Po vcelku náročnej úvahe som sa rozhodol poslať ďalej svoj dobson. Potrebujem uvoľniť miesto než sa pustím do ďalších projektov, takže ponúkam
Skywatcher Flextube Goto 300/1500 kupovaný pred 5rokmi tu na fóre. Som asi tretí majiteľ, ale je zachovalý. Oproti pôvodnému stavu som ho dovybavil jemným ostrením a rýchloupínanm Baader Clicklock. Ďalej dostal slušívý oblek vhodný na nočné párty a k nemu čiapku s trenírkami z čiernej tkaniny proti prachu. Dva žlté hranoly na tubuse sú magnety na vyváženie (Goto potom chodí spoľahlivejšie) Štandardný hľadáčik 9x50 na fotkách chýba, ale je súčasťou. Ako vidno na jednej z fotiek - točítkam ostrenia chýbajú gumičky.
Čo sa samotného GoTo systému týka, tak je to starší model, to vidno na fotkách. Má svoje nemalé muchy, ale dá sa povedať že funguje (to vyváženie je dôležité) Ja osobne som ho používal spôsobom, že ho ustavím podľa hviezd a potom vyhľadávam objekty ručne. Má to enkodéry, takže vždy vie kam mieri a dokáže objekt udržať v zornom poli. Má vôle a ak to niekto dokáže vyriešiť, tak má vyhrané. Moje pokusy boli úspešné vždy len dočasne a po tom ako som si uvedomil, že GoTo až tak moc nepotrebujem som to prestal riešiť.
Cena by bola 25000 Kč, beriem ho sebou na MHV a ideálne by bolo odovzdanie v Zubří
K nemu rád pridám:
- Paracorr za 7000Kč
- Vyhrievanie sekundárneho zrkadla, nenamontované spolu s regulátorom za 2000Kč
- Veľkú plachtu z mylaru na zakrývanie (myslím že od Geoptik, kupovaná tu na fóre a mnou veľmi málo používaná), cena 1500Kč
- Napájací zdroj 38000mAh (1500)
Dohoda samozrejme možná.
Skywatcher Flextube Goto
Skywatcher Flextube Goto
Sluníčkomet dvojkanón v2.1: Lunt LS50THa & TS 80/560 + Herschelov hranol, Solar Continuum
AZ-EQ6 + TS 125/975 SD, SW Flextube 300/1500
CZJ 50/540, Telementor 63/840
AZ-EQ6 + TS 125/975 SD, SW Flextube 300/1500
CZJ 50/540, Telementor 63/840