Zdar! K pozorování se určitě dostanu, nicméně teď je fůra věcí, co mě od toho odvádí,..
CzSky
Re: CzSky
MCP už zvládne jednoduché operace nad plánem pozorování, tohle jsem zkousel z codexu:jantichy píše: ↑13. 04. 2026, 16:01 To je super. Těším se na další rozšiřování, hlavně na ten plánovač a pozorovací deník – až to bude umět nejen číst, ale i měnit/zapisovat věci, vytvořit mi nějaký plán pozorování, logovat odpozorované objekty apod., tak to bude super!
(Jinak pro ostatní, co to budou taky zkoušet - wishlist:read je zatím jediný existující a používaný scope, tak nemudrujte nad tím, co jiného by se tam ještě mohlo zadat.)
Vytvor na dnesek plan pozorovani na Jizerce a pridej do nej M31, M42 a NGC2903.
Pridej do nej M51 a odstran M42.
Půlmetr (10'') Dobson, 16'' Dobson ...
Ahoj,
všechno to je fajn, máš to vymykané, jen mám trochu obavu z toho, aby to někdy v budoucnu nezačalo samo pozorovat místo mě
Petr
všechno to je fajn, máš to vymykané, jen mám trochu obavu z toho, aby to někdy v budoucnu nezačalo samo pozorovat místo mě
Petr
Dobson ES 400/1825
Refra APM 140/980 SD APO
Refra WO 72/430 ED APO
Lunt 80mm
Vizuální astronomie sahá dál, než si většina lidí myslí – ale jen málokdo je ochoten jít tak pomalu, systematicky a dlouho.
Refra APM 140/980 SD APO
Refra WO 72/430 ED APO
Lunt 80mm
Vizuální astronomie sahá dál, než si většina lidí myslí – ale jen málokdo je ochoten jít tak pomalu, systematicky a dlouho.
Měl jsem samozřejmě na mysli, že za nás bude pozorovat AI, ne CzSky jak to možná vyznělo.
CzSky je fajn.
AI občas ne
Petr
CzSky je fajn.
AI občas ne
Petr
Dobson ES 400/1825
Refra APM 140/980 SD APO
Refra WO 72/430 ED APO
Lunt 80mm
Refra APM 140/980 SD APO
Refra WO 72/430 ED APO
Lunt 80mm