ZWO asi 533mc pro vs Touptek ATR533c

Optika, montáže, autoguidery, elektronika...
Odpovědět
Adus72
Věk: 18

ZWO asi 533mc pro vs Touptek ATR533c

Příspěvek od Adus72 »

Ahoj,

asi před půl rokem jsem začal s astrofotografováním a dost mě to baví. Momentálně mám takovou malou sestavu, která se mi vejde do batohu. Myslím, že přišel čas na vylepšení kamery, jelikož stále používám nemodifikovaný Canon.

Rozhodl jsem se pro kameru zwo asi 533mc pro, jelikož není úplně drahá a podle všeho je opravdu kvalitní. Nabízí se však druhá možnost se stejným senzorem, a to Touptek atr533c, kterou mohu sehnat mnohem levněji. Máte někdo s touto kamerou zkušenosti? Jaké by mohl mít Touptek nevýhody oproti zwo?

Předem děkuji za rady :D
stmare
Věk: 52
Kontaktovat uživatele:

Re: ZWO asi 533mc pro vs Touptek ATR533c

Příspěvek od stmare »

Říká se, že Touptek nedává do kamery nejlepší kvalitu senzoru. I já u své kamery s IMX571 jsem musel volit reklamaci. Hotpixely, které se projeví jen na lightu (ne na darku)... Je to ale solidní firma, opravdu se o mě postarali. Přijel kurýr a kameru si odvezl, jen jsem dal do krabičky a už byla na cestě náhradní... A dá se i smlouvat, byť v mém případě cena nešla dolů, ale dárek v podobě guidovací kamery. V případě volby Touptek kamery doporučuji jen koupi přímo u nich, ne Aliexpress apod...
ZWO bych věřil o něco víc kvalitě a o něco míň podpoře. Pokud někdo něco odvaří, náhradní součástku nepošlou, uzavřený svět... Ale guidovací kamerku co mám ZWO, vynikající.
SW 100ED APO, ATR2600C
Adus72

Příspěvek od Adus72 »

Díky. Ještě se zeptám, tys tedy kupoval kameru přímo od toupteku. Musel jsi zaplatit při dovozu DPH? Nebo vše bylo zaplaceno už při nákupu? Jak dlouho trvalo, než ti kamera přišla?
Díky
stmare
Věk: 52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stmare »

Cena na webu byla konečná a další náklady spojené s dopravou či daněním či clem mi nevznikly. Nákup byl rychlý, řekněme do 10 dní to bylo doma. Dokonce to bylo tak rychlé, že mi zapoměli přibalit slíbenou guidovací kameru. Trochu jsem myslel, že mě napálili, ale po měsíci došla i ta kamerka...
SW 100ED APO, ATR2600C
Adus72

Příspěvek od Adus72 »

Tak to zní dobře, díky moc. Tak já ten touptek zkusím a kdyžtak to reklamuju.
Odpovědět