Skywatcher Evostar EDX
- Cztwerec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Skywatcher Evostar EDX
No to druhé sklo je samozřejmě levnější borosilikát. Ale v dané kombinaci funguje dobře. A lanthan, ikdyž který přesně typ to bude nevím, je kvalitnější. Ale průměr je průměr. I ty 2 cm. A záleží taky na designu objektivu.
Lectorem iustus...
No nějak tak si to myslím. Já myslím že SW chtěl nabídnout levnější dalekohled určený zejména pro vizuální pozorování a proto tam dává jednodušší sklo. Pro vizuál je barevná vada zkorigovaná dostatečně a kdo chce fotit ať si koupí dražší přístroj. A pro vizuální pozorování tak nabízí dostupnější dalekohled
Já si ho pořídil už nějaký měsíc zpátky mezi prvotinami na trhu ze Španělska. Vše proběhlo OK. Mám ho výhradně na vizuál. Na hvězdy jsem měl šanci jej zatím vytáhnout jen třikrát a vždy naprostá spokojenost. Paráda. Předtím jsem měl 100, ale tenhle mne chytl za srdce. Mám binohlavu Baader MBII a při násobiči 1.6 a zrcátku Baader jsem na kritickém minimu pro zaostření. S párem 7mm okulárů mi to jde na doraz. Obraz fajn, ale nemohu si to přeostřit, abych se ujistil, že to je fakt zaostřeno. To vidím jako drobnou chybu na kráse.
Stále ho využívám na terestriální koukání, Amici hranol, tam optická délka není v konfliktu a vše je perfektní. V obyváku zabere prostor, ale stojí to za koukání při horizontu 40 - 80km. Za ty peníze je to skvělá volba. Jako amatér nemohu poskytnout detail odborného posouzení, ale nelituji.
Stále ho využívám na terestriální koukání, Amici hranol, tam optická délka není v konfliktu a vše je perfektní. V obyváku zabere prostor, ale stojí to za koukání při horizontu 40 - 80km. Za ty peníze je to skvělá volba. Jako amatér nemohu poskytnout detail odborného posouzení, ale nelituji.
--------------------------------------------------------
SW 120 APO EDX, TS-Optics Doublet SD-APO 80mm f/7
Baader MaxBright II
iOptron AZ Mount Pro
binocular CELESTRON SkyMaster 20x80
binocular UCCP BPC2 12x40
SW 120 APO EDX, TS-Optics Doublet SD-APO 80mm f/7
Baader MaxBright II
iOptron AZ Mount Pro
binocular CELESTRON SkyMaster 20x80
binocular UCCP BPC2 12x40