Viděl jsem neidentifikovaný úkaz na obloze (UFO)

Pozorovací techniky, odkazy na stránky s pozorováním, umělé družice, ufo a vůbec veškerá pozorování, která se jinam nehodí
Odpovědět
Shras

Viděl jsem nevysvětlitelný úkaz na obloze (UFO)

Příspěvek od Shras »

to je mozny na silvestra nam to litalo nad hlavama vypadalo to divne:)
Typek

Příspěvek od Typek »

Ze by zase nekdo vypoustel cinska pranicka?

http://www.mojeparty.cz/index.asp?menu=893&record=7102

To bude asi právné vysvětlení jelikož letěly dvě v rozmezí 5ti minut a po shruba stejné dráze tedy po směru větru...foukalo od severu.. ;)
No a zase žádná záhada :-D
KEnik

Příspěvek od KEnik »

Nezaznamenali jset někdo něco k níže popsanému úkazu prosím?
Díky

bydlím v Žatci a v pátek večer 11.12.2009 jsem viděla na obloze zvláštní pohybující se objekt. Sledovala jsem internet, zprávy, jestli se něco bližšího nedozvím, protože jsem nebyla sama, kdo objekt sledoval. Nikdo jsem ale nic nenašla. Proto mám dotaz na vás.

Bylo to v 18,35 h, viděla jsem vysoko na obloze kulatý a svítící objekt velikosti asi 15 cm v průměru. Pomalu se pohyboval po rovné přímce asi od severovýchodu k jihozápadu. Vypadalo to jako velká ohnivá koule, za sebou ale nezanechávala žádný ocas jako u komety, ani od ní nic neodpadávalo. Jenom to celé vypadalo jako pravidelně kulatý plamen. Lidé se zastavovali a objekt pozorovali. Objekt jak se postupně vzdaloval, tak se zmenšoval, až docela zmizel. Něco takového jsem ještě na obloze neviděla. Možná, že pro to budete mít nějaké logické vysvětlení. Podotýkám, že letadlo to nebylo.
TSC/GSO-200C DOBSON 8” 200/1200mm f/6 CRAYFORD
makemake

Příspěvek od makemake »

Zdravím všechny dneska v 19:15 jsem pozoroval oblohu a viděl jsem něco zvláštního... mezi velkou medvědicí a marsem jsem spatřil 6 jasně červených hvězd po pár sekundách se tyto hvězdy začaly pohybovat ,některé se pohybovali jiné zůstali na svém místě a pohasly až na jednu která tam byla asi ještě 20 sekund a také pohasla...

Dovolím si tu dát obrázek který jsem hned poté co jsem přišel domů načmáral na papír a poté předělal do malování tady je:
tento objekt z jasně červených hvězd jsem viděl asi 20 sekund
to těleso nahoře vpravo se pohlo jako první a letělo dolů pak pohaslo pak už to šlo rychle a ostatní tělesa pohasínala a některá se pohybovala (nevím přesně která) po dalších sekundách pohasly všechny až na tu druhou od spoda která zářila nejjasněji a zhasla až po těch 20 sekundách jak už jsem psal výše ...

Ještě dodatek: objekty se mi zdály o něco jasnější než je mars a hvězdy tvořící velkou medvědici byly vidět dost špatně.

Nejsem blázen a ani jsem nic nepil prostě jsem to viděl na vlastní oči bylo to na obloze asi minutu... oblohu už sleduji půl roku a pamatuji si že jsem kdysi viděl s kámošem červené těleso které se pohybovalo dosti zvláštně letělo na jednu stranu a pak zase zpátky a dost křivě hodně jsme se divili a mysleli jsme si že je to UFO dodnes nevím co to bylo mohlo to být nějaké letadlo ale myslím si že to nebylo ani zdaleka tak zvláštní jako to co jsem viděl dnes...

Chtěl bych se vás zeptat co si myslíte že by to mohlo být a zda jste v tu dobu něco podobného na nebi neviděli?

S pozdravem Filip
Lukina

Příspěvek od Lukina »

To bude asi právné vysvětlení jelikož letěly dvě v rozmezí 5ti minut a po shruba stejné dráze tedy po směru větru...foukalo od severu.. ;)
No a zase žádná záhada :-DV posledni dobe je to nejak v mode. Ostatne jednou me to taky pekne zaskocilo a taky jsem to ihned fotil...pred dobsona. Pak vydala ČAS zprávu, že se to často objevuje na obloze a lide se ptaji co to je...takže žádná záhada... ;)
Newton 203/1200, dobson
Refraktor CEL 102/500, AZ3
Triedry: Canon 15*50 IS, Meopta 8*25 a 6,5*32, Bresser 10*50, CEL 15*70
Foto.: Panasonic DMC-LZ8, Sony DSC-RX100 II, Canon EOS 1000 a 650
Lukina

Příspěvek od Lukina »

Chtěl bych se vás zeptat co si myslíte že by to mohlo být a zda jste v tu dobu něco podobného na nebi neviděli?Asi si videl to same co Typek Jen jinde a bude splneno vice prani... ;)
Newton 203/1200, dobson
Typek

Příspěvek od Typek »

Není se čemu divit že je obloha plná lampionu když stojí 49Kč/ks ;D

E-SHOP
Lukina

Příspěvek od Lukina »

Romantika "za pade" :)
Newton 203/1200, dobson
MaG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaG »

Přesně, všechny poslední příspěvky se vztahují k jednomu a témuž úkazu, přeletu horkovzdušného balónku / psaníčka. Sám jsem jedno takové pozoroval dnes po 20. hodině v Jablonci. Dokonce jsem stihl namířit na něj dobsona, ale krom tvaru jsem nic jiného nestihl vidět. Foukalo a rychle nabíral výšku, takže to byl takový šikmý pohyb vzhůru. Pro laika skutečně UFO :-)
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Orion Optics CT8 200/900 s Paracorrem, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod, 30Dmod
makemake

Příspěvek od makemake »

aha tak to jsem rád že se to vysvětlilo díky za odpovědi...
Maser
Věk: 44

Příspěvek od Maser »

Haha. Taky jsem sem o tom před rokem a půl psal. Když se mi pak povedlo namířit na ten objekt triedr, viděl sem osvětlený balon (lampion) nebo tak něco, a pár dní na to jsem viděl v ČT reportáž, kde lidé tyto psaníčka vypouštěli a od té doby vím co to je.  :D
Meade LX90 8"SCT f/10; AZ-EQ6 GT; Vixen VMC110L; TS Photoline 90/600 APO Triplet; Canon EOS 60Dm; Canon EOS 600D; ASI120MC; ASI178MMC
dvader
Věk: 58

Příspěvek od dvader »

Psaníčka jsou správně "létající lucerny štěstí" a jejich vypouštění je naprosto super! :D
Vezmu nějaká do Hodkovic i Litic...
A kdo by si je chtěl koupit nebo se dozvědět více, tak doporučuji tento web:
http://www.lucernystesti.cz/
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis :D
denis.marc

Příspěvek od denis.marc »

Psaníčka jsou správně "létající lucerny štěstí" a jejich vypouštění je naprosto super!
Vezmu nějaká do Hodkovic i Litic...
Reakce okolí by mohla být zajímavá, názory jednotlivých astronomů amatérů na tuto zábavu se asi budou dost lišit člověk od člověka.
Já bych někde nějakou tu lucernu měl mít shovanou, ale ještě jsem to nezkoušel pouštět. :D
Martin Vyskočil
Věk: 44

Příspěvek od Martin Vyskočil »

Me se na tom moc nelibi ta masovost. Za chvili toho budou plne lesy a louky. Je to svym zpusobem odpad. Ale verim, ze to vypousteni muze byt dobre Ale asi bych si ho vypustil na nejake niti, abych s nim mohl letat opakovane. Taky by me zajimalo, jestli ten balon unese nejakou uzitecnou hmotnost. Jinak se omlouvam za offtopic, tohle uz je nejspis diskuze na jine tema.
TS 15x70, "Ostříží oko" 60/1040 (refraktor vlastní konstrukce)
Karell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karell »

Martine zkoušel jsem to, je to dělané, nebo alespoň ty 2, co jsem já měl v ruce, přesně tak, že to jen stěží nese váhu vlastního topidla vyrábějícího horký vzduch. neumím si představit, že je schopné to táhnout něco víc. Jinak je to pěkný zážitek, obzvlášť, když fouká silný vítr a vedle stojí 70 letá maminka, která má reakce přiměřené věku, ten balón doslova ve vteřině " bafne " a maminka téměř také ;D
Odpovědět