LDN 42 / Barnard 78 (Dýmka)
LDN 42 / Barnard 78 (Dýmka)
Nenašel jsem vlákno, tak snad nevadi že založím, byla tu párkrát zmíněná při vizuálu. Vyfotil jsem 2x45 min. L a RGB v 90s expozicích cestou po Namibii, vlastně jen jako výplň, když už jsem nechtěl pouštět větší sérii na RHO Oppiuchi. L=Takahashi FC60+ASI2600 F4.2, RGB MiniCat F3.8+ASI294MC. Když to tu ještě asi ještě není tak snad nevadí že to není bůhví jak propracovaný snímek..
Ps. admin - upravte prosím překlep v názvu, popř. slučte pokud jsem toto vlákno přehlédnul. díky.
Ps. admin - upravte prosím překlep v názvu, popř. slučte pokud jsem toto vlákno přehlédnul. díky.
- Přílohy
-
- B78Pipe_LRGB.jpg (2.74 MiB) Zobrazeno 455 x
N300, Vixen R200SS, Takahashi FSQ86 a FC60, FMA180, EQ-HD-II a III, ASI294M, ASI2600M, ASI120MM, 2x AsiAir
Re: LDN 42 / Barnadrd 78 (Dýmka)
jj. už jsem psal adminům (těsně nad obrázkem). moc rychlá ruka 
N300, Vixen R200SS, Takahashi FSQ86 a FC60, FMA180, EQ-HD-II a III, ASI294M, ASI2600M, ASI120MM, 2x AsiAir
Ahoj Martine,
to je tedy záplava hvězd...zde bych doporučil začít s pozadím...mírně bych ho ztmavil a zbavil modrého nádechu (všiml jsem si to u více tvých snímků...evidentně to máš rád tu modrou a nebo na to nemáš úplně citlivé oko). Hvězdy to bude oříšek a budeš muset zkusit trochu laborovat s mírou streče...není to úplně špatné zde (velké modré-jestli to mají být modré nevím mají trochu divný odstín), žlutých je to přemíra, červené skoro žádné...nevím jestli to tak má být..pokud jsi dělal barevnou kalibraci tak asi ano. Takové ty ,,šedé,, to tady nikde nemá rád
a raději se jich zbav...menší míra strečnutí k tomu také pomůže.
David
to je tedy záplava hvězd...zde bych doporučil začít s pozadím...mírně bych ho ztmavil a zbavil modrého nádechu (všiml jsem si to u více tvých snímků...evidentně to máš rád tu modrou a nebo na to nemáš úplně citlivé oko). Hvězdy to bude oříšek a budeš muset zkusit trochu laborovat s mírou streče...není to úplně špatné zde (velké modré-jestli to mají být modré nevím mají trochu divný odstín), žlutých je to přemíra, červené skoro žádné...nevím jestli to tak má být..pokud jsi dělal barevnou kalibraci tak asi ano. Takové ty ,,šedé,, to tady nikde nemá rád
David
Newton 200/600, NEXUS kk, ASKAR FRA 300, SW Evoguide 50ED, Starizona EvoFF, SW EQ6-R Pro, ASI 2600mm, ASI 290mm, ZWO EFW, Pegasus Falcon Rotator v2, 36mm filtry Astronomik R/G/B,CLS CCD,Ha,OIII,SII 6nm https://www.astrobin.com/users/Daveone/
- MMys
- Věk: 53
- Kontaktovat uživatele:
Tady je něco trochu blbě. Přeci všechny hvězdy nejsou žluté, skoro se slévají do žlutých ploch. Pokud jsi dělal 90sec. expozice, hvězdy určitě nejsou v saturaci, a musí jít s nimi pracovat. Popravdě, asi bych při processingu tápal taky, přeci jen je to krátké ohnisko a hvězdy hodně na husto, Ale ta optika je špičková a kamery mají malé pixely, takže hvězdy jsou zcela jistě separované a musí to jít líp. Od tohohle bych rád viděl surová data, ale pozítří mizím na dovolenou, tak už se v tom asi patalat nebudu. Bojuj 
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Opraveno
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
Re: LDN 42 / Barnard 78 (Dýmka)
Ani si nam nenaznacil ako si to spracovaval... Ja by som takto huste hviezdne pole spracoval v celosti, bez separacie hviezd.
BXT - correct only
BackgroundNeutralization
SPCC
jemne NXT tak na cca max 0.50
a potom uz len Statistical Stretch s trochu poladenymi parametrami, lebo aj default.
Alebo by som zaexperimentoval a to urcite
Tak fajfka v2. Víceméně postupem by "peto" v mezích mých schopností.. bez separace hvězd.
- Přílohy
-
- B78_Pipe_LRGB2.jpg (2.6 MiB) Zobrazeno 264 x
Ahoj,
noaj ked je to "by peto", ale petovi sa to vobec nepaci..
Takto by asi histogram nemal vyzerat, modra je zlava orezana... robil si SPCC? vsetko je velmi saturovane, este aj to tmave mracno je svetle s farebnymi flakmi...
Ak mozes, vystav niekde tie data, skusil by som sa s tym popasovat.
noaj ked je to "by peto", ale petovi sa to vobec nepaci..
Takto by asi histogram nemal vyzerat, modra je zlava orezana... robil si SPCC? vsetko je velmi saturovane, este aj to tmave mracno je svetle s farebnymi flakmi...
Ak mozes, vystav niekde tie data, skusil by som sa s tym popasovat.
..to to asi jak jsem se snažil zbavit toho modrého nádechu jak psal David. SPCC (pokud je míně Spectrophotometriccolorcalibration) nějak neumím prostřelit snad proto, že u RGB neprošla astrometrie s z L jí neumím přenést. Kaliborval jsem to kalsickou kalibrací.
složeniny TADY a díky
složeniny TADY a díky
No tak z toho som jelen... tie data su nejake divne, vo fits hlavicke vidim, ze tam bezal uz nejaky postproces, dokonca aj GraXpert.. to si uz nejak spracovaval v nejakom SW?
Ten RGB ked si dam STF tak v strede tej tmavej hmloviny je nejaky divny RGB vzor: Tie data sa museli niecim zmrsit. Skus dat len skalibrovane data, bez akehokolvek postprocesu.
Lko vyzera lepsie, s tym sa dalo pracovat, ale aj nad nim bezal nejaky postproces (...podla hlavicky), davam ho sem zmensene na 80% kvoli uploudu:
Ten RGB ked si dam STF tak v strede tej tmavej hmloviny je nejaky divny RGB vzor: Tie data sa museli niecim zmrsit. Skus dat len skalibrovane data, bez akehokolvek postprocesu.
Lko vyzera lepsie, s tym sa dalo pracovat, ale aj nad nim bezal nejaky postproces (...podla hlavicky), davam ho sem zmensene na 80% kvoli uploudu:
pardon, moje chyba, vzal jsem asi špatné soubory (tyhle byly s GraXpert background a BTX corrext only), najdu původní a napravím..
- Psion
- Věk: 63
- Kontaktovat uživatele: