ZWO Seestar S50
Re: ZWO Seestar S50
Výrobce původně zamýšlel udělat vymezení vůle, ale nedotáhl to do konce. Nicméně u DE stačí o 1mm zvětšit díru na držáku šneka a mírně ko přitlačit. Horší je to u Ra, kde se musí rozebrat část konstrukce, aby ses k převodu dostal. Pak je postup stejný. Já jsem to nakonec vyřešil tak, že jsem všechny zbytečné plasty odstranil a mám vše trvale přístupné. Nevypadá to hezky, ale je to 100% fukční. S vymezenými vůlemi a v EQ módu je to úplně jiný přistroj a přestala to být hračka.
Re: ZWO Seestar S50
Zdravím. Chci dneska s S50 zkusit pozorovat toto https://www.astro.cz/clanky/ukazy/evsco ... pozor.html
Mohlo by se to podařit? Jak nastavit S50? Zadal jsem si souřadnice hvězdy do My Favorites. Pomocí toho nasměruji dalekohled, ale pak musím přepnout na planetary nastavit jas a gain abych tu hvězdu viděl, pokud ji vůbec poznám. A pak cca 2 min předem spustit záznam videa (RAW?). Máte s tím někdo zkušenost?
Mohlo by se to podařit? Jak nastavit S50? Zadal jsem si souřadnice hvězdy do My Favorites. Pomocí toho nasměruji dalekohled, ale pak musím přepnout na planetary nastavit jas a gain abych tu hvězdu viděl, pokud ji vůbec poznám. A pak cca 2 min předem spustit záznam videa (RAW?). Máte s tím někdo zkušenost?