M1 Krabí mlhovina

Astronomické snímky pořízené členy našeho fóra, upozornění na nové snímky objektů, odkazy...
Odpovědět
seestar

Re: M1 Krabí mlhovina

Příspěvek od seestar »

Zkusil jsem pro změnu SHO s APM140 a QHY Minicam8 po 2 hodinách na kanál a s OAG, což přineslo slušné zvýšení ostrosti, ale barvy mi vylezly docela šílené. Nechal jsem RGB 1:1:1 a je to jak omalovánky. Ta zelená a modrá tam prostě je. Bicolor už tak divoce nevypadá. Alespoň je s čím si hrát.
Přílohy
verze SHO
verze SHO
M1.jpg (554.28 KiB) Zobrazeno 280 x
verze bicolor HO
verze bicolor HO
M1.jpg (904.99 KiB) Zobrazeno 280 x
MartinT

Příspěvek od MartinT »

Kresba je myslím moc pěkná.. Máš tam Riccardi 0,75 nebo jen rovnač ? U bicoloru bych trochu stáhnul zelenou přes SCNR, reál v RGB je takový převážně červenobílý.. V SHO by klidně mohlo být té zelené i víc, viz MMysl, neb ta Ha je prostě dominanatní viz SHO od MMysl. Jinak na ten krátký čas je to fakt pěkný.
N300, Vixen R200SS, Takahashi FSQ86 a FC60, FMA180, EQ-HD-II a III, ASI294M, ASI2600M, ASI120MM, 2x AsiAir
seestar

Příspěvek od seestar »

Je to jen s rovnačem. Mám ho od Varby a zdá se být opravdu kvalitní. Vstup M91 , ale výstup M42, takže nedal pořádně ani APSC. Upravil jsem ho na M48 a APSC je už naprosto bez vinětace. Testuju QHY Minicam8 s OAG, které je speciálně pro ní. Jsem překvapen nárůstem ostrosti. Pointuje to pod 0.5" a je to znát. Pořád bojuju s vysokou oblačností. Předtím úplněk, teď zase opar. Dát dohromady těch 6 hodin byl docela porod. Pixi mě zatím těžce posírá. Zkouším postupy podle různých video tutoriálů a podle toho výsledky vypadají. Nicmíně pomalu pronikám do tajů NB focení. Ten refrák taky není špatnej, takže to visí jen na mě a na seeíngu. M1 je totiž jeden z mála objektů, na který vidím od 19 do půlnoci, což je hlavní důvod, proč se učím právě na ní. Navíc je to krásný objekt.
Odpovědět