Re: Jaromír Holubec - ATC Astro Telescope ZKUŠENOST!

Nezávazné povídání o všem, co se týka astronomie.
Odpovědět
Homer
Věk: 71

Příspěvek od Homer »

Protože tohle vlákno je staré 15 let a osobně nevidím smysl to dokola rozmazávat. Jako obyčejně je zde skupina s kladnými zkušenostmi a skupina se zkušenostmi opačnými. Nic zásadního se nevyřeší a s ATC to nijak nepohne :-).
Nové recenze v jiných případech uvítám - nic proti nim. Ale vyslovuji pouze svůj názor, pokud to zde budete dál řešit bez šance na nějaký posun, prosím...
seestar

Příspěvek od seestar »

S ATC to možná nepohne, ale pohne to s výběrem prodejce astro techniky. Kdo hledá spolehlivého prodejce, ten toto téma ocení.
Homer

Příspěvek od Homer »

Jasně že pohne, se mnou to taky pohlo - kupuji na základě své zkušenosti jinde :-). No a protože platí, že lidská zkušenost je nepřenosná, je myslím nejlepší ta, kterou učiníme sami. Kdo tam byl spokojen, koupí tam znova, kdo nebyl spokojen, půjde jinam. Všichni víme, že jen bloud udělá stejnou chybu 2x.
Ale jak píšu, já mám jasno a každý další ať činí podle svého uvážení.
seestar

Příspěvek od seestar »

Lidská zkušenost je přenosná, ale jen na jedince, kteří používají mozek a nemusí si na kamna sáhnout za každou cenu, i když jim rodiče řekli, že se spálí.
Než cokoli koupím na netu, jdu na Heuréku. Přečtu si hodnocení produktu i prodejce, Dělá to tak většina lidí, co znám a vyplatí se to.
Máme tu rubriku o hodnocení prodejců na bazaru. Ta má stejný smysl. Dnes je tolik podvodníků, že se vyplatí číst reference prodejců a nekoupit za 5000 Kč foto iPhone, jako se to povedlo stovkám lidí.
Není v tom nic osobního. Holubce neznám, nevím, jestli doma bije manželku, nebo je to fajn chlap, ale jako onchodník se chová hrozně. Možná má nějakou oblíbenou psychiatrickou diagnózu a má dobré a špatné dny, ale o to tu nejde. Toto téma má svoje opodstatnění, Je informativní a potřebné.
Homer

Příspěvek od Homer »

Vidím Seestare, že si nerozumíme. V obecné rovině při výběru čehokoliv nepostupuji jinak než popisujete. Reagoval jsem na smysl tohoto 15 let starého vlákna - to je vše. Pokud se zde bude ATC rozebírat dalších 15 let, mě to žíly trhat nebude. Jen jsem si dovolil napsat svůj názor.

K přenositelnosti lidské zkušenost - ano, použil jsem obecně užívanou zkratku, která neplatí průřezově vždy, ale platí rozhodně mnohem víc, než tvrzení že naopak přenosná je. On se tím zabýval už Aristotelés blahé paměti a za ním řada filozofických škol, ale já jsem stavař a toto vlákno se dokola zabývá pouze ATC. To je tak na debatu dvou laiků k pivu :-). A tím jsem se v tomto vlákně dostatečně saturoval a končím.
MMys
Věk: 53
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MMys »

No já nevím, ale dívali jste se zpět ? Vlákno vzkřísil letos v září uživatel Pedrosanchez na základě své zkušenosti s (ne)nákupem komakorektoru. To považuju za naprosto legitimní, a určitě lepší než zakládádní paralelního vlákna.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
vla

Příspěvek od vla »

Jestli by tomu nebylo lépe v komentářích, kde se vyadřuje prodávající a kupující. Při trošce slušnosti by to zabránilo mnohy zbytečným či vzpomínkovým příspěvkům uživatelů, kterých se konkrétní obchod netýká.
tel 608 920 902 Nemám rád tenhle stát.
MMys
Věk: 53
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MMys »

Ale ty komentáře jsou pro bazar. ATC tam vůbec nepatří.

Já nechápu, proč to vůbec řešíte. Je tady vlákno, kde uživatelé popisují svoje zkušenosti s touhle kontroverzní firmou, stejně jako je tu vláknu na Supru a nevím koho dalšího ještě. A to v tom vlákně je realita, tak to prostě bylo a je. Zkušenosti lidí jsou smíšené, a jen přibyla další negativní zkušenost.

Nijak filtrovat a cenzurovat to nehodlám. Tak to je, blacklist skuteně zmizel, majitel je pořád podivín. Obrázek a rozhodnutí jestli tam nakupovat si musí každý udělat sám.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Odpovědět