Po dlouhém zvažování , jestli doma zůstane RC16", nebo Meade14", jsem se rozhodl, že využiji kvalitní Montáž LX850 pro dvojici RASA11 + APM140 a M14" pošlu do světa. OTA nabízím včetně kvalitního pointeru 80/400, který byl v původní sestavě použit pro Starlock. Je upraven a vybaven ostřením. Upevnění je dokonalé a pointace s ním je výborná. Používám ASI174M, která ale není v nabídce. Výtah je upravený ESATTO 2", který má vynikající mechaniku. Aby byla zachována kompatibilita s Asiair je použit motor z EAF a elektronika EAF je vestavěna do řídící jednotky RPi4 s AsiAir. Tato varianta umožňuje použít EAF i na ostření primárním zrcadlem, které je rozněž motorizováno. Je to proto, že součástí nabídky je Riccardi 0.75x M82, který se přes redukci našroubuje místo výtahu a umožňuje focení při F6 i na FF čip. Veškeré potřebné redukce pro APSC i FF jsou součástí nabídky. ESATTO používám jen pro focení s Apexem 0.65x, nebo neredukované. Apex není v nabídce.
Pro jiný ekosystém než je AsiAir, je k dispozici elektronika fokuseru DeepSkyDad V3, která spolehlivě funguje se StellaVita,Stellarmate, Pi.NS a NINA. Mohu nabídnout vše tak, že chybí jen montáž, aby sestava byla kompletní. Jednotka s RPi4 a el. fokuseru DSD V3 se systémem Stellavita je k dispozici.
Montáž doporučuji EQ8, nebo minimálně CGE Pro. EQ6 to nedá. Pro mě nemá smysl mít RC16"/F8 a M14"/F8 , protože ty dva teleskopy poskytují téměř to stejné, a naopak potřebuji dostat do provozu RASA11 a APM140, které mi doma zahálí. Nebudu tu rozepisovat podrobnou cenovou nabídku , protože nepředpokládám, že by se se zájemci roztrhl pytel. Kdo má vážný zájem, ať mě kontaktuje na : semenec@volny.cz, nebo tel./ WA 723 061 736, kde můžeme probrat vše podstatné.
V příloze je foto OTA s výbavou. Netrvám na odběru všeho. Vše je věcí dohody a potřeb kupujícího.
OTA je po všech stánkách v bezvadném stavu. Jediná slabina, příliš utažený držák sekundáru, je odstraněna, takže obraz je bez chyby.
OTA Meade 14"/F8 s volitelným příslušenstvím - PRODÁNO
OTA Meade 14"/F8 s volitelným příslušenstvím - PRODÁNO
- Přílohy
-
- m4.jpeg (186.41 KiB) Zobrazeno 1252 x
-
- m3.jpeg (225 KiB) Zobrazeno 1252 x
-
- m2.jpeg (208.53 KiB) Zobrazeno 1252 x
-
- m1.jpeg (116.77 KiB) Zobrazeno 1252 x
Re: OTA Meade 14"/F8 s volitelným příslušenstvím.
Těší mě, že je o M14 zájem, ale abych se vyhnul neustálému psaní na stejné téma, upřesním podmínky.
- rezervace nedělám delší než 3 dny
- teleskop nelze zaslat jinak, než že si kupující sám zajistí dopravce. Zabalit to umím.
- prodej na splátky jen ověřeným osobám.¨
- na anonymní dotazy nereaguji.
Dík za pochopení.
- rezervace nedělám delší než 3 dny
- teleskop nelze zaslat jinak, než že si kupující sám zajistí dopravce. Zabalit to umím.
- prodej na splátky jen ověřeným osobám.¨
- na anonymní dotazy nereaguji.
Dík za pochopení.
Teleskop je permanentně na montáži, takže testování je možné kdykoli, i zcela nezávazné. Pokud je počasí, stačí se domluvit den dopředu.
Zatím je stále volný a čeká.
Je možná i výměna za kvalitní APO refrák 160mm a víc, případně ASI6200MM/MC s kompenzací.
Je možná i výměna za kvalitní APO refrák 160mm a víc, případně ASI6200MM/MC s kompenzací.