Reduktor 0,5x
Re: Reduktor 0,5x
Pokud platí to, co jsi napsal v původním příspěvku, tak ti nepomůže reduktor, ale potřebuješ barlow. Reduktor ti Měsíc nebo Slunce na ploše čipu ještě zvětší
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
Nevím. co bylo v původním příspěvku, ale obecně to je naopak.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Jasně, máš pravdu, asi jsem ještě spal, když jsem to psal 
Každopádně ten 0,5 reduktor bývá nevalné kvality
Každopádně ten 0,5 reduktor bývá nevalné kvality
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
Teď jsem z toho zmatený, Barlow mám a ten by měl zvětšit obraz v kameře s malým čipem, a reduktor by mi měl právě ukázat celý měsíc, aspoň tak jsem mi poradila AI
Teď jsem z toho zmatený, mám kameru s čipem sony 415 a vidím jen 1/3 měsíce, AI mi poradila že s reduktorem 0,5 bych měl vidět celý měsíc, tak teď nevím začínám a zjišťuji. Barlow mám 2x od Celestron ale ještě jsem jej nestihl vyzkoušet.
Ano, AI ti poradila správně, reduktor ti pomůže. Já jsem napsal blbost
Astrofotky
Astrofotky