Fotky našich miláčků...:-))

Diskuze o dalekohledech, triedrech a dalších kukátkách pro pozorování nekonečna
Odpovědět
seestar

Re: Fotky našich miláčků...:-))

Příspěvek od seestar »

Proč tu rozvíjet spekulativní teorie, když vše odhalí první test? Dá se očekávat, že po slunečném dnu bude určitou dobu trvat, než se teplota střechy vyrovná s okolím, ale to stejné platí i o teleskopu, takže za ty 2-3 hodiny po západu slunce by už obojí mělo být v pohodě.
Homer
Věk: 71

Příspěvek od Homer »

Na mém příspěvku nebylo nic spekulativního, kolego. Reagoval jsem věcně, odborně a korektně na Vaši poznámku, která nebyla úplná a tak jsem ji doplnil. Ne proto, abych se s Vámi snad přel, ale proto, aby si ten, kdo chce, mohl doplnit souvislosti - to je vše.
Jinak máte pravdu v tom, že asfaltový šindel není Bramac a taky samozřejmě v tom, že vše odhalí praxe. Pokud dáte temperaci dalekohledu i střechy 2-3 hodiny po západu Slunce, myslím, že těžko poznáte rozdíl mezi neodvětrávaným šindelem a odvětrávaným Bramacem - samozřejmě za srovnatelných podmínek ostatních vlivů.
seestar

Příspěvek od seestar »

Tohle vlákno ale není určené k debatám o vlivu střechy na seeing, to snad není těžké pochopit. Kdyby se ke každému obrázku miláčka rozjela debata typu, coby kdyby, tak tu z toho bude guláš. Ať si každý myslí , co chce, ale sem to dle mého názoru nepatří a neber si to osobně.
Homer
Věk: 71

Příspěvek od Homer »

Když se znova podíváte na svůj "střešní" příspěvek, nešlo v něm o "miláčka", ale primárně o jeho umístění. Potom padla otázka týkající se seeingu a Vy jste na něj poněkud zkratkovitě reagoval, což jsem se pokusil upřesnit.
Ale máte pravdu, tato debata do tohoto vlákna nepatří. Nepatří tam ale podle mého ani Vaše fotka dalekohledu na střeše, kde je tématem příspěvku jeho umístění a nikoliv "miláček" jako takový.
Tolik z mí strany - co jsem chtěl, to jsem vysvětlil, dál s tím nebudu ztrácet čas.
dvader
Věk: 59

Příspěvek od dvader »

Tady mají být primárně fotografie - nikoliv diskuze na volná témata.
Založte si na to své vlákno, já to tu dnes později promažu…
Tlustá Berta (Celestron CPC-1100 XLT), Lunt LS60TC, WO ZenithStar 73 III APO, Lacerta Herschel, binohlava MaxBright II, okuláry Vixen LVW 42, Baader Eduiascopic 35, Hyperion 31 a Click Zoom, TV Apollo 11 a Nagler Zoom 6-3, triedr Kowa XD 8x33 Genesis :D
Odpovědět