INDI, KStars a Ekos
- Howking
- Věk: 55
- Kontaktovat uživatele:
Re: INDI, KStars a Ekos
Tak jsem to včera všechno vyzkoušel. Pořídil i nějaká další data SH2-122 i když to v plánu nebylo díky očekávané kondici oblohy, ale chvilkami obloha překvapila a půlka dat určitě bude k něčemu. Zdá se, že je to použitelné. Z počátečního chaosu v tom už vidím i nějaký řád a vlastně to není ani moc složité. Jednou jsem to musel sestřelit, protože to zcela zamrzlo když jsem zobrazil profil pointační hvězdy - krásné 3D zobrazení, co při pokusu to modální okno zavřít vytuhlo všechno. Ale po znova spuštění všechno znova fungovalo i změny nastavení zůstaly. Na to, že je to už 14 let vyvíjený soft je to značně neergonomické. Musel jsem dokonce vytvořit druhý virtuální monitor, který se "připojuje", když spustím RDP a má rozlišení 1920x1080, protože na stávající rozlišení 1366x768 mého notebooku se Ekos prostě nevejde - ovládací prvky sice nezmizí za okrajem, ale naskládají se přes sebe a zabrání tak dosažitelnosti některých. Takže doma přes vzdálenou plochu to bude ok. Jak to bude v eventuálním terénu, to nevím, asi budu muset to ovládat z mobilu. No ale je to funkční, zbavil jsem se posledních Winů. Díky vám vím, že existují ještě i další alternativy - tohle založím Clonezillou a zkusím experimentovat s dalším softem (CCD Ciel, Polaris...)
Tak vycitas tomu ze je to 14 rokov vyvijane a stale neergonomicke... a ten tvoj NB s tym 20 rocnym rozlisenim je ergonomicky? 
- stmare
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
S těmi modálními okny je to tam takové divné, protože mohou být v pozadí, ale v popředí nemůžeš nic dělat a pak ti to může připadat, že se to kouslo.
Doporučuji nastavení: Configure KStars -> Ekos -> Independent Window zaškrtnuté a KStars -> FITS -> Independent Window zaškrtnuté
Doporučuji nastavení: Configure KStars -> Ekos -> Independent Window zaškrtnuté a KStars -> FITS -> Independent Window zaškrtnuté
SW 100ED APO, ATR2600C