PixInsight

Povídání o astronomické literatuře, počítačových planetáriích, hvězdných mapách, atd.
Odpovědět
hades
Věk: 43

Re: PixInsight

Příspěvek od hades »

Ano, musíš to udělat ručně. Automaticky se aktualizují snad jen pluginy
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Dansemacabre

Příspěvek od Dansemacabre »

Přicházím s dalším dotazem:
Jakým způsobem mohu do barevné fotky (barevná kamera bez filtru) zakombinovat luminanci (fotka přes dualband převedená do grayscale) tak, aby mi vylezly detaily, ale zároveň se neztmavily oblasti, které mají zůstat světlé? Zkuoušel jsem to už přes pixelmath i LRGB kombinaci, ale bez úspěchu, pořád se dostávám k té nepřirozeně vypadající kombinaci úplně vpravo, kdy rexlexní mlhovina vypadá spíš jako temná prachová.

(pozn.: mám skoro 20 hodin H-alfy, kde jsou sice nepoužitelné barvy, ale zato parádní detaily, a cca 5 hodin čistého RGB s přirozenými barvami, ale zase skoro bez detailů. Potřebuju to nějak složit dohromady, ale dochází mi fantazie. V tutoriálových videích do RGB kombinují čistou H-alfu, já mám ale dvě barevné fotky, takže mám podezření, že jen samotný grayscale dualband mi nebude jako Lko fungovat).
Přílohy
pixi_combi.jpg
pixi_combi.jpg (293.04 KiB) Zobrazeno 399 x
16" SW goto dobson + C9.25 na EQ6-R, ASI 2600mc
MMys
Věk: 52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MMys »

Tohle bohužel nikdy moc nejde, protože je tam ohromná disproporce mezi detaily v jasové a barevné složce. Vždy to vypadá debilně, nepřirozeně. Hodně pomůže do barvy dostat ten kontrast, detsily, mixnout RGB třeba s bicolour.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
Odpovědět