Posledne tyzdne fotim s Celestron C9,25 na plne ohnisko s ZWO ASI 2600MC PRO, guidovacia kamera ASI 220MINI je napojena
na stary Celestron Radial Guider 94176. Guiding som mal nastaveny GAIN 350, exp. 1,5s a mal som zapnuty BIN2 aj vytvorenu DARK KNIZNICU.
Pred par dnami nastal problem, ze ked mam nastavene pri guidingu expoziciu nad 1s, tak komplet zmizne sum, pozadie je uplne cierne, jas hviezdy vyrazne pohasne a je problem vobec najst hviezdu na guiding. Pri exp. 0,5s je obraz so sumom, svetle pozadie, hviezdy su slabo vyrazne, nepouzitelne na guiding, ale pri zvyseni expozicii nastane vyrazny pokles jasnosti ( obraz je akoby vyzehleny) , max vidno velmi jasne hviezdy ( co je aj pri moznostiah tohto OAG problem, lebo sa da naklonit zrkadielko a otacat len s guidekamerou v rozsahu cca 150°)
Skusal som vymenit guidekameru ( za rovnaku 220mini ), vyskusal som aj hladacik Celestron 9 x 50 , aj rubinar objektiv, ktory som pouzival predtym, ale kamerou to nie je. Vypol som BIN2, vymazal DARK KNIZNICU a restartoval Asiair, ale problem pretrvava... vychadza mi z toho, ze to bude nieco v nastaveni Asiair-u. ...je mozne, ze je to nejaka blbost...
Uvitam vsetky rady.