DWARFLAB Draco
Re: DWARFLAB Draco
To se někdo pěkně nalil a vypustil do světa blábol. Když jsme řešili paralelní focení jen na H-O-O, tak to RPi5 s 16GB RAM nestíhalo převést do H-O-O do 180s expozice. RGB jsme zvládli dobře, to frčelo do 10s, ale stacking v H-O-O není sranda, když to má i dobře vypadat. Přijde mi to dost nereálné, nebo se někdo upsal.
- Psion
- Věk: 63
- Kontaktovat uživatele:
Zdrojový kód na stránce Agena popisuje Draco SHO jako variantu určenou pro úzkopásmovou astrofotografii. Snímá emisní pásma Sulfur-II, Hydrogen-alpha a Oxygen-III a vytváří kompozitní výstup ve stylu Hubble Palette.
Ale to přece může znamenat, že na OSC plácne triband filtr a jen to převede z RGB na H-O-S. Takových skriptů jsou dneska mraky a není to nijak extrémně náročné na výpočetní výkon.
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem reagoval jen na tvůj předchozí komentář. Z něj nic takového neplyne. Pokud to udělali jinak, pak to nebude stát za nic. Z toho polezou omalovánky.
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Na stránkách Agena je toto:
Hlavní vlastnosti
SHO Edition určená pro Hubble-palette snímání mlhovin
Vestavěné filtry SII, Hα a OIII
Hlavní vlastnosti
SHO Edition určená pro Hubble-palette snímání mlhovin
Vestavěné filtry SII, Hα a OIII
Toje obchodnická propagační hantýrka. Vsaď boty, že tam bude triband fitr a OSC čip.
To dáva logiku ako to myslí seestar:
standard: UV/IR cut, dualband, slnečný filter - vstavané 3 filtre
SHO: UV/IR cut, dualband, triband - vstavané 3 filtre, slnečný filter externý
trochu dlhé, ale poučné video o vývoji smart teleskopov
standard: UV/IR cut, dualband, slnečný filter - vstavané 3 filtre
SHO: UV/IR cut, dualband, triband - vstavané 3 filtre, slnečný filter externý
trochu dlhé, ale poučné video o vývoji smart teleskopov
Na CN jeden nadšenec před chvíli našel tohle:
https://www.astroshop.eu/telescopes/dwa ... gKwnPD_BwE
S-W MAK127/1500, WO ZenithStar 71 APO Doublet ED, Celestron Advanced VX, QHY5 III 178C, Nikon Action EX 10x50, Celestron SkyMaster 15x70, LUNT 8x32 White-Light SUNoculars, ZWO Seestar S50
Uvidíme jak to nakonec bude... Už jsem ale trochu poupravil svůj názor a možná bych těch +-40k Kč za to dal... Přeci jenom by to byl slušný skok výše proti S50 Pro, natož mému současnému S50.
Jenom pořád nikde nepadlo ani slovo o tom, jaké rozlišení má ta kamera/y... Alespoň jsem si toho nikde nevšiml... Nerad bych, aby z toho lezly pouze fullHD obrázky, to fakt ne
Jenom pořád nikde nepadlo ani slovo o tom, jaké rozlišení má ta kamera/y... Alespoň jsem si toho nikde nevšiml... Nerad bych, aby z toho lezly pouze fullHD obrázky, to fakt ne
S-W MAK127/1500, WO ZenithStar 71 APO Doublet ED, Celestron Advanced VX, QHY5 III 178C, Nikon Action EX 10x50, Celestron SkyMaster 15x70, LUNT 8x32 White-Light SUNoculars, ZWO Seestar S50
Tím si to pohřbili. 1500€ byla hranice, kde měli šanci jít proti S50Pro. Tohle si koupí mnohem méně lidí.
- MayJ
- Věk: 41
- Kontaktovat uživatele:
No ono se to všechno asi teprve ukáže, jak moc dobrý to bude...Ne, že bych tomu nevěřil, to určitě ne, naopak ta cena i sama o sobě ukazuje, že to asi bude dobrý, ale určitě to je částka za Draca, kdy si člověk asi nejprve počká, co z toho poleze za snímky, než to bezhlavě ihned koupit, nebo aspoň já to tak udělám.
Na druhou stranu Vespera II PRO stoji kolem 70 tis, což je už opravdu dost, ale člověk celkem ví, co z toho leze za snímky.
Na druhou stranu Vespera II PRO stoji kolem 70 tis, což je už opravdu dost, ale člověk celkem ví, co z toho leze za snímky.
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
- Psion
- Kontaktovat uživatele:
Ano Vespera Pro stojí za prd, vyhozené peníze. Draco bude úplně jinde. No nic, objednám obě verze, než to zdraží na plánovaných 3000 EUR.