ZWO ASIAIR
Re: ZWO ASIAIR
tak ono to ani pripojit k pocitaci co vim nejde, protoze to je samo astro pocitac... takze uvazovat o tom jako o hubu je logicky nesmysl
Ale treba se mejlim...
Ma to usb c ptave na pripojeni k pocitaci. Dokonce je tam i popisek PC. Takze o logickem nesmyslu bych nemluvil.
na foceni: SV80 APO, WO102 GT, ASI1600MM cool, 8x50 hledacek + QHY5, hodne ruznych krouzku a udelatek
montaz: EQ6R
montaz: EQ6R
no usb c to ma, ale pouze na prenos dat co vim... to je asi stejna logika jako byste chtel aby vam notebook fungoval jako hub k jinemu pocitaci 
- pedrosanchez
- Věk: 45
Ahoj. Zvazuji prechod k Asiair. Je to fakt takova pohoda, jak vsichni rikaji? Jde mi o to, ze docela bojuji s technikou, mam milion kabelu, snimam v APT, snazim se o refocus s ZWO EAF a nedokazu to. Hlavne ten aufocus. Obcas mi u toho vypadne spojeni s DSLR, fakt nevim proc. Tak nevim, jestli mam dal bojovat a studovat tutorialy, nebo se na to vykaslat, vzit nejakou kamerku zwo a asiair.
Jde mi hlavne o to, aby mi sestava v noci sama fotila a ja se treba prospal. Aby to bylo stabilni. Takhle u toho musim byt a furt jsou nejake problemy. Chapu to spravne tak, ze Asiair zvladne vsechno? Tedy nejaky plate solving, pointaci, light plan a hlavne treba kazdou hodinu refocus? Nemam ve focuseru teplotni cidlo, tak bych to resil casove.
Diky moc.
Mam newtona 200/1000, pointuji v phd2, snimam v APT.
Jde mi hlavne o to, aby mi sestava v noci sama fotila a ja se treba prospal. Aby to bylo stabilni. Takhle u toho musim byt a furt jsou nejake problemy. Chapu to spravne tak, ze Asiair zvladne vsechno? Tedy nejaky plate solving, pointaci, light plan a hlavne treba kazdou hodinu refocus? Nemam ve focuseru teplotni cidlo, tak bych to resil casove.
Diky moc.
Mam newtona 200/1000, pointuji v phd2, snimam v APT.
SW 203/1000, EQ6-R synscan goto, Canon EOS 450D mod., DBK 21AU618.AS, QHY-5 II, ZWO ASI 224 MC
- pedrosanchez
- Věk: 45
Mam Canon EOS 450 D, nevim jestli s tim bude kompatibilni? Novejsi Canony napr 6D pry bere.
SW 203/1000, EQ6-R synscan goto, Canon EOS 450D mod., DBK 21AU618.AS, QHY-5 II, ZWO ASI 224 MC
- stmare
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Canon 450D je podporován jak jsem dohledal zde . Refocus Asiair má, ale nevím jestli to umí po hodinách. Běžně se to dělá tak, že se kontroluje HFR hvězd a pokud se příliš odchýlí, tak se dělá ten refocus.
Já teda nemám Asiair, ale mám Kstars Ekos (řekl bych že s horším user experience než Asiair) a spát se u toho také dá. Úplně se ale cable managementu nevyhneš, zejména pokud chceš klidně spát i během meridian flipu
Já teda nemám Asiair, ale mám Kstars Ekos (řekl bych že s horším user experience než Asiair) a spát se u toho také dá. Úplně se ale cable managementu nevyhneš, zejména pokud chceš klidně spát i během meridian flipu
SW 100ED APO, ATR2600C