zdá že pohybující objekt je dodělán uměle jeho pohyb je az moc plynulý na to jak se to video trhá.
pavelseb
Věk: 40
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelseb »

Na první pohled se mi zdá že pohybující objekt je dodělán uměle jeho pohyb je az moc plynulý na to jak se to video trhá.
Zdá se mě že se trhají jen mraky, tráva je docela plynulá,..... jen postřeh
GSO 150/750, EQ6 Pro, SW 70-500 + QHY5L-II, QHY 294MM, Canon 450D, TS Comacorrector 0.95x
hologram

Příspěvek od hologram »

S UFO mám osobní zážitek a to co jsem viděl, to bylo hodně zvláštní. Dokonce o tom jako o UFO byla i reportáž na Nově a bylo to tam vidět i na filmu. Ale pohled očima je úplně jiný než pohled skrze kameru. Ten kdo pořizoval záznam asi chtěl vidět tu věc co nejblíž a tak to zoomem napálil jak se dalo. Obraz pak byl rozplizlý do několika fleků a nebylo na tom vidět v podstatě vůbec nic.

Co jsem viděl já s manželkou bylo krásně ostré. Letělo to nad námi v neurčité výšce. Tu výšku jsem neměl ve tmě podle čeho odhadnout. Mohlo to být několik desítek až stovek metrů. Viděli jsme tři červeno oranžově pulzujíci světla tvořící trojúhelník rotující pomalu okolo společného středu toho jevu. Letělo to rychlostí sportovního letadla, ale tiše bez nejmenšího zvuku. Člověk cítil zvláštní pocity tísně ze setkání s něčím, co nejde nikam zařadit. Směr letu byl k jihovýchodu, tedy od nás z Vrchlabí přibližně směrem na Lánov. Po několika minutách pozorování ten jev náhle skončil. Jako když zhasnete světlo.

Do dneška netuším co to tenkrát krátce po 22. hodině bylo. Ale letadlo určitě ne. Dva roky jsem sloužil u letectva a vím jak letadlo v noci vypadá a jak se chová. Hlavně dělá dost rámusu.
SW 114/500, setové okuláry
Tibor
Věk: 63

Příspěvek od Tibor »

Včera večer okolo 21,30 hod. som si prvý krát vyskúšal aký je to pocit vidieť UFO. Vyšiel som na dvor a nad hlavou žiaril veľmi jasný objekt. Farba oranžovo červená a pohyboval sa smerom na severovýchod. Prvé čo ma napadlo, že ide o horiaci satelit čo preletuje atmosférou. Utekal so teda pre trieder a keď som sa cez neho pozrel, tak som sa len čudoval. Vydel som svetločervený kruh a v strede jasne oranžové svetlo. Normálne som si myslel že ide o UFO, ak keď sa mi to nejako nechcelo veriť. Potom to svetlo pomaly zhaslo a sledoval som potom len slabo šedý objekt ako sa kývavým pohybom stráca za strechou. No pocity som mal všeliake. Asi o pätnásť minút som videl letieť tým smerom helikoptéru a potom mi to zaplo. Bol to parašutista so svetlicou. Ten červený kruh bol padák osvetlený tou svetlicou a tá pripomínal oheň z motoru. Už mi teraz len vŕta v hlave, čo tam ten parašutista robil v tej tme na oblohe a odkiaľ sa tam vzal.
Celestron C11, Takahashi Mewlon 210, Sky-Watcher ED120/900, Celestron CGEM, Celestron AVX, ZWO ASI 678MC.
FJ27A

Příspěvek od FJ27A »

Tibore,
nevím, ale podle popisu mi to příjde přesně jako ty malé horkovzdušné balóny (lucerny přáni, nebo jak se tomu říká).
Tibor

Příspěvek od Tibor »

Mohol to byť aj balón, len sa mi zdalo že to išlo rýchlejšie ako balón. Ten let nad mestom bol priamočiary a za mestom prišiel ten kývavý pohyb. To ale nesvietila tá svetlica a obraz som videl len ako pretiahnutú hmlovinu. Podla pohybu si myslím, že išlo naozaj o padák. Zvuk to nevydávalo žiadny.
Celestron C11, Takahashi Mewlon 210, Sky-Watcher ED120/900, Celestron CGEM, Celestron AVX, ZWO ASI 678MC.
Tibor

Příspěvek od Tibor »

Našiel som na intenete správu z 27.7.2010. Tu sú fotky z pozorovania 24.7.2010. Je to podobné ako čo som videl ja. Len ja som videl jasný kruh cez trieder. Po dôkladnejšom preštudovaní správ na internete sa prikláňam k tvrdeniu, že išlo pravdepodobne o lampión šťastia. Hneď si idem také objednať a vyskúšať. Len čo potom ten vrtúlník čo tam letel?

www.tvnoviny.sk/spravy/som-reporter/fot ... idzou.html
fabik

Příspěvek od fabik »

Tak prvu skusenost z UFO uz mam za sebou aj ja

Vcera ked som zacinal okolo 2200 pozorovat odrazu na zapade spoza obzoru vysla nova "hviezda" zastala nad Venusou chvilku lietala traslavo sem-tam a jej jasnost sa stale zvacsovala az asi 3x presvietila Venusu.

UFO vydrzalo asi byt unidentified len asi minutu, pretoze ked som nanho zameral dalekohlad na 48x ukazalo sa ze to je vlastne lietadlo letiace presne mojim smerom... To uz ku mne aj dolahlo hrmenie motorov. A bolo po UFO >:(
SkyWatcher Dobson 200/1200 (SWSP 25mm, 10mm; SW UWA 15mm; TS Planetary HR 6mm; Omegon Barlow 2x)
Tibor

Příspěvek od Tibor »

Ale že to vzrušenie stojí za to, pokiaľ sa to v hlave vyjasní že nejde o UFO. :D
Odpovědět