Star Trails
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Star Trails
Možno pre niekoho nie je dokonalá, ale mňa, ako obyčajného pozorovateľa fotografie určite zaujala
.

- Miloš Hroch
Star Trails
No jo no, na jedničku fotí Pánbůh, na dvojku Láďa Kamarád, pak dlouho, dlouho nic a pak ostatní smrtelníci :). Zkoušel jsem i kompozici bez té skály dole a vypadalo to dost na draka. Že je to někde tmavé, to bude tím, že je to noční fotka. Souhlasím s tím, že tonalita moře a oblohy by mohla být rozdílnější, zejména u obzoru. Pokud se mi bude chtít, ještě si s tím pohraju.
Tady je další fotka, chtělo to víc expozic, ale měl jsem rangery v patách, tak jsem se raději zavčasu zdekoval. V noci se tam nesmí.
Tady je další fotka, chtělo to víc expozic, ale měl jsem rangery v patách, tak jsem se raději zavčasu zdekoval. V noci se tam nesmí.
Star Trails
Jo, tady už moře a skála působí mnohem plastičtěji a prostorověji, ale trošku mi vadí ten půlenej horizont (školácká kompoziční chybka) :P.
Ty traily jsou fakt dost řídký ... jestli by to nebylo nakonec lepší bez nich ?? ::)
Kvok
p.s.
.... "Že je to někde tmavé, to bude tím, že je to noční fotka" ....
--- Tento výrok je exemplární chujovina--- ;D
p.s.2
Chybičky byly zřejmě způsobeny m.j. nezvládnutým stresem, způsobeným hrozbou zatčení (zastřelení, mučení) fašounským tupohlavcem, střežícím tuto zakázanou zemi ..... ;)
Ty traily jsou fakt dost řídký ... jestli by to nebylo nakonec lepší bez nich ?? ::)
Kvok
p.s.
.... "Že je to někde tmavé, to bude tím, že je to noční fotka" ....
--- Tento výrok je exemplární chujovina--- ;D
p.s.2
Chybičky byly zřejmě způsobeny m.j. nezvládnutým stresem, způsobeným hrozbou zatčení (zastřelení, mučení) fašounským tupohlavcem, střežícím tuto zakázanou zemi ..... ;)
Star Trails
No jo no, na jedničku fotí Pánbůh, na dvojku Láďa Kamarád, ...Ono to skôr vyzerá, že tieto prvé dve miesta sú vymenené. Kam sa hrabe Pánbůh... 

mail to:fun2mas(at)gmail.com
- Miloš Hroch
Star Trails
Láďo, když jsem tam tu fotku dával, tak jsem si říkal, že ten horizont bude přesně to co se tě bude dráždit ;D
Star Trails
.... Miloši, ber to s rezervou jako "gratis online fotoworkshop" ;D
Star Trails
Som nováčik pri astrofoto tak by som sa chcel spýtať či sa dá star trials spraviť aj pomocou smartfónu.
Každý my hovoril že pomocou nejakej dlhej expozície ale ako to odfotiť to neviem.
Za radu ďakujem.
M.M.
Každý my hovoril že pomocou nejakej dlhej expozície ale ako to odfotiť to neviem.
Za radu ďakujem.
M.M.
Star Trails
Aj keď na večer začali pribúdať oblaky, riskol som to a predsa som vycestoval pár kilometrov od domu za kopcovitým terénom. Na štastie sa neskôr vyčasilo a podarilo odfotiť to čo som chcel
NEQ6 Pro, Newton SW 150/750, Canon 550D mod., Astronomik CLS CCD, Travelscope 70mm, QHY5L-II
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Star Trails
Veľmi pekné. Niečo také som dnes chcel skúsiť tieť, ale nakoniec som nestíhal a tak som zbehol len k nám do nitrianskeho parku vyskúšať si, ako to bude fungovať cez IR filter. Nakoniec z toho niečo vypadlo, hlavne vďaka full spectrum modifikácii Canona. Info na klik:
Star Trails
Pěkné a velice nevšední pojetí startrails!
Pentax K-5 mod. & K-1...
výběr z bižuterie (10-17FE, 11-18/2.8, 14/2.8, 15-30/2.8, 31/1.8, 50/1.4, 85/1.4, 100/2.8, 135/2.0, 300/4, 150-450...)
SW NEQ-6 PRO SS, SW Star Adventurer
výběr z bižuterie (10-17FE, 11-18/2.8, 14/2.8, 15-30/2.8, 31/1.8, 50/1.4, 85/1.4, 100/2.8, 135/2.0, 300/4, 150-450...)
SW NEQ-6 PRO SS, SW Star Adventurer
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
Star Trails
Ďakujem, plánoval som už dlhší čas, ale nakoniec som sa k tomu dostal až včera
.

Star Trails
Roman, fakt nádhera. Moc se mi to líbí. 

Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
- Roman (Rick)
- Kontaktovat uživatele:
- Miloš Hroch
Star Trails
Paráda, ta širokoúhlá vypadá dost dobře. Zkus to ale snímat alespoň dvě hodiny, ať máš delší dráhy.