Tip na výhodný nákup
-
Vlastimil R.
- Věk: 40
Re: Tip na výhodný nákup
SW ED 120/900, SW 90/910, EQ 5 - Orion Skyview PRO, Herschell Lunt, Meade 18mm, Baader ortho 10mm, Celestron X-CEL 7mm, SPl. 25mm, Zeiss 8x30
Spíše 130 až 140. Záleží na kvalitě a stavu optiky.
RC 254/2000 na EQ6, SCT 8"/2000, refra 100/1400 , refra 80/320 ED, 3PT 457 , 70mm, Lunt 50
Podle mě, podle poměru těch bočních šroubů a i krytky a z toho, že se mi takový taky dostal do ruky, tak je to 76/700 a OV průměr 0,965"
Možná je ohnisko 900mm. Nějaký noname typu Mebus a pod. Primár bude dost loterie...fakt leda zadarmo.
Možná je ohnisko 900mm. Nějaký noname typu Mebus a pod. Primár bude dost loterie...fakt leda zadarmo.
Skywatcher 80/400
TS APO 80/560 AZ4
Dobson SW 200/1200
A hlavně : Astro Cabinet 90
TS APO 80/560 AZ4
Dobson SW 200/1200
A hlavně : Astro Cabinet 90
APM ED Apo 152 f/7.9
RC 254/2000 na EQ6, SCT 8"/2000, refra 100/1400 , refra 80/320 ED, 3PT 457 , 70mm, Lunt 50
Nechce někdo hvězdárnu?
https://www.mmreality.cz/nemovitosti/92 ... blFSicIc2Q
https://www.mmreality.cz/nemovitosti/92 ... blFSicIc2Q
Je to skutečně stavba hvězdárny, jejíž budování skončilo v tomto stavu zhruba v roce 1989 a od té doby to je jen další pomníček budování lidových hvězdáren, který nikdo nechce ani zadarmo
lepší rada žádná než špatná
milantos(šnek)centrum(puntík) cz
- Stanislavxyz
No, zadarmo- 2 950 000,- není zrovna zadarmo. Vlastně je to celkem palba, za pozemek 254 m². I když místo je to pěkné, byl jsem tam. Navíc kousek vedle je "lidová hvězdárna", takže pro zájemce z našich řad je to dobrá lokalita. Kdyby z té ceny odebraly jednu nulu, beru to hned.
Vas rotundum/Lynx hic potat/Hic est carrus/Palum motat!
Prší do toho skoro 40 let 
lepší rada žádná než špatná
- Stanislavxyz
Normálně se odbourá pár horních "šárů", které budou špatné a dozdí se to novým materiálem, žádný problém. Hned jak upraví tu cenu, jdu na to 
Vas rotundum/Lynx hic potat/Hic est carrus/Palum motat!
To je cena za pozemek jako v Praze
. Navíc v těsné blízkosti zástavby, nahoře vysílač, který bude v noci jistě svítit, nebo blikat. Na hvězdárnu nic moc, na stavbu poněkud nepraktické, dokud se to nezboří a ta cena je nesmysl. Podle mě neprodejné. Jak píše Stanislavxyz , když uberou nulu, tak možná.
- midars
- Věk: 71
- Kontaktovat uživatele:
Akce AlzaPower WorkMate 25000mAh Power Delivery (140W) 1189,-Kč
Moje astro, Astrofotky , Hlucin počasí, radiace a mag.pole
Cesta je cílem, a cíl je jen konec cesty a začátek cesty nové
Cesta je cílem, a cíl je jen konec cesty a začátek cesty nové
Několik poznámek k tomu torzu hvězdárny. Pozemek maličký, čtvercový, bez přístupové cesty. Zda jsou na hranici pozemku dovedeny deklarované sítě je otázkou. Nestuduji platný územní plán, případný zájemce nechť se na něj podívá a ověří další plánovanou výstavbu v okolí. Na západě k lesíku je psí hřbitov.
Spodek stavby, poplatně době, vyzděn z plných cihel zřejmě z bouračky, nahoře potom zřejmě nějaké CDK bloky. Zdivo, jak to vypadá, končí věncem, takže je i možné, že to pod ním snad rozmrzlé nebude. Další věcí bude dispozice - tenhle rotundový tvar bude zřejmě obnášet hlavní prostory a prostor pro schodiště.
Ale v tomto místě, v této kvalitě bych vážil velmi pečlivě koupi i za cenu bez jedné nuly na konci. Jak jsem uvedl - pečlivě se podívat do ÚP, navštívit stavební úřad a zjistit, zda je to vůbec řádně povolená stavba a jak se dívají dál na její dokončení. Dále ověřit možnost přístupu k pozemku ( možná existuje věcné břemeno, kdoví ) a jeho napojení na sítě.
Spodek stavby, poplatně době, vyzděn z plných cihel zřejmě z bouračky, nahoře potom zřejmě nějaké CDK bloky. Zdivo, jak to vypadá, končí věncem, takže je i možné, že to pod ním snad rozmrzlé nebude. Další věcí bude dispozice - tenhle rotundový tvar bude zřejmě obnášet hlavní prostory a prostor pro schodiště.
Ale v tomto místě, v této kvalitě bych vážil velmi pečlivě koupi i za cenu bez jedné nuly na konci. Jak jsem uvedl - pečlivě se podívat do ÚP, navštívit stavební úřad a zjistit, zda je to vůbec řádně povolená stavba a jak se dívají dál na její dokončení. Dále ověřit možnost přístupu k pozemku ( možná existuje věcné břemeno, kdoví ) a jeho napojení na sítě.
Ja by som sa tam najviac obával osvetlenia neďalekej veže, resp. skôr oblohy, kam mieria reflektory. Stačí si pretočiť panorámu o nejakých 180°, je to tam vidieť.
- Přílohy
-
- veza.jpg (78.24 KiB) Zobrazeno 153 x