PixInsight
Re: PixInsight
Ano, musíš to udělat ručně. Automaticky se aktualizují snad jen pluginy
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
- Dansemacabre
Přicházím s dalším dotazem:
Jakým způsobem mohu do barevné fotky (barevná kamera bez filtru) zakombinovat luminanci (fotka přes dualband převedená do grayscale) tak, aby mi vylezly detaily, ale zároveň se neztmavily oblasti, které mají zůstat světlé? Zkuoušel jsem to už přes pixelmath i LRGB kombinaci, ale bez úspěchu, pořád se dostávám k té nepřirozeně vypadající kombinaci úplně vpravo, kdy rexlexní mlhovina vypadá spíš jako temná prachová.
(pozn.: mám skoro 20 hodin H-alfy, kde jsou sice nepoužitelné barvy, ale zato parádní detaily, a cca 5 hodin čistého RGB s přirozenými barvami, ale zase skoro bez detailů. Potřebuju to nějak složit dohromady, ale dochází mi fantazie. V tutoriálových videích do RGB kombinují čistou H-alfu, já mám ale dvě barevné fotky, takže mám podezření, že jen samotný grayscale dualband mi nebude jako Lko fungovat).
Jakým způsobem mohu do barevné fotky (barevná kamera bez filtru) zakombinovat luminanci (fotka přes dualband převedená do grayscale) tak, aby mi vylezly detaily, ale zároveň se neztmavily oblasti, které mají zůstat světlé? Zkuoušel jsem to už přes pixelmath i LRGB kombinaci, ale bez úspěchu, pořád se dostávám k té nepřirozeně vypadající kombinaci úplně vpravo, kdy rexlexní mlhovina vypadá spíš jako temná prachová.
(pozn.: mám skoro 20 hodin H-alfy, kde jsou sice nepoužitelné barvy, ale zato parádní detaily, a cca 5 hodin čistého RGB s přirozenými barvami, ale zase skoro bez detailů. Potřebuju to nějak složit dohromady, ale dochází mi fantazie. V tutoriálových videích do RGB kombinují čistou H-alfu, já mám ale dvě barevné fotky, takže mám podezření, že jen samotný grayscale dualband mi nebude jako Lko fungovat).
- Přílohy
-
- pixi_combi.jpg (293.04 KiB) Zobrazeno 567 x
16" SW goto dobson + C9.25 na EQ6-R, ASI 2600mc
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Tohle bohužel nikdy moc nejde, protože je tam ohromná disproporce mezi detaily v jasové a barevné složce. Vždy to vypadá debilně, nepřirozeně. Hodně pomůže do barvy dostat ten kontrast, detsily, mixnout RGB třeba s bicolour.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM
- MaG
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, napadá vás nějaký rejekční algoritmus na odstranění slabých Starlinků? Marně nastavuji high a low jak chci a pořád nic. Pár jasných stop ok, ale slabé nemohu dostat pryč a není to zdaleka poprvé. Třeba něco umíte s tím. Přinejhorším nasdílím i data, to není problém, teď mě jen zajímá případné vaše nastavení. (rámeček v levé dolní části neřešte, překrývám dvě pole pro víc dat)
Martin Gembec, Astronomické události
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
EQ6 OnStep, WO FLT98+WO AFR-IV 0.8x, Omegon RC8 203/1624, ZWO ASI294MC Pro, Canon 6Dmod
Parkrat som retusoval stopy satelitov scriptom Blemish Blaster - bol som s tym spokojny, ale je to rucna robota... 
- alex
- Věk: 67
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj!
Ja mám obľúbené algoritmy:
- po align a pred Integration ešte spustím:
LocalNormalization (prednastavené parametre, fotka vybraná zo stredu dávky, z tých lepších)
- Integration:
integrat.:
- Average
- Local normalization
- Median value
pixel reject:
- Aver.sigma clipp
- local normalization
Za pokus by stálo za to
alex
Ja mám obľúbené algoritmy:
- po align a pred Integration ešte spustím:
LocalNormalization (prednastavené parametre, fotka vybraná zo stredu dávky, z tých lepších)
- Integration:
integrat.:
- Average
- Local normalization
- Median value
pixel reject:
- Aver.sigma clipp
- local normalization
Za pokus by stálo za to
alex
Celestron NW 254/1200 na EQ-6 PRO, Canon EOS 400Dm, http://ameleg.webzdarma.cz
- MMys
- Věk: 52
- Kontaktovat uživatele:
Lokální normalizace a perfektne pasující flat je jediná cesta. Jakmile je soubor pixelů pro daný bod obrazu statisticky více nebo podobně rozpýlený, jako je odstup stopy družice od pozadí, tak ho žádný rejekční algoritmus nevyhodí, protože se vejde do rozsahu, který pokrývají jednotlivé snímky.
Lokální normalizace ta pozadí v odpovídajících si místech srovná na stejnou střední hodnotu, takže potom je nastavený +/-sigma interval nejužší, a největší šance, že družice budou mimo něj a algoritmus je vyhází.
Lokální normalizace ta pozadí v odpovídajících si místech srovná na stejnou střední hodnotu, takže potom je nastavený +/-sigma interval nejužší, a největší šance, že družice budou mimo něj a algoritmus je vyhází.
http://hvbo.cz/foto_astronomy_cz, http://hvbo.cz, e-mail: martin(*)myslivec(a)volny(*)cz, Dobson 400mm, N400/1600, Refraktor Borg 77ED, Montáž EQ6, Hvězdárna s montáží vlastní výroby, kamery MII C3-61000, ZWO ASI 1600MM