astrokids.net

Reakce na články, náměty, kritika, oslavné ódy
Odpovědět
jmx

astrokids.net

Příspěvek od jmx »

Ahoj, hral jsem si s AI a vznikl mi pod rukou tento web https://astrokids.net . Je to urceno pro deti, rekneme do 10 toku. Kdyz tam kliknete na napis AstroKids tak tam je kratke vysvetleni, jak by to melo celkove fungovat. Budu vdecny za jakekoli nazory, diky predem, Jan
MilAN
Věk: 77

Re: astrokids.net

Příspěvek od MilAN »

Budu upřímný. V téhle podobě to je katastrofa.
Kliknu na téma, objeví se mi něco z nějakého webu.Jednou z českého, jednou z anglického. I s anglickým textem . Kliknu na nějakou otázku- která by dle tebe měla zaznít- a co se stane? Přepne mě to na AI zdarma , která se mi na tu otázku pokouší odpovědět . Myslím, že děti 10 let + dovedou využívat AI lépe a pokud je něco zajíma, dovedou se na to dotázat sami. Ne mít na ějakém webu předpřipravenou jednu otázku a z ní směr na AI odpověď.
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
jmx

Příspěvek od jmx »

ahoj, diky, ze ses na to podival. Jestli bych te mohl poprosit, kam jsi presne klinul, kdyz pises kliknu na tema? Opravdu si nejsem jisty, ale ty otazky na tom webu nejsou klikaci - a to schvalne a zrejme z duvodu, ktere uvadis i ty. Napadlo me, ale nevim, nemas v prohlizeci nejaky plugin, co by propojoval text s AI?
MilAN

Příspěvek od MilAN »

třeba :
Obloha dnes >Venuše >Co potřebuji abych to viděl a jak to najdu?
jmx

Příspěvek od jmx »

Diky, ted uz vim, co mas na mysli. Celou tu sekci odstranim, ono to tam je spis navic a nikdy jsem si nebyl jisty, jestli to tam vubec davat. Mel bys jeste neco?
jmx

Příspěvek od jmx »

sekce Obloha dnes je odstranena
MilAN

Příspěvek od MilAN »

Podle mne by se obash faktů na webu vešel v tištěné podobě na 1 stránku A4, a nemusely by tám být perly typu : šířka planety je xxx km, 1 rok se rovná yyy rokům pozemským a pod. Stejně tam nejsou žádné obrázky něco vysvětlující, jen omalovánky z nějaké cizí stránky.
jmx

Příspěvek od jmx »

Tak to mas pravdu. Cilem melo a ma byt vytvorit intuici a nikoli davat cisla. Ty kilometry tam vubec nemely byt, vykopnul jsem je. Mel bys nejaky napad na vysvetujici obrazky?
MilAN

Příspěvek od MilAN »

Předpokládám, že máš nějakou poředstavu, co tam chceš mít, když ten web tvoříš. Kilometry mi nevadí. ale termín "šířka planety" je pitomost. K čemu jsou stejné( nebo skoro stejné) miniaturní obrysy galaxií- celé i s anglickými názvy převzané z nějaké omalovánkové učebnice ? A co ty obrázky planet - co komu říkají? Z toho si lze snad udělat nějakou představu? A o čem ?
A kolik trvá rok na nějaké planetě ve srovnání s naším rokem nic neříká neznalému o tom, co mu vlastně tím sděluješ.Protože netuší, co termín rokvlastně znamená a určuje.
Zkusil bych nejdříve něco nastudovat, než hledat a přebírat. Web možná umíš udělat...
Psion
Věk: 63
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psion »

Tohle udělala AI na jednovětné zadání o 15 slovech za 5 minut. Teď neřeším špatně použitý font, informace na stránce apod., není smyslem to dolaďovat a dodělávat, jen ukázat.

https://claude.ai/public/artifacts/0b64 ... 3153cab1b9
pavelseb
Věk: 41
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelseb »

Psion: V podstatě říkáš: na jednoduchý zadání jednoduchý výsledek (v podstatě k ničemu). Nechápu cos tím chtěl říct...
GSO 150/750, EQ6 Pro, SW 70-500 + QHY5L-II, QHY 294MM, Canon 450D, TS Comacorrector 0.95x
Psion
Věk: 63
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Psion »

To samé, co na stránky autora příspěvku, je to k ničemu.
Tramvajak

Příspěvek od Tramvajak »

Dobrý den,

posílám vám SZ.

T.
Odpovědět