ZWO ASIAIR

Optika, montáže, autoguidery, elektronika...
Odpovědět
grapher
Věk: 48

Re: ZWO ASIAIR

Příspěvek od grapher »

tak ono to ani pripojit k pocitaci co vim nejde, protoze to je samo astro pocitac... takze uvazovat o tom jako o hubu je logicky nesmysl :) Ale treba se mejlim...
dablik
Věk: 47

Příspěvek od dablik »

Ma to usb c ptave na pripojeni k pocitaci. Dokonce je tam i popisek PC. Takze o logickem nesmyslu bych nemluvil.
na foceni: SV80 APO, WO102 GT, ASI1600MM cool, 8x50 hledacek + QHY5, hodne ruznych krouzku a udelatek :)  
montaz: EQ6R
grapher
Věk: 48

Příspěvek od grapher »

no usb c to ma, ale pouze na prenos dat co vim... to je asi stejna logika jako byste chtel aby vam notebook fungoval jako hub k jinemu pocitaci :)
pedrosanchez
Věk: 45

Příspěvek od pedrosanchez »

Ahoj. Zvazuji prechod k Asiair. Je to fakt takova pohoda, jak vsichni rikaji? Jde mi o to, ze docela bojuji s technikou, mam milion kabelu, snimam v APT, snazim se o refocus s ZWO EAF a nedokazu to. Hlavne ten aufocus. Obcas mi u toho vypadne spojeni s DSLR, fakt nevim proc. Tak nevim, jestli mam dal bojovat a studovat tutorialy, nebo se na to vykaslat, vzit nejakou kamerku zwo a asiair.
Jde mi hlavne o to, aby mi sestava v noci sama fotila a ja se treba prospal. Aby to bylo stabilni. Takhle u toho musim byt a furt jsou nejake problemy. Chapu to spravne tak, ze Asiair zvladne vsechno? Tedy nejaky plate solving, pointaci, light plan a hlavne treba kazdou hodinu refocus? Nemam ve focuseru teplotni cidlo, tak bych to resil casove.
Diky moc.

Mam newtona 200/1000, pointuji v phd2, snimam v APT.
SW 203/1000, EQ6-R synscan goto, Canon EOS 450D mod., DBK 21AU618.AS, QHY-5 II, ZWO ASI 224 MC
pedrosanchez

Mam Canon EOS 450 D, nevim jestli s tim bude kompatibilni? Novejsi Canony napr 6D pry bere.
SW 203/1000, EQ6-R synscan goto, Canon EOS 450D mod., DBK 21AU618.AS, QHY-5 II, ZWO ASI 224 MC
stmare
Věk: 52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stmare »

Canon 450D je podporován jak jsem dohledal zde . Refocus Asiair má, ale nevím jestli to umí po hodinách. Běžně se to dělá tak, že se kontroluje HFR hvězd a pokud se příliš odchýlí, tak se dělá ten refocus.
Já teda nemám Asiair, ale mám Kstars Ekos (řekl bych že s horším user experience než Asiair) a spát se u toho také dá. Úplně se ale cable managementu nevyhneš, zejména pokud chceš klidně spát i během meridian flipu :D
SW 100ED APO, ATR2600C
pedrosanchez

Díky za info :) tak mohu ten flip vypnout? Mam prodluzovaci tubus na EQ6-R, tak by mi nenajel dalekohled na trojnozku.
stmare
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stmare »

Musíš si pořešit cable management, i když budeš mít asiair. I tam kabely budeš mít. Nějaký kabel ti povede ze spodu od baterky k dalekohledu. Tam někde budeš mít ten asiair, nejlépe někde na dalekohledu. Takže tenhle kabel se ti nesmí při flipu zaseknout. Ostatní kabely už jsou v okruhu toho asiairu a budou se ti otáčet i s dalekohledem. Smyslem Asiair mimo jiné je nemít 2 kamerové kabely někam k notebooku. Takže kritický pro ten meridian flip už je jenom ten kabel 12V.
Jestli máš montáž na sloupku, tím líp. Já to řešil jen prodlouženou lištou dalekohledu právě z obavy, aby mi kamera netřískla do nohy stativu.
SW 100ED APO, ATR2600C
pedrosanchez

Mam trojnožku EQ6-R. Napadá tě jak to připevnit na tubus dalekohledu? Já nechci kupovat nějakou vixen lištu za 11 stovek. Tak si říkám jestli ten dual drzak na hledacek, nebo to připevnit nějakým šroubem na ty kruhy, jako piggiback. Já tam šroub nemám to bych musel dokoupit. Pochopil jsem, že Asiair se dodává jenom s rybinovou lištou. Někdo to přidělá na nohu montáže, to prý není košer.
Tohle by asi mohlo stacit? https://allegro.cz/produkt/patka-pro-hl ... 5285291412

Pokud jde o meridián flip, nic takového nastavovat asi ani nechci. Mam extension pier, tak dalekohled nemuze nabourat do trojnozky. Proste chci aby mi ten objekt sledoval co to jde a pak se zaparkoval sam, coz doufám, ze v Asiair aplikaci lze nastavit. Cas mu klidne řeknu sam. Vim kdy objekt DSO bude uz dost nizko a kdy svita.
stmare
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stmare »

Nejlepší z hlediska cable managementu je to mít na dalekohledu. Chápu to správně tak, že se hledáčku nechceš vzdát? Nebo že tam chceš dát ten guidovací teleskop? Já bych asiair dal místo hledáčku, který nepotřebuješ. A guider scope bych dal raději na pořádnou lištu, třeba do této . Při troše štěstí, by se mohlo vlézt obojí za sebe na stejnou lištu. Záleží, jak je ta lišta dlouhá, nebo jak je vysoko ten pointovací dalekohled. Musí se to vymyslet.
Na nohu stativu to ale nedávej, musel bys sem táhnout dva kabely od dvou kamer.
SW 100ED APO, ATR2600C
pedrosanchez

No je to standard skywatcher newton 200/1000, je tam krátká lišta na hledáček. Mám v něm pointační kamerku (v hledáčku skywatcher 9x50), takže to nemám kam jinam dát.
Tu dlouhou lištu bych mohl asi dát mezi kruhy a na to Asiair? Ale určitě bych netrefil rozměry. Hledám nějaké jednoduché řešení, nechci si to komplikovat.
Myslel jsem, že plácnu na tu obruč ten modrý držák z Allegra. To by nešlo?
Nebo dvojitý držák pro finder scope a Asiair, ale na ten čumák se mi další věc dávat nechce.
stmare
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stmare »

Jo, jasně, jestli to máš jak přišroubovat, tak jo. Já jen nedávám pointovací dalekohled do toho žlábku co je na hledáček, obzvláště od skywatcheru. Nevěřím tomu, ale někteří lidě to tak používají. A někteří zase řeší nedobré přichycení a že jim to špatně pointuje. Říkám jen pocity, nemám to vyzkoušené.
SW 100ED APO, ATR2600C
Odpovědět