Dobrá rada stojí groš
Dobrá rada stojí groš
Priatelia, bratia.
Mám vlastnú hvezdáreň, kupolu z Poľska 2,2 m, v nej Celestron 9.25" + MI G2-1600 a mnoho iného vybavenia. Robil som a stále robím kométy, asteroidy, premenné, skoro do dvadsiatej magnitúdy, jasné bolidy, videometeory. Budoval som to 15 rokov. Lenže teraz mám skoro osemdesiat a rozmýšľam, čo s tým, keď ma Hospodin povolá k sebe do Večnosti. Nechcem, aby to moji rodní len tak porozhadzovali resp. lepšie povedané poničili. Nie je to nič také, ako mal svojho času M. Konkoly Thege alebo bratia Fričovci, ale je!!!
Skúste mi poradiť, čo s tým, zakiaľ som ešte tu. Ďakujem.
Mám vlastnú hvezdáreň, kupolu z Poľska 2,2 m, v nej Celestron 9.25" + MI G2-1600 a mnoho iného vybavenia. Robil som a stále robím kométy, asteroidy, premenné, skoro do dvadsiatej magnitúdy, jasné bolidy, videometeory. Budoval som to 15 rokov. Lenže teraz mám skoro osemdesiat a rozmýšľam, čo s tým, keď ma Hospodin povolá k sebe do Večnosti. Nechcem, aby to moji rodní len tak porozhadzovali resp. lepšie povedané poničili. Nie je to nič také, ako mal svojho času M. Konkoly Thege alebo bratia Fričovci, ale je!!!
Skúste mi poradiť, čo s tým, zakiaľ som ešte tu. Ďakujem.
- Howking
- Věk: 55
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dobrá rada stojí groš
Je to pěkné vybavení, kterým by nepohrdla žádná škola, ale dokonce ani univerzita. (pokud to nechcete zpeněžit, jinak myslím, že by se tu na AF dost lidí o to i porvalo)
Udělej seznam, dej k tomu ceny. Na Slovensku je dost lidí, kteří si to rádi od tebe koupí.
Vážený pane Bahýle,
rozumím Vám, ale staré přísloví praví : " o zítřku nic nevím" . Pokud Vám zdraví slouží, a dokud bude sloužit, nic bych se zařízením nedělal . Pozorování Vám dělá radost a u toho bych zůstal a držel se toho. S přibývajícím věkem těch radostí bude pochopitelně ubývat, ale právě ony drží člověka nad vodou. Tak se jich držte !
Přeji Vám ještě mnoho těch radostí s astronomií a pevné zdraví !
Milan Antoš
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
Zdravim Vás pán Bahýl,
Pripálam sa k názoru kolegu MilAN a na Vašom mieste by som nič nepredával. Ak sa toho teraz zbavíte, tak určite budete zháňať nové vybavenie na ďalšie roky pozorovania!
Pozdravujem Vás a prajem Vám veľa zdravia a radosti z astronómie!
PS: Osobne sme sa ešte nestretli, ale môj kolega je Váš bývalý študent.
Matúš
Pripálam sa k názoru kolegu MilAN a na Vašom mieste by som nič nepredával. Ak sa toho teraz zbavíte, tak určite budete zháňať nové vybavenie na ďalšie roky pozorovania!
Pozdravujem Vás a prajem Vám veľa zdravia a radosti z astronómie!
PS: Osobne sme sa ešte nestretli, ale môj kolega je Váš bývalý študent.
Matúš
Bratia, ďakujem. Už viem, ako na to pôjdem. Ozaj, dobrá rada stojí groš!!!
-
Mirec Poprad-Tatry
Súhlasím s predošlími názormi, nepredávať kým ste tu . Vaše obavy som pochopil o tom čo bude, keď nebude. Ak o to máte obavy ako to skončí a chcete aby to nabralo ako celok duchaplnosť? Tak najlepšie to dať školám( záveťou). Tam sa na tom v tom počte decák, nájde niekto Vám hodne podobný .
-
stanislav.sust
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Vážený PÁN Bahýl,
určite sa prikláňam k názorom, že užívajte si co ste si roky ťažko budovali.
Odporúčam nájsť nejakého mladého nadšenca (ov), z miestnej školy, ktorých zasvätite do tajov tejto krásnej vášne a rodina Vas určite podporí v tom, ze kupolka s teleskopom sa dostanú do dobrých rúk, ci uz školy, OÚ majú napr. väčšinou dobre pozemky, priestory.
Rád som Vás spoznal a par slov prehodil na stretnutiach na Bezovci, I ked pri tom počte ľudí si ma pamätat nebudete, pretože patrim len k nadsencom ktorí si spravili PŠA v Hurbanove a nie profesionálom.
Užívajte si este a prajem "Jasne nebo" (ako hovorí Pavol Dubovský alias Amigo)
Stanislav Šúst
určite sa prikláňam k názorom, že užívajte si co ste si roky ťažko budovali.
Odporúčam nájsť nejakého mladého nadšenca (ov), z miestnej školy, ktorých zasvätite do tajov tejto krásnej vášne a rodina Vas určite podporí v tom, ze kupolka s teleskopom sa dostanú do dobrých rúk, ci uz školy, OÚ majú napr. väčšinou dobre pozemky, priestory.
Rád som Vás spoznal a par slov prehodil na stretnutiach na Bezovci, I ked pri tom počte ľudí si ma pamätat nebudete, pretože patrim len k nadsencom ktorí si spravili PŠA v Hurbanove a nie profesionálom.
Užívajte si este a prajem "Jasne nebo" (ako hovorí Pavol Dubovský alias Amigo)
Stanislav Šúst
Stanislav Sust
HW SW Dobson 10" Flex tube goto,
HW Skywatcher Discovery 150/750 Newton, Montáž AZ Goto, SynScan
HW SW Dobson 10" Flex tube goto,
HW Skywatcher Discovery 150/750 Newton, Montáž AZ Goto, SynScan
Dobry den, myslim ze vsetko uz bolo napisane a suhlasim s tym aby ste si tu techniku uzili, lebo robite velmi zaujimavu a zasluznu pracu. Spolupraca s vami ma vela naucila. Prajem hlavne vela zdravia!
Drahomir (Stupava)
Drahomir (Stupava)
OOUK AG14, TS APO 90/600, Omegon APO72Q, iOptron CEM120EC2, Atik APX60, ScopeDome 3m